Seduction Community

Wat is de Seduction Community? The Game

Waarschijnlik heb je het boek The Game of Het Spel van Neil Strauss gelezen, of misschien heb je gehoord van David DeAngelo en heb je je afgevraagd wat die “Community” nou eigenlijk is, en wat ze nou eigenlijk uitspoken? Nou, de “Community” is het Engelse woord voor “gemeenschap”. Wat deze “Community” vooral probeert te doen is elkaar te helpen om meer succesvol te worden op het gebied van vrouwen versieren. Als je het geheim van vrouwen versieren wilt weten is Het Spel zeer interessant.

the game seduction community
The Game van Neill Strauss

Niet alleen voor liefdesrelaties, maar naar eigen zeggen: alle soorten relaties: sex-relaties (zogenaamde FB’s), relaties om alleen te socialisen, polygamie relaties (ook wel bekend als MLTR, (ook wel bekend als MLTR multiple long-term relationships), enzovoorts.

Meestal doen ze dat door advies aan elkaar te geven via Internet, of door meetings (ontmoetingen met andere Community gasten) te organiseren. Vroeger waren dat door zogenaamde “lokale afdelingen” van de “Seduction Community” geregeld, ook bekend als een “lair”, wat een forum was waar ideeën werden uitgewisseld en ontmoetingen werden georganiseerd om de theorie van het verleiden ook in praktijk te brengen. Het was toen allemaal redelijk gestructureerd, zonder winstoogmerk. Althans, dat was de bedoeling.

PUA: Pick Up Artists

Tegenwoordig hebben de meeste forums duidelijk een commercieel tintje: de PUA’s (pick-up artists) die commerciële workshops geven, ondersteunen vaak de forums die hen gunstig gezind zijn.

Naast deze lairs heb je ook nog persoonlijke blogs waar ze hun avontuurtjes meedelen. Op sommige blogs kopiëren ze gewoon de hele tijd materiaal van anderen, om te laten zien hoeveel ze niet van “bekende verleiders” weten, en andere blogs maken zich druk om kleine wissewasjes, zoals een iemand die wijn morste op zijn hagelwitte shirt. Hij kreeg bijna een identiteitscrisis en vond het kennelijk goed van zichzelf dat hij zijn avond er niet door liet verpesten. Nee, we hebben het hier niet over de blog van een preuts meisje van de modeacademie, haha!

Wat is er zo goed aan de Community?

Wat heb ik er als voordeel uit de “Community” gehaald? Ik heb er mensen leren kennen die ik anders nooit zou ontmoeten. Ik heb nieuwe maatjes leren kennen die net als mij ook bezig waren met uit te puzzelen hoe een vrouw jou leuk gaat vinden.

We hielden elkaar op de been, ook in moeilijkere tijden. Internationaal was het ook erg handig: je had altijd wel wat maatjes waar je samen mee uit kon gaan om elkaar te ondersteunen. Het was een echte gemeenschap waar iedereen elkaar steunde. Zo kreeg ik in Belgrado een goede rondleiding van “putnik”, die de disco’s liet zien waar “Style” zijn eerste avontuurtjes meemaakte.

En waarom moet je niet te lang in de Seduction Community zitten?

Ik ben met de “Community” gestopt omdat het nu haar nut heeft verloren. Op zeker moment merkte ik dat ik tussen een groep gasten zat die alleen maar zaten te praten over een “coole gast”, zonder dat ik hen veel zag doen. De mensen daar waren vaak te analytisch bezig: teveel theorie aan het oplepelen en weinig “uitvoering” of: ACTIE! Constant werd ik verteld wat ik moest doen, of hoe ik me in bepaalde situaties moest gedragen.

Dat wist ik dus eigenlijk al… Beetje tijdverspilling… Tsja, eigenlijk praat ik liever met meisjes, dan met een groep jongens van 18 die niet eens een meisje normaal kan aanspreken…

Waar de Community ook een beetje aan lijdt is het doktersroman syndroom waar het gras aan de overkant altijd groener lijkt: er zijn een hoop sterke verhalen te lezen waarvan de waarheidsgehalte hoogst betwistbaar is.

