Kleding bij een Date

Wat voor kleren kan ik het beste op een date aantrekken? Een inleiding naar de betere online kledingwinkels. Goede en leuke kleding die je moet hebben voor een (eerste) date.

Ja, daar zit je dan: je hebt afgesproken, maar je hebt geen idee wat je moet aantrekken. Hoe zul je overkomen? Wat zal die ander van jou denken? Oei!!! Gelukkig maakt het niet echt uit wat je aantrekt, maar toch moet je wel op een paar dingen letten! Een beetje standaard bij lopen is voor je nieuwe relatie in spë toch echt een no-no hoor!

Kledingkeuze: Blend in or stand out?

Zoals ik al eerder zei, is het uiterlijk een van de eerste dingen die opvallen, behalve lichaamstaal en je manier van praten. Kleding maakt daar ook een onderdeel van uit. Als jij iets opvallends draagt, zul je gelijk worden opgemerkt, mensen staan stil om te kijken wat er nou voorbijloopt! Iets dat gemiddeld of “gewoon” is, wordt genegeerd. Totdat je hem of haar hoort praten dan. Sommige mensen die niet opvallen kunnen nog altijd iets interessants te melden hebben, maar dat valt buiten het kader van deze pagina: hier gaat het over kleding bij je date!

nette kleding
Nette kleding maakt indruk

In principe zijn er twee manieren hoe jij jezelf kunt kleden: “blend in” of “stand out”. Met “blend in” wordt bedoeld dat je je vooral kleedt zoals de mensen in jouw sociale groep, zoals je vriendjes of je klasgenootjes.

Als je student bent, zul je dan waarschijnlijk jeans aan hebben. Als je een kantoorbaan hebt, zul je er dan ook op z’n minst netjes in shirt bij lopen. Naast het voordeel dat je niet opvalt, lukt het je ook veel makkelijker om in de groep te integreren, wat natuurlijk een vorm van zekerheid geeft. Natuurlijk kies je wel ietsje anders dan wat jouw vrienden dragen om nog een beetje identiteit te bewaren. Je zal zo altijd wel leuke mensen ontmoeten, maar voor het “extra-ordinary” zul je toch moeten leren om met je hoofd boven het maaiveld uit te steken!!!! Als je dat wil tenminste.

Stand out!

Voor mensen die ruimschoots met hun hoofd boven het maaiveld uit willen steken, bestaat de zogenaamde term “stand out”. Ze willen opvallen, en als het moet, gaan ze in tegengestelde richting als dat iedereen gaat. Ze vangen veel tegenwind (jaloezie van anderen vooral), maar het maakt ze alleen maar sterker. Het zijn hen die ook de “extra-ordinary people” zullen ontmoeten, zelfs al gebeurt dit onbewust! Ze hebben hun eigen ideeën over hoe zich te kleden, en trekken zich vooral niks van de anderen in hun omgeving aan. Je moet hier toch erg moedig voor zijn, en dat valt op bij mensen. Mijn docente noemde dat de avantgardisten. Mensen die “blend in” zijn vooral de Madonna fans. Deze pikken een trend pas op als de avantgardisten er allang mee klaar zijn… Dus, een student die er dus netjes in een mooi shirt bij loopt is dus dan ook meer uitzondering dan regel!

Maar wat moet ik dan bij een date aantrekken?

Nou, in ieder geval niet in je tuinmanskleren, tenzij je partner natuurlijk een modderige sloddervos is die ook van wat rotzooi houdt, dan zeg ik natuurlijk niks. Echt romantisch is het natuurlijk niet, maar ja, waarschijnlijk zitten jullie daar toch niet op te wachten 🙂

Je zult dan waarschijnlijk wel veel moeite vinden met iemand van dezelfde smaak, want zelfs de feministische vrouwen (je weet wel, van die bazige typjes met teveel testosteron) nemen de moeite om ook bij normale gelegenheden er fatsoenlijk uit te zien. Het was pas toen ik met ze moest werken dat ik echt doorhad hoe bazig ze echt waren… En nee, ik weet niet hoe die feministische typjes er tijdens dates uitzien. Niet zo’n behoefte gehad om daar een relatie mee aan te gaan….

