Jouw eerste afspraakje in een escaperoom: goed idee?!

Iedereen heeft natuurlijk eigen ideeën over het eerste afspraakje. Je leert elkaar kennen via een datingsite, of ‘ouderwets’ in een café, en ineens is het tijd voor een eerste afspraakje. Traditioneel ga je samen uit eten of pak je een filmpje in de bioscoop. Niet erg origineel, maar wel gangbaar. Toch lijkt het erop dat je meer met het daten kunt bereiken als je iets origineler denkt. Een eerste afspraakje in een escaperoom lijkt de ideale date!

Wat is een escaperoom precies?

Veel mensen kennen de term ‘escaperoom’ wel, maar er zijn ook zeker nog veel mensen die er nog nooit van gehoord hebben. Daarom een korte uitleg van wat het nu eigenlijk is. Een escaperoom is een kamer waarin je opgesloten zit. Het is de bedoeling dat je eruit weet te ontsnappen. Dit gaat niet zomaar.

Hiervoor moet je raadsels oplossen en je hersenen goed aan het werk zetten om de sleutel te vinden, letterlijk. Escaperooms zijn razend populair in de vorm van apps. Veel mensen proberen via een app op de smartphone de ene kamer na de andere te ontsnappen. Nu zijn er ook echte (fysieke) escaperooms en deze zouden de ideale basis vormen voor een goed geslaagde date. 

Liefde vinden in de escaperoom

Als de eerste date plaatsvindt in een escaperoom, dan is de kans groter dat er een tweede date komt. Het is namelijk belangrijk dat je goed samenwerkt om te kunnen ontsnappen uit de kamer. Je draait om elkaar heen, je raakt elkaar regelmatig (per ongeluk) aan, je hoort elkaar, je ziet elkaar en je ruikt elkaar. Je bent totaal op elkaar aangewezen om uit de escaperoom te komen. Dit betekent wel dat je eigenlijk geen tijd hebt om een gesprekje te voeren over alledaagse dingen. Het doel is dan ook om dit tijdens een tweede afspraakje te doen. 

Het geheim zit in de adrenaline

Waarom is daten in een spannende situatie, zoals in een escaperoom, nu zo’n goed idee als je echt liefde wilt vinden? Het geheim zou zitten in de adrenaline. In een escaperoom ervaar je spanningen, omdat je opgesloten zit en je wilt eruit. Je wordt dus wat zenuwachtig en je hersenen merken dit op. Als je verliefd bent, dan ervaar je ook een zenuwachtig gevoel wanneer die speciale persoon bij jou in de buurt is. Het punt is dat je hersenen niet kunnen bepalen of jouw zenuwachtige gevoel komt van de spanning van de escaperoom of van het verliefde gevoel voor je date. Je voelt je dus verliefd als je in de escaperoom bent met iemand, ook als je helemaal (nog) niet verliefd bent op deze persoon. Uiteindelijk zou dit ervoor moeten zorgen dat je je meer aangetrokken voelt tot de ander. 

Durf jij te daten in een escaperoom?

Het zou dus zomaar eens een heel goed idee kunnen zijn om jouw eerste date plaats te laten vinden in een escaperoom. Hierbij is het wel belangrijk dat jullie allebei een beetje op hetzelfde niveau zitten. Daarnaast moet je het natuurlijk ook nog maar durven! Durf jij het niet? Dan is het een goed idee om eens iets anders origineels te gaan doen tijdens een eerste date. Succes!

Ben jij wel eens met een date naar een escape room geweest? Laat ons weten wat je ervaring was! Was is jouw favoriete escape room in Nederland?