Het gekke is dat sommigen dit gewoon niet inzien en zoiets ook gewoon willen meemaken: het leven van een playboy, want ja, dat is zo stoer…

The Game van Neil Strauss

Neil Strauss van The Game zei ooit eens dat een goede PUA iemand is die een vrouw weet te versieren en succesvol weet te verleiden. Hoe kun je weten dat iemand een goede PUA is? Tsja, de beste lakmoesproef is om bij de vrouwen in kwestie te vragen wat ze denken van een PUA en oei… Daar gaat het erg vaak mis… Daar begin je te merken hoe weinig die zogenaamde PUA’s ervan bakken… Oeioei…

Het gekste van alles is dat er toch nog steeds mensen bestaan die in dat soort mensen (de zogenaamde PUAs) geloven. Ze proberen erbij te horen en praten achter andermans rug om: een heel gangbare voertaal helaas.

Keyboard Jockeys

De meest amusante en (nog meer voorkomende) leden van de gemeenschap zijn de zogenaamde KJ’s, of Keyboard Jockeys. Ze wisselen constant weer nieuwe materiaal uit van pick up artists (PUA’s dus), lezen erover, praten erover, maar als ze in de praktijk vrouwen moeten versieren… Dan bakken ze er niks van. U bent gewaarschuwd voor dit soort mensen.

Verder hebben mensen, als ze een beetje langer in de Seduction Community zitten, vaak ruzie: ruzie over geld, ruzie over hoe ze dingen moeten runnen… Zo komen er altijd weer nieuwe bedrijfjes van de grond die dating cursussen geven. Lairs komen en gaan door de jaren heen, en zelfs Fastseduction.com, de site waar alles zo ongeveer bij begon (ook de bakermat van bijvoorbeeld David DeAngelo heeft nu een sluimerend bestaan…

Het kaf is soms moeilijk van het koren te scheiden, maar als je “low-profile” blijft en gewoon doet wat JOU zelf goed lijkt, dan kan het best een leuke plek worden. Vergeet alleen nooit: het zijn alleen de single mensen die zich daar bevinden. Mensen die al een leuke relatie hebben gevonden, zul je daar echt niet aantreffen! Als ik je een tip kan geven, dan raad ik aan om het volgende ALTIJD in je hoofd te houden: Het is JOUW leven, en niemand heeft het recht om dat van jou af te pakken.

De internationale gemeenschap van verleiders

Fastseduction.com was vroeger de bakermat van de verleidersgemeenschap. Het kwam van de nieuwsgroep alt.seduction.fast, ook wel bekend als ASF. Deze raakte in onbruik, omdat deze vaak werd gespamd. Het antwoord daarop kwam van Fastseduction.com: mASF. Net als ASF een plek om je verleidings “tactieken” te kunnen bespreken. Bekende verleiders als
David DeAngelo, Mystery en Tyler van Real Social Dynamics hebben daar hun eerste posts gedaan.

Vroeger kon je daar overzichtelijk zien welke lair je in welk land kon vinden. Om een of andere reden is dat systeem omver gevallen. Fastseduction.com deed zich voor als niet-commercieel, maar scheen stiekem wel specifieke commerciële PUA’s te ondersteunen. Op AttractionGym vind je goede Tinder versiertips.

De commerciële Pick Up Artists

Tenslotte heb je de mensen die workshops geven. Zij zullen ook uitvoerig in het boek The Game de revu passeren. Masterflirt is een van de bekendsten op het gebied van flirtcursussen. Ze hebben ruim 10 jaar ervaring met het geven van workshops op het gebied van flirten en versieren. De man achter Masterflirt en oprichter is Tijn van Ewijk. Hij is een echte levensgenieter die weet wat belangrijk is in het leven. Naast workshops voor mannen, geven zij ook flirt workshops voor vrouwen (Mysteryflirt) en voor bedrijven (Flirtworks).

Hoewel ze uiteindelijk NIETS met de Seduction Community te maken hebben, is er wel een geheim forum waar ze discussiëren met elkaar over hun verleidingstechnieken, veroveringen, mislukkingen, enzovoorts. Het forum telt honderden leden, wat voor Nederlandse maatstaven toch vrij fors is! Je kunt trouwens toegang krijgen tot dat forum als je een product van Masterflirt hebt gekocht. Voor een Euro of 25 heb je het Masterflirt boek of een CD, met toegang tot het forum waar de mannen bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen over het versieren van vrouwen. Lijkt mij wel goeie deal, toch?

