Avontuurlijk Leven

Een inleiding naar een spannender en meer avontuurlijk leven. Wie wil er nu niet groots en meeslepend leven?

Avontuur: voor spanning en een betere kwaliteit van leven. Ik kan niet stilzitten. Echt niet. Ik kan het niet uitstaan! Ik word gek!!!! Gelukkig heb ik altijd wel iets te doen, er zal nooit een moment komen dat ik mezelf zal vervelen omdat ik niks te doen heb. Bestaat niet! Ik ga voor een avontuurlijk leven. In dit artikel lees je mijn tips voor meer actie!

Doe iets met je leven! Zoek het avontuur!

Toch, zelfs al heb jij altijd wel iets te doen, wat vertel je dan aan je kleinkinderen later? Dat je 30 jaar alleen maar hebt gewerkt? Lijkt mij ook erg suf, maar de tijd blijft nog altijd doortikken!!!

Maar hoe dan?

Sorry? Wat zeg je? Je weet niet waarom je avontuurlijk moet zijn? Nou, ja, je hoeft niet… Laten we maar zeggen dat je het beste uit het leven wilt halen. Zal je dat echt lukken door elke dag achter je TV of computer te hangen? OK, om niet langer hierbij te blijven hangen (zie je wel, ik hou niet van tijdverspilling!) is de vraag nu: wat kun je zo’n beetje doen om ook nog eens wat invulling aan je leven te geven? Wat maakt jou meer avontuurlijk, creatief en aantrekkelijk? DOOR IETS TE DOEN!!! ACTIE!!! Ga bijvoorbeeld achter de vrouwen aan. Of boek impulsief een vliegticket!

avontuurlijk leven in rome
Avontuurlijk leven in het romantische Rome

Reizen voelt al snel avontuurlijk

Een mooi voorbeeld van wat je kunt doen in je vrije tijd en tijdens vakanties is reizen. Reizen is goed voor je geheugen. Je doet iets anders, je komt met andere culturen in aanraking, wat jou ook weer een beetje creatief maakt om een beetje te overleven daar…. Je hebt iets aan je vrienden te vertellen, je kunt leuke dingen meemaken. Misschien was het wel die Tsjechische suppoost die jou in het Nederlands kon aanspreken? Of het was de gigantische hamburger die je in Belgrado kreeg geserveerd? Laat je inspireren en trek de wijde wereld in. Een avontuurlijk leven komt je niet aanwaaien meneer!

Het vervelende is vaak echter dat het nooit echt duidelijk is wat nou avontuurlijk, en wat nou suf is. De academische wereld wordt vaak geromantiseerd: het beeld van de vrijheid, en van het intellectueel kunnen bijdragen aan de maatschappij (wat hij maar een gekunstelde samenraapsel van illusies) ken je waarschijnlijk wel. De rauwe werkelijkheid is vaak echter anders. Als je je studententijd nog wat invulling wilt geven, in plaats van dat je ergens in een studentenkot helemaal wegkwijnt van eenzaamheid, is het vooral belangrijk om goed om je heen te kijken, want alleen maar studeren is ook niet alles! Geloof mij: na het halen van je diploma gaat het leven heus niet veel spannender worden! En je liefdesleven al helemaal niet.

Ook op het gebied van reizen kun je er op verschillende manieren naar kijken: je kunt op je luie gat jezelf overal naartoe laten vervoeren, of je kunt alle details actief in je opnemen: een leuke interactie met de douanier, het mooie uitzicht dat er om je heen te zien is: het landschap dat langs je heen gaat, of een gekke wolkenpatroon in de lucht… Het kan je voor de rest van je leven bijblijven…

Nachttrein naar Lissabon

Dat is ook een van de redenen waarom ik treinreizen zo leuk vind: lekker comfortabel, en je komt altijd veel van het landschap te zien, dat altijd weer verandert: een typisch fabriekje, en elke keer weer andere mensen die je tegenkomt: een groepje partycrashers, een stel die gewoon wil genieten, of een groepje backpackers die veel van de natuur willen zien. Je komt ze allemaal in de trein tegen! De mooiste treinreizen vind ik altijd naar het zuid-oosten: in elk land verandert het landschap weer, en kom je de grensbewaker tegen die stempeltjes in je paspoort zet… Meer over treinreizen boeken kun je vinden op de NS Hispeed website.

Hoe doe ik dat? Ga je huis uit! Doe iets buiten!!!

Een vliegende kraai vangt namelijk altijd wat. Nederland is misschien niet het land met het lekkerste weer: buiten rondhangen als in Spanje wordt dan lastig, maar er is buiten genoeg te doen! Buiten zijn geeft je meer zonlicht (goed tegen depressies) en helpt je conditie ook een hoop vooruit. Ook zorgt het ervoor dat je een wat avontuurlijker instelling krijgt: even weg uit het warme, knusse huis, maar even naar buiten, waar je weer wat anders kunt meemaken! Lekker fietsen in Nederland en op de pedalen! Of boek een leuk wandelarrangement in Nederland en ga een paar dagen de kuierlatten op!

Koop wat kleding die je anders nooit zou kopen. Of wat dacht je ervan om buiten te sporten? Rennen, jogging, free-running, fitness, outdoor, het kan allemaal! Check de website van bijvoorbeeld Perry Sport om wat leuke ideetjes op te doen! Moe ’s avonds? Jammer dan, ga uit! Of schrijf je in op een bijzondere datingsite.

Maak een wandeling terwijl het nacht is!

Ga bushcraften of trek er op uit in de nacht met een hoofdlamp op je kop. Je zal merken dat de wandelroute die je normaal bij daglicht loopt totaal anders is in het donker. Of ga een paar dagen bushcraften in de natuur. Messen mee, en een bivy om in te slapen, of eventueel een tarp. Je meegenomen prakje snijden met een zakmes, of Adventure Food opwarmen op een gasbrandertje. Lekker avontuurlijk!

Adrenaline pompen!

Wil je toch liever andere spannende dingen doen, dan weet ik zeker dat je het leuk zal vinden om een kijkje te nemen bij Traffic Control. TrafficControl.nl biedt daar een tal van leuke uitjes om je adrenaline-niveau een goede kick op zijn achterste te geven! Je kunt in verschillende sportwagens, zoals in een vette Ferrari rijden! Klinkt misschien patserig, maar bij een snelheid van tegen de 300 km/uur zal het je niet onberoerd laten! Daarnaast bieden ze andere leuke avontuurtjes aan als helikoptervluchten en Off-road rijden in een jeep! Als dat geen avontuurlijk leven is…

Zo, nou heb je tenminste nog iets leuks meegemaakt! Dit is ook hetgeen jouw leven avontuurlijker maakt, niet meer zo saai als elke dag weer rijst en aardappelen eten. Heb je nog andere leuke ideetjes voor een tof avontuurlijk leven? Opmerkingen? Vragen? Laat een reactie achter.

Plaats een reactie