Goed passsende boxershorts geven je niet alleen extra zelfvertrouwen geven maar mocht het er op aankomen… heb je iets moois wat je kan uittrekken. Voorkom oude en verwassen boxers en koop een setje fris ondergoed.

net pakNou, in ieder geval is het de bedoeling om tijdens de date je beste kleren aan te trekken. Ik kan me nog herinneren toen ik mijn vriendinnetje pas leerde kennen, dat ik bijna twijfelde of het haar was, zo mooi was ze… Ik durfde haar nauwelijks aan te spreken, totdat ze zich omdraaide…. Ja! Het was haar!!! Je hoeft niet per se in pak, aangezien het geen formele aangelegenheid is, maar je mag best laten zien dat je ook casual kleding hebt die niet alleen maar bij je kledingboer om de hoek hebt gekocht! Als je graag van netjes houdt, mag je natuurlijk wel in pak gaan hoor, geen probleem! Naast het feit dat je goed verzorgd moet zijn, is het belangrijk dat je dus vooral goede kleding aan hebt. Netjes mag (das mag je thuislaten, het is anders wel erg formeel), maar hoeft niet. Voor een succesvolle date is het als man belangrijk dat je goed voor de dag komt. Draag modieuze herenkleding van MyMenFashion.com en succes is gegarandeerd!

In smoking komen is ook leuk, maar je date zal dan waarschijnlijk verwachten dat je iets met een dans-gala gaat doen. Stoffen en kleuren moeten ook enigszins passen. Je draagt geen Australian onder een colbert en het is ook niet echt gebruikelijk om kanariegeel met rood of paars te combineren.

De kleur van je kleding

Persoonlijk doe ik het vaak met effen kleuren, omdat het combineren op die manier simpel blijft en het geeft een goede uitstraling. Streepjes doe ik ook, maar vaak zijn het maar twee kleurtjes of heel subtiel. Meer kleuren wordt erg druk en geeft een beetje een fruitschaal-effect. Kan wel, maar combineren is vaak moeilijk, tenzij je andere kledingstuk effen is. Qua kleur hoeft het ook niet moeilijk te zijn. Zwart en wit is met alles te combineren, dus zo speel je het op veilig. Zwart was bedoeld om ingetogenheid uit te stralen, maar het kan ook iets mysterieus in aard hebben, het heeft iets hards en wordt geassosieerd met strak vormgegeven design en enigszins hi-tech.

Wit is weer een teken van reinheid en zuiverheid, het valt ook gelijk op! Bruin heeft vooral een meer klassieke uitstraling, omdat dat ook vaak de kleur is van echt leer en van het sterke tropische hardhout. Tegenwoordig zijn bruine schoenen en laarzen erg in de mode! Rood wordt weer met temperamentvol geassocieerd, denk maar aan de Spaanse danseressen, en met groen kun je meer speels overkomen. Blauw is vooral de koele kleur, maar de jeans heb ik wel afgezworen. Het kan in principe wel, maar ik vind het een beetje te gewoon. Andere combinaties zijn wel leuk: donkerblauw in je pak is de power-suit bij uitstek. Lichtblauw neemt, valt ook gelijk op en kan erg mooi staan, denk maar aan de mantelpakjes van de KLM! Exotische kleuren kun je doen als je veel van extreem houdt, maar ik weet zeker dat je dat al weet als je zo iemand bent. Welke kleur kleding goed bij jou past kun je achterhalen met een kleurenanalyse.

Mooi! Wat zijn de goede kledingwinkels om online te shoppen?

Nou, ik ben even gaan kijken heb heb een paar goede online kledingwinkels voor je uitgezocht waar je een kijkje kunt nemen voor goede kleren. Als je echt goed voor de dag wilt komen, raad ik zeker aan om een kijkje te nemen bij yoox.com. Ze hebben daar echt gigantisch veel leuke kleren van casual naar echt stylish & classy. Je komt hier de kleding van de bekende topmerken tegen als Armani, Versace, Gucci, Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Vivienne Westwood, Cavalli en nog veel meer tegen. De prijzen zijn stukken goedkoper vergeleken met de winkels! Reden daarvoor is dat ze de kleding uit vorige seizoenen opkopen en dat voor een zachtere prijs verkopen.

Alles wordt uit Italië per koerier worden opgestuurd, dus gelukkig heeft Yoox haar gevoel voor stijl nog zeker niet verloren 🙂
Voor mannen vond ik Cape Comfort een goede site, waar je voor relatief weinig geld een overhemd op maat kunt kopen. Helaas zijn ze gestopt. Je kon je shirt daar helemaal zelf bepalen: de kleur, het motief, de maten, de stof, tot aan de boord en de knoopjes toe! Voor 70 Euro had je hele leuke shirts op maat gemaakt, maar helaas.

