Goede Datingsites

Online datingsites zijn erg populair, maar zijn nou goede datingsites? Dit soort sites zijn vooral bedoeld om een leuke relatie via Internet te vinden. Ongetwijfeld heb je wel ergens een mailtje of een bannertje van hun gezien: “Vind je grote liefde op Internet!”, “Nieuwe datingsite!” of: “Zoek online naar een nieuwe relatie!” Allemaal komen ze met aanbiedingen, de een aantrekkelijker dan de ander. Vraag is dan welke online datingsite je moet kiezen…Welke site past bij me?

Tegenwoordig kun je vrij eenvoudig datingsites vergelijken. Met deze Vergelijker zie je duidelijk over welke functies een site beschikt en wat de kosten zijn. Ook kun je verschillende critica opgeven, waardoor er vanzelf een aantal geschikte sites uit rolt.

Wat zijn goede datingsites?

Om een dating site te maken is er niet veel nodig: met een beetje goede software kan men een dating site in de lucht brengen. Het verschil tussen een goede en een slechte dating site is echter wat men ermee doet: Is er veel “web traffic”? Met andere woorden: hoeveel bezoekers trekt zo’n site? Ook de grootte van de database is heel belangrijk: hoeveel mensen zijn er ingeschreven? Sites met de meeste traffic zijn momenteel EliteDating, Lexa (de nummer 1 datingsite) en Relatieplanet.

Daarnaast heb je nog sites die ook doelgroep gericht te werk gaan: Christelijk, islamitisch, stevig, of intelligent? Wat spreekt jou aan? Een datingsite die een gerichte match voor jou opzoekt? Of wil je liever van alles uitproberen? Parship.nl. Andere dating sites hebben weer andere voordelen en allemaal hebben ze een beetje hun eigen stijl en manier om voor jou een geschikte partner te zoeken. Inschrijven is altijd gratis, dus je kunt altijd proberen en als het je niet bevalt, ben je tot niets verplicht!

Zelf probeer ik de sites natuurlijk ook, dus als ik bepaalde ervaring met goede datingsites heb, dan deel ik die natuurlijk ook hier! Om eens een greep uit de collectie te nemen heb ik wat aan online datingsites bekeken en uitgeprobeerd.

relatieplanet

Relatieplanet – Naast De Relatie School heb je ook de Relatieplanet. Deze site is de populairste datingsite van Nederland en kan 1200 inschrijvingen dag op haar naam zetten! Relatieplanet is ook een sterk merk: door de jaren heen werd het uitgeroepen tot populairste datingsite van Nederland. Tros Radar verkoos deze ook tot beste datingsite van 2012. Aan hun website zie je duidelijk dat kwaliteit hoog in hun vaandel staat. Zelf ben ik heb ik hem ook uitgeprobeerd: ik vind hem heel gebruiksvriendelijk zonder al te veel moeilijke vragen. Je foto wordt ook meteen geplaatst, dus dat is ook mooi. Qua zoeken doen ze ook niet zo moeilijk, dus het resultaat is erg divers! Er zitten mooie meisjes tussen, dus zeker de moeite waard om uit te proberen! Probeer Relatieplanet.nl

lexa nummer 1 goede datingsites

Lexa – Een gebruiksvriendelijke datingsite waar inschrijven gratis is. Een van mijn maatjes is helemaal weg van deze site. Als eerste indruk zie je een leuke vrouw met onschuldige meisjestrekjes en blozende wangetjes: een jonge en frisse indruk, maar in principe is iedereen welkom op deze site. Ook mensen van 64 kunnen zoeken naar een geschikte partner. De datingsite zelf is vooral een site waar je veel kunt knutselen met je profiel en je wensen. Je kunt uitgebreid omschrijven wat je leuk vindt, en ook wat je zoekt in de ander: slank, stevig, blondine, brunette, afkomst, leeftijd, opleidingsniveau… Aan de hand daarvan kun je een match laten maken door Lexa, zodat het een stuk makkelijker wordt om iemand te vinden die bij jou past!

parship dating

Parship.nl – Ziet er gelikt uit. Het voordeel is dat je hier eerst een goede selectie kunt maken van je gewenste partner, zodat je niet honderden profielen hoeft door te spitten.

