Boeken met Relatie Advies

Welke boeken kan ik lezen om dichter bij mijn partner te komen? Boeken met relatie advies

Ofwel: hoe een beetje wegwijs raakt om je partner te leren begrijpen. Je bent inderdaad niet de enige die zijn of haar partner niet begrijpt. Ik kom ook vaak te horen dat vrouwen maar rare wezens zijn en dat mannen af en toe gewoon dom zijn, alsof ze dingen niet begrijpen, alsof ze met een groot bord boven hun hoofd moeten schreeuwen dat ze hem leuk vinden bijvoorbeeld. Tsja, mannen… Als je in een relatie zit, zul je elkaar inderdaad niet altijd begrijpen, dat kan ook niet, want jullie zijn twee verschillende mensen. Het enige wat jullie weten is dat jullie samen meer vormen dan een plus een. Hier onder mijn boekentips.

boeken met relatie advies: mannen komen van Mars
Mannen komen van Mars, vrouwen van Venu

Zelf heb ik ook het een en ander gelezen op het gebied van relatie advies, omdat ik altijd geloof dat ik het beste voor mijn partner wil geven. Hoe doe je dat? Inderdaad, door haar beter te leren begrijpen wat zij als vrouw wil. Wat ik vooral interessant vind aan deze boeken is, is dat als sommige mensen erin kijken, dat ze zeggen van “duh! Dat is toch allemaal vanzelfsprekend?”. Er zijn mensen die niet de tijd hadden om het uitvoerig over relaties te hebben. Een mooi voorbeeld is het boek van John Gray: Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus.

Sommige mensen zeggen van dat het een standaardboek is, maar ik kan mij nog herinneren dat toen ik pas begon met mijn zoektocht naar wat vrouwen nou eigenlijk wilden, dat ik er erg veel uit leerde. Ook hoe ik een beetje als man in elkaar zit. Het is af en toe misschien een beetje kneuterig, klopt, maar bijt er even doorheen, er staat heus wel iets interessants in over relatie advies of dating trends wat je het beste kunt doen als de man zich in de WC opsluit!

Stout van Heleen van Royen en Marlies Dekkers gaat over de behoefte van de vrouw om een beetje stout te zijn. In de media heb je waarschijnlijk al het een en ander erover kunnen zien, en iedereen houdt wel van een klein stout avontuurtje. Iedere vrouw ziet bijvoorbeeld weleens een leuke man, maar de vraag is dan: hoe ver kan ze gaan? Waar liggen de grenzen? Hoe stout mag ik zijn in de relatie? Antwoorden op deze vragen zullen in diet boek aan bod komen, samen met voorbeelden hoe je een beetje stout kunt zijn en natuurlijk de interviews met vrouwen die een beetje hun stoute kant laten zien. Bekijk het boek ‘Stout‘.

vrouwen en kaartlezen
Vrouwen en kaartlezen: in veel relaties een probleempje

Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen vind ik een veel leuker boek, omdat het vol met leuke weetjes zit over mannen en vrouwen. Ze vertellen ook waarom het zo is, en wat je er in concreto aan hebt. Wel beetje jammer is dat ze er soms niet al te diep op ingaan en een beetje kort door de bocht gaan, zodat je er niet echt moet zijn voor relatie advies, maar gelukkig staat er ook een leuke literatuurlijst waar je alles nog een beetje kunt uitdiepen. Mijn vriendin vond het vooral grappig dat een gemiddeld stel van in de 20 maar 144 keer per jaar sex heeft 🙂 Denk dat wij daar overheen komen, haha! Bekijk dit boek op Bol.com

Reflexologie, hoort niet echt tot de boeken met relatie advies, maar gaat over hoe je iemand door middel van massages zou kunnen genezen. Sommige delen van jouw lichaam (blijvoorbeeld je voet) zijn verbonden met bepaalde delen van jouw lichaam, zoals je lever bijvoorbeeld. Als jij bepaalde delen van de voet masseert, kun je ervoor zorgen dat de energiebanen naar bijvoorbeeld je lever worden vrijgemaakt zodat het zich op een meer natuurlijke wijze “vanzelf” geneest.

Vroeger stond het vooral bekend als “hoe je van je keelpijn af kunt komen door in je grote teen te knijpen.” Het klonk erg grappig, vooral nu, maar het scheen echt te werken! En zeg nou zelf: wat is nou leuker dan elkaar lekker te masseren en tegelijkertijd aan elkaars gezondheid te denken? Heb ik trouwens al gezegd dat het erg… leuk is om goede massages te geven en te krijgen? OK, het is misschien niet de meest voor de hand liggende relatie advies, maar er komt een hoop liefde bij kijken, en dat is ook belangrijk in de relatie, toch? Bekijk het uitgebreide handboek.

Lees je sowieso graag, dan heb ik ook een flinke lijst met boeken die goed zijn voor je algemene ontwikkeling (en omgang met vrouwen) geschreven.

Andere boeken over Relaties

Ken jij andere boeken die erg nuttig waren voor je relatie? Ken je andere goede boeken met relatie advies? Je kunt touw boekentips achterlaten in de reacties.