Een andere goede site voor leuke kleding (vooral voor de dames) is Dress For Less, een website waar ze vooral kleding verkopen voor mooie vrouwen. Je spot er heel veel mooie meisjes in (nee, niet alleen op de website! Ook op straat en tijdens het uitgaan!!!), en de kleding gaat goed met de mode mee, dus met deze kleren zul je ook heel goed voor de dag komen voor op de date bijvoorbeeld!

Als je van hip houdt, kun je een kijkje nemen bij Label54. Het is een site heeft vooral veel casual, tot smart casual kleding waar je mee voor de dag kunt komen. De stijl lijkt vaak op wat mensen in Amsterdam vaak dragen tijdens het uitgaan: hip, opvallend en een beetje sexy! Een beetje rebelse stijl past hier erg goed bij!

Als je toch iets opvallends wilt, maar niet teveel wilt betalen, dan kan ik Bonprix.nl aanraden. de kleding ziet er hip uit en de prijzen zijn echt laag! Ze hebben er ook nog leuke schoenen en laarzen trouwens 😉

Lower profile? Geen gekke kledinguitspattingen gewenst?

Ben je niet echt zo’n fashionista? Vind je ook dat het niet allemaal te flashy moet zijn, maar toch dat het er leuk uitziet? Dan kan ik Esprit aanraden. Met kleding van Esprit kun je voor de dag komen, en het is van goede, Duitse, degelijke kwaliteit. Het is niet flashy (schreeuwerig?), maar ze komen wel constant met leuke ideeën voor wat betreft kleding. Een andere goede kledingwinkel met goede kleding is Mexx.

Ze hebben daar leuke en goede kleren voor een redelijke prijs. Ik koop er ook veel kleren van en ze gaan echt jaren mee! Je kunt er casual kleding kopen, dat non-conformistisch is, maar ook als je iets zoekt dat netjes is, kun je er terecht! Leuke kleding, en je kunt ermee gezien worden!

Een goede site met leuke kleding is voor zowel dames als heren is Wehkamp. Je vindt er allerlei soorten kleding van goede merken als Wrangler, Esprit, O’Neill en Levis, dus je zult er altijd wel wat leuks tussen vinden. Veel mooie mensen dragen dit soort kleding als je om je heen kijkt, dus met deze kleding van Wehkamp kun je zeker voor de dag komen!

3Suisses.nl

Als je echter iets meer modieus wilt hebben, voor leukere designs, kun je het beste naar Yoox gaan. Voor een beetje kleding met status kun je 3Suisses.nl proberen. Je zal er veel casual kleding vinden met een apart design voor een scherpe prijs. Naast kleren verkopen ze nog van alles en nog wat dat ermee te maken heeft, zoals handtasjes, sieraden of andere accessoires! Neem dus rustig je tijd om uit te zoeken wat ze allemaal hebben!

Een andere goede winkel om hip mee uit te kunnen pakken is suitableshop.nl. Design is misschien niet echt uniek, maar je straalt er toch wat aan status mee uit. Gelukkig is het niet allemaal standaard design, en hebben ze leuke colberts om jou weer helemaal het mannetje te maken!

Lingerie

Oh ja, helemaal vergeten: lingerie!!! OK, misschien gaat het een beetje snel voor een eerste date, maar als je echt voor elkaar gevallen bent, moet je er natuurlijk wel klaar voor zijn! Ja toch?

lingerie kledingAl met al samengevat kun je ervoor kiezen om jezelf netjes aan de regels houdt, of juist iets aan doet om op te vallen door af te wijken van de standaard. Het is een beetje aan jou om te zien wat voor typetje jij bent, en wat voor kleding dat typetje draagt. Zo kun je afwijken. Of juist niet! Maarreh, wat je ook aan doet, zorg ervoor dat het je goede kleren zijn!

Nog vragen? Wil je weten welk merk bij welke stijl past? Heb je nog meer tips nodig? Of heb je goede kledingtips voor een eerste date voor andere lezers? Kies jij altijd voor dezelfde kledingstijl of laat je dat afhangen van je date en/of de gelegenheid waar de date plaatsvindt? Laat een reactie achter.