De tien meest waardevolle adviezen om te flirten op datingsites

Tot voor kort was flirten op datingsites iets vreemds. Mensen ontmoetten elkaar in bars, clubs of op kantoor. Nu is dit radicaal veranderd en zelde vindt je iemand die nog nooit een partner heeft gevonden -stabiel of sporadisch- dankzij het internet.

In feite, vandaag de dag, is het de meest gebruikelijke manier om het te doen

Daarom gaan we in een decaloog samenvatten wat je moet doen om de naald uit de hooiberg van online dating te vinden.

1. Bewaak je online reputatie. 

Tegenwoordig geven we vrijwillig zoveel informatie over ons leven dat iedereen onze naam kan googlen en tientallen aspecten van ons leven kan zien. Dus als je online gaat flirten, kun je maar beter goed voor je online reputatie zorgen.

2. Wees origineel als je je profiel aanmaakt. 

Vergeet de algemene dingen en clichés. Er is niets normaler dan om te zeggen “Ik hou van lezen, reizen en naar de film gaan”. Als je geen passie in het leven hebt, moet je die vinden. 

Gepassioneerde mensen zijn veel sexier dan degenen die dat niet zijn. Op deze manier heb je ook iets om over te praten als iemand dezelfde passie heeft als jij. 

3. Zorg voor goede foto’s

Je zal er versteld van staan hoeveel mensen foto’s plaatsen die veel te overbelicht zijn, met belachelijke achtergronden of met een gezicht van dat je vijf minuten geleden bent opgestaan met een ongelofelijke kater.

Je moet jezelf glimlachend, schoon en verzorgd laten zien, en dat kan, in een gezellige situatie en in een moment van plezier. 

4. Heb het niet over jouw problemen. 

Mensen heb al genoeg aan hun eigen problemen, daar hoeft er niet nog een bij te komen van iemand die je net heb leren kennen via een datingsite en die alleen maar over zijn of haar problemen praat.

flirten op datingsites

5. Wees mysterieus. 

Geef informatie, maar alleen dat waardoor ze door willen vragen over hetgeen. Bijvoorbeeld, als een vrouw vertelt dat zij uit Maastricht komt, kun je zeggen “alle vrouwen uit Maastricht hebben iets gemeen”, maar zonder te onthullen wat het is. 

Diegene moet dan het gesprek voortzetten om er achter te komen wat het is. 

Zeg dat je op zakenreis gaat, maar zeg niet waar naartoe. Zeg dat je veel hebt gereisd, maar niet waar. Volg je me?

6. Gebruik humor 

Als je een gevoel voor humor hebt, moet je die gebruiken altijd waar dat mogelijk is. Er is niets zoals iemand aan het lachen maken en dat die je daarom weer opnieuw wilt zien.

7. Schep niet te veel op. 

Het is één ding om zelfverzekerd te zijn en een ander om constant op te scheppen over het geld dat je hebt, of over hoe sterk je bent, hoeveel je leest, de keren dat je vrouwen gek hebt gemaakt in bed, enz.

Vrouwen ruiken narcisme van kilometers afstand.

8.  Wees niet vervelend.

Het goede aan online flirten is dat je letterlijk duizenden profielen hebt om uit te kiezen. Dus als iemand je niet mag, word dan niet vervelend. Zoek een ander profiel.

9. Zoek mensen dichtbij. 

Zeker als je wilt dat de relatie uitbloeit tot friends with benefits of als je naar een vaste relatie op zoek bent.

10.  Zoek mensen met dezelfde smaak en voorkeuren.

Dat tegenpolen elkaar aantrekken, is een sterk verhaal. Tegenpolen worden in eerste instantie naar elkaar toe aangetrokken, maar zodra de nieuwigheid is verdwenen, is dat wat mensen willen mensen iemand met dezelfde smaak en hobby’s. 

Dit werkt hetzelfde met sporadische seks of in de relaties van friends with benefits.

Als je absoluut niets met iemand gemeen hebt, is het zelfs met fysieke aantrekkingskracht ingewikkeld. 
Conclusie. 

Je kunt de regels niet altijd letterlijk volgen, maar als je enkele van deze regels toepast die we in dit artikel hebben genoemd, plus je eigen gezonde verstand gebruikt, dan zal flirten online een fluitje van een cent zijn. 

Heb jij nog tips over flirten op datingsites? Wat moet je zeker doen en wat dien je na te laten? Laat een comment achter met jouw adviezen!