Nou, ik heb hun workshop in ieder geval gedaan, en ik vond het zeer verhelderend! Wat ik daar vooral leerde was vooral wat ik fout deed, en wat ik kan doen om mezelf een aantrekkelijkere man te maken. Ze geven ook online dating cursussen, (Masternet), waarbij je leert om jezelf aantrekkelijker te maken op dating sites (meer over internetdating).

Remancipeer Weekends

Wat ze ook organiseren zijn de uitgebreidere Remancipeer weekends, een weekend waarbij je door een team van specialisten wordt begeleid om je mannelijkheid weer te ontdekken: (her)vind je zelfvertrouwen, wees daadkrachtig, resultaatgericht en word een interessant en aantrekkelijk persoon. Dat zijn een paar dingen die je tijdens de remancipeer weekend zult leren.

Het idee achter zo’n Remancipeerweekend is dat er geen aandacht meer wordt besteed aan de emancipatie voor de man en dat de vrouwen het meer en meer voor het zeggen krijgen: jongens moeten lieverdjes zijn en vrouwen krijgen ondertussen alle aandacht, terwijl de kwaliteiten van de echte mannen hierdoor verloren dreigen te gaan. De prijs voor een heel weekend is zeer schappelijk: 499 Euro (veel soortgelijke workshops vragen meer dan het dubbele!) Meer over deze workshops kun je vinden op masterflirt.nl

David DeAngelo’s Double Your Dating is waarschijnlijk een van de bekendste in de Community. Zij waren al sinds 2001 actief op Internet om uit te leggen hoe vrouwen te versieren. In plaats van de ingestudeerde NLP taalpatronen van Ross Jeffries kwam de methode van Double Your Dating veel leuker en natuurlijker over. Zij gebruiken vooral het idee van “cocky & funny”, wat enigszins vrij vertaald “verwaand en grappig” betekent. Het idee dat het verleiden van vrouwen vooral leuk en enigszins grappig moest zijn sprak mij vooral erg aan.

Ze hadden mij vooral geholpen om eens een andere route te nemen dan de rest. Durf eens wat avontuur aan te gaan, probeer iets geks… Ja, het heeft mij leuke dingen opgeleverd: mensen begonnen te zien dat ze hier met een ander soort persoon hadden te maken, niet de gewone Jan met de pet op. Mooie meisjes zagen het ook… Het heeft mij dus wel geholpen, maar de echte “clear-cut” antwoorden lieten wel op zich wachten…

Een nieuwer product dat ook erg bekind is, is de Cocky Comedy, wat betekent dat je gevoel voor humor met een zekere verwaandheid combineert. Aan een kant ben je dus grappig, maar aan de andere kant heb je ook veel zelfvertrouwen, wat natuurlijk erg aantrekkelijk kan zijn.

vrouwen
Leer vrouwen versieren; word een PUA

De Mystery Method, ook wel bekend als The Venusian Arts, was oorspronkelijk begonnen met iemand die door middel van goocheltrucs de hartjes van de meisjes kon veroveren. Toentertijd heette het “Mystery Sex Magic”. Hij was ook heel bekend om zijn verschijning (2 meter lang, hoge hakken, zwarte nagels, hoge hoed). Ooggetuigen hebben gezien hoe “Mystery” een groep meisjes helemaal in trance naar hem zaten te kijken.

Tegenwoordig staat hij meer bekend om zijn Mystery Method’s M3 model, waarin hij op een analytische manier uitlegt hoe “het hele proces” van ontmoeting tot sex aan toe in zijn werk gaat. In het boek The Game komt Mystery veelvuldig voor als eerste pick-up artist die workshops geeft. Tegenwoordig heeft hij ook een eigen TV programma waarbij hij losers omtovert in ware casanova’s. Meer hierover is te zien op zijn website venusianarts.com

Real Social Dynamics, de tegenhanger van Mystery, opgericht door “Tyler Durden” en “Papa”, legt meer nadruk op actief bezig zijn. Mijn vrienden hebben de workshops ook gedaan en waren zeer te spreken over hun workshops. De website ziet er professioneel en gelikt uit en de plaatjes bevallen mij ook wel. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Wat heeft de Seduction Community mij allemaal opgeleverd?

