Speeddating

Speeddaten, of ook wel flitsdaten genoemd, is een vorm van daten waar ca. twintig dames en twintig heren een uur de tijd hebben om elkaar te ontmoeten. Iedereen spreekt elkaar een paar minuutjes. Meestal hebben de dames een vast plekje aan een tweepersoonstafeltje, en schuiven de heren door. Speeddaten vormt een leuk alternatief voor de betere datingsites, en is vooral populair onder drukke hoge opgeleide singles, van 25 jaar en ouder. Wil je daten en speeddaten tegelijk? Datingsite e-matching.nl is zowel een datingsite las organisator van speeddate avonden.

Speeddating: een leuk alternatief voor datingsites

Het is ook lekker makkelijk: geen gedoe met profielen invullen, wekenlang mailcontact of het verzinnen van originele openingszinnen (indien dit het grootste struikelblok is). Speeddating was oorspronkelijk het idee van een joodse rabbijn om een partner te ontmoeten. De bedoeling is om elkaar voor ca. drie minuten te spreken, zodat je een idee hebt met wie je te maken hebt. Beide gesprekspartners kunnen vervolgens aangeven of de ander wat is of niet. Vaak wordt er dan een dansavondje aan toegevoegd, zodat je een singles party hebt.

De voor- en nadelen van Speeddating

Net als alle andere vormen van daten heeft ook speeddating voor-en-nadelen. Een ander belangrijk voordeel van een speeddate is, dat je ook niet hoeft uit te zoeken of iemand nu single is of niet. Het enige wat je hoeft te doen is bepalen of de ander bij je past of niet. Het is ook gezellig, want jullie hebben allen wat gemeen: single zijn. Speeddating avonden zijn bui uitstek geschikt om te oefenen met flirten.

speeddating
Speeddating Experts van speeddaten.nl

Qua nadelen wordt vaak de gedwongenheid genoemd: een soort van een gearrangeerd huwelijk. Je moet dan en dan komen, je mag niet meer dan drie minuten praten, wat de spontaniteit weleens weghaalt, maar gemak dient de mens, dus als je het wilt uitproberen, kun je bevoorbeeld een kijkje nemen op Speeddaten.nl. Daar kun je naar verschillende speeddating events toe in heel Nederland.

Voor 35 Euro kun je onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met andere singles. Er zijn 3 verschillende leeftijdscategorieën voor zowel mannen als vrouwen. Meer hierover kun je terugvinden op speeddaten.nl kun je er meer over vinden. Volgens de site heb je ruim 90% kans op een match; dat is niet verkeerd natuurlijk. Oh een match is als zowel jij als de persoon aan de andere kant van de tafel heeft aangegeven de ander leuk te vinden. (snap je het nog?)

In het filmpje op de site zie je vaak dat de heren er niet altijd wat van bakken. Hoewel het je makkelijk wordt gemaakt om andere singles te ontmoeten, is het nog altijd geen vrijbrief om alles verder maar z’n beloop te laten gaan. Ook bij speeddates is het belangrijk om jezelf van je beste kant te laten zien, net als bij elke andere date!

fasterdate speeddatenEen andere grotere speeddating website is Fasterdate. Zij hanteren groepen van 15 tot 22 singles (mannen en vrouwen). Flitsdate.nl, 10sec en Speeddateavond.nl zijn andere bekende websites voor speeddating. Fasterdate.nl is helaas inmiddels offline. Datingsite e-matching.nl organiseert wel speeddating avonden in samenwerking met Flitsdate.

Nou tot zover het stukje over speeddaten, voor mij onontgonnen terrein. Heb jij weleens een speeddate-avond meegemaakt? Ik ben erg benieuwd naar lezers met fitsdating-ervaringen. Zelf heb ik namelijk nog nooit zo een avond meegemaakt. Vermeld er ook even bij via welke organisatie je speeddatingevent verliep.