Bij een gratis inschrijving (Klik) kun je de foto’s niet goed zien, maar de schat aan informatie die ik terugkreeg over mezelf maakte erg veel goed. Bij het inschrijven kom je een psychologische test te doen. Zo kun je zien wat voor een persoon je bent: laat je je vooral door je je verstand of intuïtie leiden? Of laat je je gevoel meer spreken? Ben je sociaal en inschikkelijk? Of drijf je je eigen zin door? Het klinkt erg veelbelovend voor het vinden van een goede match… Parship heeft ook veel tips en adviezen over singles en relaties, dus goed om even een kijkje te nemen! Nu de foto’s van de dames nog!!! Premium lidmaatschap is wel een stuk duurder dan de andere dating sites, dus je zult vooral de serieuze, hoger opgeleide (of ondernemende), goed-verdienende mensen tegenkomen daar. Krijg je al keuzestress? Gebruik de handige Dating Vergelijker.

be2 datingwebsite

Be2 – is een datingsite die zich net als Parship richt op het hogere segment, maar dan ietsje toegankelijker en wat minder elitair. In plaats van informatie, willen zij wel gericht helpen met persoonlijke coaching, of een spreekuurtje om je hulp te geven bij het daten. Het inschrijven is best leuk, met allerlei leuke vraagjes over jezelf.

Ik vond het leuk om in te vullen! Hoewel de site toegankelijk is, wordt er wel actief gecontroleerd op dingen die niet door de beugel kunnen, dus qua service is deze site zeer aan te raden! Wat ook leuk is met be2 is dat ze ook een paar breek-het-ijs-vraagjes hebben, waarbij je een leuk gesprek kunt opbouwen. Daarnaast kun je ook een testje doen om te kijken wat voor een persoon jij bent, en hoe dat matcht met je andere potentiële partner. Dus, Parship voor mensen die van serieus houden, Be2.nl voor als je van wat meer ludieks houdt!

metjou

MetJou dating – Inschrijven is gratis en je fietst makkelijk door alle vragen heen. Niet al te veel lastige profielvragen werden er gesteld, dus dat was ook weer een bonus. In principe moet het mogelijk zijn om te zoeken op specifieke details, maar die mogelijkheid kreeg ik niet als gratis inschrijver.

Wel jammer, zo kun je een stuk beter selecteren… De dames op de website zijn legio (sorry dames, ik kan als hetero niet over mannen oordelen): oud, jong, mooi, lelijk, blank, zwart… Een doorsnee van onze samenleving. Al met al een positieve indruk van deze datingsite! Check de website van Metjou

match4me goede datingsite voor hoog opgeleiden

Match4me – is een site voor hoger opgeleiden van HBO en universitair niveau. Hier zul je dus een wat specifiekere publiek vinden dat gestudeerd heeft en prij stelt op goede datingsites. Voordeel van hoger opgeleiden dating is dat je in ieder geval iets gemeen hebt. Je weet wat het is om in de collegebanken te zitten, hoe je carrière maakt of hoe het is om in een studentenhuis te wonen in de krappe woningmarkt met huisjesmelkers. Bijvoorbeeld. Meestal ben je dan al gevormd met dezelfde ideeën en idealen…

In principe vind ik Match4me een goede datingsite, omdat je niet zo snel te maken krijgt met een overload aan kandidaten. Kies een specifieke leeftijd en een stad, en je komt precies genoeg tegen waar je uit kan kiezen. Ook niet te weinig. Speciale feature van deze datingsite is de ledenpagina, zodat er als het ware een community-spirit wordt gecreëerd. Op deze ledenpagina kun je van alles kwijt: korte berichtjes, blog posts of video’s. Om van alles gebruik te maken moet je wel lid worden. Hun abonnementsprijs is redelijk, dus zeker een aanrader voor de hoger opgeleiden onder ons!

