Uitgaan

Uitgaan is hét moment bij uitstek om een nieuwe partner of scharrel te vinden. Het is de plek waar als het ware een andere wereld voor je opengaat: iedereen probeert zijn of haar beste beentje voor te zetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wat allemaal wel of niet kan en mag. Een klein feestje dat je even geen zorgen hoeft te maken of je je deadlines wel haalt, of dat je wel voldoende presteert, toch?

Uitgaan: voor wie en waarom?

Uitgaan is ook vooral voor jonge mensen vanaf een jaar of 18, omdat de dag-nacht-ritme dan nogal neigt naar de latere uren van de dag/nacht. Naarmate men ouder wordt, krijgt men meer de neiging om vroeger naar bed te gaan en om vroeger op te staan. Zoek je echter inspiratie? Uitlijn.nl is een leuk blog over uitgaan.

uitgaan drankjes
Drink niet te veel tijdens het uitgaan

Uitgaan is ook topsport: het is er vaak warm, je krijgt weinig zuurstof, én je zit meestal te dansen en te springen? Dat kost best veel energie, en je lichaam zal minder snel haar grens aangeven, omdat het licht, de muziek en de mooie dames je wel wakker houden! Mensen die in het normale leven braaf zijn en neigen naar suf, kunnen tijdens het uitgaan een totaal ander mens worden: flirterig, stout, sexy…

Tijdens het uitgaan kan de knop om! Uitgaan is ook goed voor je reputatie: je doet meer dan alleen thuis zitten achter je TV: je bent avontuurlijk, ziet meer van de wereld, houdt van een feestje, en je bent sociaal door je contacten te onderhouden!

Dus, dat is in het kort wat je over uitgaan kunt vertellen. Waarom zeggen mensen dan dat uitgaan helemaal niet is om een partner te vinden? Heel simpel: niemand wil graag zeggen dat ze op zoek zijn en al helemaal niet dat ze wanhopig zijn! Sommigen proberen het te verbergen, maar worden wel verdrietig als ze geen aandacht krijgen! Zeker als het een bijzonder persoon is!

Uitgaan: de voorbereiding

Dus, hoe bereid je je het beste voor bij het uitgaan? Uiterlijk voor heren kan handig zijn om wat aandacht te krijgen (altijd leuk, streelt je ego), maar je hoeft er niet teveel aandacht aan te besteden. Zolang je voldoende okselfris bent en je mond niet naar je favoriete knoflooksaus ruikt, zit het goed. Je kunt er wat stijlvoller uitzien door mooie kleding te kopen, maar ik zie vaak genoeg dat mannen in normale kleren er met de mooiste dames vandoor gaan.

Het gaat dus vooral om het innerlijk, dat je daar alles op een rijtje hebt, of je angst in ieder geval overboord hebt gegooid. Mocht je wat coaching nodighebben, neem dan vooral een kijkje bij Masterflirt. Wat de betere plekken zijn voor het uitgaan is eigenlijk een kwestie van ervaring en een kwestie van smaak. Door de jaren heen verandert het uitgaanslandschap her en der: disco’s gaan failliet of interesses veranderen… Uitproberen is de enige manier om te weten wat het beste bij je past!

Goed, wat je vaak zult hebben voordat je uitgaat is de bekende drempel: je wordt slaperig en moe, krijgt hoofdpijn of je wordt beetje nerveus. Heel normaal, is altijd zo, zelfs al ga je vaak uit. Met een groepje vrienden krijg je het misschien wat minder snel, omdat je elkaar op de been houdt, maar in je eentje is het ook wel te doen, gewoon stug doorgaan en eenmaal aangekomen bij de disco voel je je vanzelf wel beter als je iedereen om je heen hebt!

De eerste stap zetten

Zorg er eerst voor dat je het jezelf comfortabel maakt als je eenmaal binnenbent, want niets is erger dan onfit de aftrap te nemen. Later meer hierover. Neem een drankje, kijk rustig rond, en geniet van de muziek. Als jongen word je zo goed als nooit door een meisje aangesproken, dus het is aan jou om de eerste stap te zetten. Soms zul je wel hebben dat de dames de aandacht proberen te trekken: ze kijken naar je, of ze komen erg dicht bij jou staan/dansen. Maakt het eerste contact wat leuker, maar ga niet per se op zoek naar deze signalen!

