Uit Eten

Dineetjes met zijn tweetjes: waar kun je samen romantisch uit eten gaan? Leuke restaurants om je geliefde naartoe te brengen.

Er was eens… een restaurant in Zagreb. De sfeer was erg stil. Overal brandde kaarslicht… Stelletjes keken elkaar aan. Inderdaad. In Zagreb gaan mensen heel zelden naar een restaurant. Alleen om iets romantisch te vieren, zoals de eerste date of een huwelijk. Daarnaast doen ze het eigenlijk nooit. In Amerika aan de andere kant is het juist meer regel dan uitzondering om uit eten te gaan. Voor een habbekrats kun je zoveel eten als je wilt, geen wonder dat ze daar zo dik zijn! Een etentje is goed voor je relatie.

samen uit eten
Je kunt elkaar verwennen met een etentje

Hoe zit het bij ons dan? Naar welke wat voor restaurant kan jij je liefje het beste naartoe brengen om romantisch uit eten te gaan? Natuurlijk is het niet voor iedereen hetzelfde. Sommigen hebben geld genoeg om elke dag gewoon uit eten te gaan, anderen juist niet. Als het een gewoonte is om uit eten te gaan, raad ik eerder aan om voor de grap eens zelf wat te gaan koken, of om de vrouw eens wat klaar te laten maken.

Barbecuen (als je het met echt hout doet) kan aan het begin een beetje lastig zijn (mijn vriendinnetje weet er alles van hoe rauw die vis was!), dus begin eerst een beetje simpel. En help elkaar naderhand met het afwassen en afdrogen, is ook leuk 😉

Als je je vlam toch nog uit eten wilt brengen, dan kun je een kijkje nemen op de site Uitetenin.nl, een overzichtssite waar je per regio kunt zoeken naar restaurants in de buurt! Als je lekker gegeten hebt, kun je ze ook beoordelen op hun kwaliteit en service. ook The Fork (van TripAdvisor) is een goede site voor restaurantbeoordelingen.

Uit eten gaan gaan heeft verschillende voordelen: je hoeft de borden dan (eindelijk) eens een keertje niet af te wassen, en bij een buffet kun je je vuile bord gewoon aan de rand van je tafel laten: ze halen het wel op 🙂 Wat een beetje leuke restaurant is, verschilt natuurlijk per persoon. Mijn zusje houdt bijvoorbeeld helemaal niet van hip, ze voelt zich dan zo “verplicht”. Ik vind het juist leuk om een beetje de snob te spelen die op zijn wenken wordt bediend, dus eigenlijk hangt het een beetje van smaak af.

steak eten

Je kunt natuurlijk een duur restaurant kiezen, maar voor een gemiddelde student is het bijvoorbeeld erg extravagant om voor 75 Euro per persoon te gaan eten, aangezien zoiets bijna twee weken boodschappen is! Je communiceert hier natuurlijk wel een hoop mee, vooral als jij betaalt: Het is erg bijzonder! Ga natuurlijk niet naar een duur restaurant om indruk te maken, maar meer omdat je er echt van kunt genieten! En omdat je om elkaar geeft: je wilt elkaar blij maken en verwennen! Dat betekent natuurlijk niet dat elk uitje naar een restaurant bijzonder of duur moet zijn, ik heb vaak (bijna elke dag in dezelfde restaurant) een week lang met mijn vriendinnetje in Praag geluncht voor 2-3 Euro per maaltijd. Het was fantastisch! De serveerster dacht dat wij al getrouwd waren! Ik droeg echt geen ring!!! We omhelsden elkaar alleen innig en genoten van het mooie weer buiten…Mijn stedentrip tips vind je trouwens op deze pagina.

Andere leuke restaurants voor een beetje romantisch dineren vind ik de knusse Argentijnse restaurants (waar je kunt zien wat er wordt gekookt) en als je van een beetje geklieder met je handen houdt, kun je een Oost-Afrikaanse eethuis proberen. Je kunt elkaar op die manier gaan “voeren”…. Of wil je iets van je eigen cultuur of land laten zien?

Voor goede restaurants raad ik Amsterdam aan, maar vergis je niet! Ook Rotterdam heeft fijne plekken om te eten, zoals dit Turkse restaurant in Rotterdam. Ook de kleinere plekken als Noordwijk (Palace Hotel), of Oudewater (De Watergeus), of zelfs Brugge hebben goede restaurants, dus kijk vooral goed rond!

Op Uitetenin.nl kun je allerlei goede restaurants vinden! In Leiden, waar ik woon, kan ik restaurant Asian Palace en Grand Café La Gare aanraden, allebei goede restaurants voor een avondje lekker romantisch uit eten! Woon je in het Oosten van het land, zijn er prima restaurants in Drenthe te vinden. Voor goed eten hoef je namelijk niet per se naar de Randstad. Ben je opzoek naar een leuke exotische restaurant voor je eerste date? Breng je partner dan naar sushi eten utrecht. Houd je meer van kleine hapjes en delen? Tapas zijn dan een goede optie. Extra leuk: thuis tapas maken. Romantisch!

Wat ik uiteindelijk vooral aanraad is om naar een leuk restaurant te gaan als blijk van liefde, om iets leuks samen te doen, iets dat je niet met je “gewone” vrienden doet… Sta open voor nieuwe dingen en… Laat je inspireren! Hebben jullie nog tips over hoe en waar je een leuk etentje met je relatie kunt hebben? Waar ga jij uit eten in je woonplaats? Laat het me weten.