e-matching

E-Matching (durft u het aan?) is wellicht de bekendste site voor online dating hoger opgeleiden. Op de radio zijn ze vaak te horen, en op TV zijn er ook weleens wat spotjes van te zien. Hoewel de site in eerste instantie een beetje koud en kaal oogt, zijn er een hoop leuke mensen te vinden die je daar kan ontmoeten. Naast het zoeken naar leden kun je ook gebruik maken van een dating coach, zodat deze jou kan begeleiden met het vinden van een goede relatie. Om je een hart onder de riem te steken, maar ook om gewoon te zeggen waar het op neerkomt. Datingsite zonder fratsen, maar wel met leuke dames! Schrijf je kosteloos in bij e-matching.nl

50plusmatch

50plusmatch is de datingsite voor mensen ouder dan 50. Vaak ga je dan niet zo snel meer tot diep in de nacht in de kroeg, dus dan kan deze site uitkomst bieden. 50plusmatch wordt door hetzelfde bedrijf gerund als Match4me, dus veel van de features zijn hetzelfde.

Tros Radar heeft ze hoog in aanzien (dit TV-programma maakte een item over slechte en goede datingsites, en hebben een certificaat van de Thuiswinkel Waarborg, wat betekent dat je veilig en betrouwbaar zaken kunt doen met ze. Baat het niet, dan schaadt het niet! Wist je trouwens dat er sinds een tijdje ook een Veilig Daten Keurmerk opgericht is? De grotere datingsites van Nederland zijn hier lid van.

muslima

Muslima is de online dating site toegeweid aan alle Moslims, of mensen die van deze cultuur houden. Het is een site dat open is voor iedereen die goedwillend is. De website heeft behoorlijk veel Islamitische leden uit allerlei landen; niet alleen uit Nederland dus. Het is vooral bedoeld voor de groeiende vraag naar mensen die zich niet kunnen in “gewone” datingsites om een partner te vinden…

De nadruk ligt hier dan ook op het huwelijk/het vinden van een huwelijkspartner, en niet zo zeer op het daten. Toch wilde ik hem in het rijtje van goede datingsites opnemen. Inschrijven bij Muslima kost je niets.

maatje meer match

Maatjemeer-match is een datingsite dat vooral is bedoeld voor mensen met een maatje meer, of ook wel de grote maten. De term volslank wordt ook vaak gebruikt. Er wordt misschien lacherig over gedaan, maar vaak zijn het wel vriendelijke, gezellige mensen, vergis je niet!

Er zijn een hoop mensen die nog niet durven toegeven dat ze een maatje meer eigenlijk ook wel wat vinden, omdat het ideaalbeeld toch nog altijd slank is. Bij Maatje Meer Match is het allemaal geen probleem en kun je lekker je gang gaan zonder dat iemand er ook maar een oordeel over heeft!

Zo, dat waren er een hoop, en er zijn er nog veel meer, maar wat is voor mij eigenlijk een ideale datingsite? Voor mij is dat een site waar je iemand kunt vinden die je in het echte leven ook zou zoeken. In mijn geval dus: een intelligent meisje dat slank is en mooi lang haar heeft, met haar hoofd boven het maaiveld uitsteekt en graag het lot tart…En wat zoek jij voor een soort datingsite? Of wil je per se een gratis datingsite met alle voor- en nadelen van dien?

Jouw ervaringen met slechte en goede datingsites gevraagd

In mijn geval moet ik dus ergens een plek hebben waar ik op opleidingsniveau en op uiterlijke kenmerken kan selecteren. De foto doet de rest wel. Weet jij al wat voor een partner jij zoekt??? Nou, als je andere goede datingsites kent die je anderen wilt aanraden of ervaringen met datingsites wilt delen over wat jouw bevindingen van datingsites zijn, stuur dan een reactie in. Ken je goede datingsites die niet in de lijst staan? Let me know.