Als je mijn blog artikel hebt gelezen, zul je merken dat een meisje die jou echt interesseert jou een beetje nerveus kan maken. Dat is de reden dat je het jezelf eerst zo comfortabel mogelijk moet maken, want zo ben je veel “fitter” om de aftrap te nemen: om het meisje aan te spreken.

Een meisje aanspreken

Om een meisje aan te spreken kun je haar eerst het best even aantikken of een hand op haar schouder leggen om aandacht te krijgen. Zwaai eerst even en zeg iets tegen haar. Ga dus niet eerst naar haar oor, want dat schrikt erg af! Ik noem dit altijd de overgang, net als in een huis: je valt niet meteen met de deur in huis, maar je hebt altijd een overgang. Dat is dus dat je eerst even haar aandacht wilt, voordat je wat tegen de dame in kwestie zegt. Houd de 3-seconden regel in acht, wat ik in een eerder artikel heb besproken! Overigens ook handig om te weten of zij wel de ware is voor jou.

De openingszin

Vraag is nu: wat moet je zeggen? Waarschijnlijk weet je wel dat dat niet relevant is, en dat het “hoe” meer telt. Dus: Hou je openingszin kort, beetje neutraal (niet te neutraal) en luchtig. Niet te direct, want daar schrik je haar ook mee af, vooral in Nederland en België kom je er niet mee weg. Heb het zelf ervaren, dus echt: niet doen! Op deze pagina vind je meer over openingszinnen voor bij het uitgaan: klik.

Daarna kun je haar een complimentje geven over haar, en de rest wordt spoedig geschiedenis, zoals ze zeggen. Mocht je bang zijn dat je niet weet wat te zeggen, dan kan ik je adviseren om je gewoon in te beelden dat je met je beste maatje praat, op de schunnige onderwerpen na dan. Leer elkaar een beetje kennen en gebruik het concept van wat David DeAngelo ook de “mini-date” noemt: een miniatuur versie van een echte date.

Kleding? Uiterlijk?

Het klinkt allemaal vrij simpel, en dat is het ook, het is maar hoe ingewikkeld je het wilt maken. Uiterlijk bijvoorbeeld: hoe kleed je je als man het beste? Heel persoonlijk, maar ik zal een voorbeeld geven van hoe ik het doe. Meestal kleed ik mij netjes voor het uitgaan, het is ook vaak verplicht door de disco’s, omdat je met sportschoenen vrijwel nooit binnen wordt gelaten. Ik hou van een bepaalde systematiek, een soort van conformisme in patronen. Ik probeer zo veel mogelijk naar de natuur te luisteren, maar ik wil er ook een bepaalde orde in hebben. Kleuren zijn vrij simpel en contrasterend, zodat het vaak duidelijk onderscheidt.

dress to impress
dress to impress

Leuke bijkomstigheid is dat je er veel aandacht mee krijgt, omdat bijna niemand anders het doet. Mijn haar laat ik gewoon groeien, omdat ik geen zin had om naar de kapper te gaan. Valt dus ook op. Werkt overigens niet bij iedereen. Als parfum is Chanel Égoiste Platinum mijn favoriet, omdat het mannelijk en ietsje zwaarder is. Dat straalt ook soliditeit uit: de rots in de branding 😉 Is overigens niet iedereen zijn stijl, en ik kan mij voorstellen dat het erg warm kan zijn.

Zelf zweet ik niet erg veel, maar als alternatief heb ik daarom (altijd) een zwarte t-shirt aan, omdat dat een wat minder standaard kleur is. Standaard gebruik ik zwart-wit, hoewel je bij wit moet uitkijken met vlekken. Zolang je niet in te ruige disco’s komt, hoort dat geen probleem te zijn. Witte broeken zijn ook niet erg praktisch voor als het regent(!) Meer hints nodig? Check mijn pagina over mooie kleding!

En als het allemaal goed gaat?

Wanneer moet je zoenen? Heel eenvoudig: geeft zij wel aan: ze kijkt je indringend aan, laat haar tong langs haar lippen glijden, je merkt het heus wel! Als het echt klikt, dan mis je zo’n moment echt niet! Hebben jullie nog uitgaanstips? Ook ervaringen met goede uitgaansgelegenheden om vrouwen te ontmoeten zijn natuurlijk welkom.

Plaats een reactie