Het is nu tien jaar geleden dat ik mij bezighield met wat een vrouw nu echt wil. Vier daarvan was in en rond de Nederlandse Community. De vraag die de laatste maanden door mijn hoofd spookten waren: “Ben ik nou echt beter af dan dat ik dit allemaal niet wist?”. Met andere woorden: heb ik toch maar niet beter gewoon hard gewerkt net als iedereen, zodat ik misschien ooit in de toekomst vanzelf wel aan een mooie vrouw kon komen. Hopelijk… Voor velen klopt het ook wel, dat het vanzelf goed zou komen, maar ik wou het niet afwachten.

Ik heb dingen uitgeprobeerd die mensen nooit zouden durven. Ik stapte op meisjes af, ik zag wat het was om in de spotlights te staan: om bewonderd te worden, om te worden bemind, ik heb ook workshops gegeven. Ik weet wat het is om een pracht van een vrouw voor mij te zien vallen, ik weet wat het is om de liefde met zo’n vrouw te delen (en dan heb ik het niet alleen over het mechanische gedeelte). Ik ben mijn doel ver voorbij gestreefd. Het enige wat ik eigenlijk wou was een vriendinnetje waar ik helemaal gek op kon zijn. Ik kreeg veel meer en maakte mezelf er schuldig aan om hier in volle teugen van te genieten. De maatschappij (je weet wel, dat gekunstelde samenraapsel van illusies) snapte hier niks van en kon er ook weinig mee (behalve de mooie meisjes dan). Veel dingen die ik leerde waren eerder het omgekeerde van wat de maatschappij wil.

De maatschappij wil harde werkers, brave jochies die veel consumeren, met name dingen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Yippy… In de tussentijd fascineerde, intrigeerde en rebelleerde ik: er moest een manier zijn om uit deze saaie grijze massa uitkomen! Het was niet altijd makkelijk om mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken. Je kent de uitdrukking dat hoge bomen veel wind vangen? Geldt hier ook: mooie vrouwen hadden hoge verwachtingen van mij, de maatschappij snapte geen drol van mijn “suicidale” neigingen en de Community, die tot in de oneindigheid leek te prutsen (sommigen zitten daar echt jaren met het verkondigen van theorie terwijl ze er in werkelijkheid niks van bakten). Het waren geen makkelijke tijden. Geen wonder dat niemand dit avontuur aandurft.

En nu? Ik ben niet dom, ik had heus wel als grijze muis door het leven kunnen gaan met een leuk salarisje, maar ik wou meer. Ik wou altijd al meer en ik wil nog steeds meer. Of ik mezelf ooit zal tegenkomen sinds dit slechts een uit de hand gelopen jongensdroom is? Zucht… Wat zou het leven nou nog waard zijn als er geen droom is waar je voor kunt vechten? Is dat niet de reden waarom de hippies zo’n fantastische tijd vroeger hebben gehad? Is het niet de passie dat elk meisje zou willen zien in een man? Is die waardering, de mooie glimlach van een mooie vrouw die het leven mooi maakt niet de reden om hier vooral mee door te gaan?

Voor meer informatie…

Als je meer over de “Community” wilt weten, raad ik je zeker aan om naar de websites te gaan. Sommige plekken zijn minder goed toegankelijk: je moet eerst lid worden “voor privacy-en- veiligheidsredenen”. Een andere goede bron van informatie is The Game of Het spel van Neil Strauss. Hierin kom je het begin van de “Community” te zien, samen met hoe het er aan “de top” aan toe ging. Lees ook dit stuk dat ik over vrouwen versieren heb geschreven.

Tenslotte kan ik nog meegeven dat je leven gegarandeerd veel spannender gaat worden daar, maar vergeet NOOIT dat jouw succes, ook op gebied van relaties nog altijd van jezelf komt. Wat zijn jouw ervaringen met vrouwen versieren? En heb je ook The Game gelezen om er beter in te worden? Versiertips zijn welkom. Je versiertechnieken oefenen op datingsites? Je kunt ze hier vergelijken en je gratis inschrijven.

The Game Recensies

Heb jij The Game, of de Nederlandstalige versie Het Spel gelezen? Dan ben ik erg benieuwd wat het jou heeft opgeleverd! Stuur jouw reactie of recensie in