Boeken over Sex

Interessante boeken over sex die jou kunnen helpen je erotische leven spannender te maken! Erotische boeken kunnen je goed helpen om een beetje variatie te geven bij de sex. Soms hebben ze het weleens over gekke tantra sex standjes, maar het is heus niet zo gek of ingewikkeld als dat je denkt!

Het enige wat je doet is meer over sex leren en om het ook toe te passen in jouw eigen sex leven. Geloof mij maar: je zult echt leuke dingen meemaken als jullie het er samen over hebben 😉

De achtergronden van sex: wat speelt er achter de schermen?

We weten allemaal wel zo ongeveer dat sex lekker is. De vraag WAAROM sex zo lekker is, een veel interessanter gegeven. Zo weet je tenminste waar je vandaankomt, en krijg je misschien een beetje het idee wat jouw doel is om op deze aardbol te leven vanuit een wat meer wetenschappelijke perspectief. Twee interessante boeken op het gebied van sex van een biologisch wetenschappelijke perspectief zijn Sperm Wars van Robin Baker en The Red Queen van Matt Ridley.

boeken over sex sperm wars
Sperm Wars, een van de meest interessante boeken over sex

Ik garandeer je dat deze boeken veel ruimte geven voor discussie, vooral wat het mannelijke en vrouwelijke perspectief is van hoe zij er tegenaan kijken. Sperm Wars gaat over wat er eigenlijk allemaal achter de schermen gebeurt op het gebied van sex. Zo kom je bijvoorbeeld te horen dat 20% van de mensen eigenlijk een andere vader heeft dan zijn echte vader, je komt ook te zien dat mannelijke zaadcellen eigenlijk niet bedoeld is om een eicel te bevruchten, maar om ander mans sperma te lijf te gaan!

Je komt er ook in te lezen waarom jij als vriend bijvoorbeeld goed voor je vriendin moet zorgen. Wat ik ook interessant vond was de biologische verklaring achter het verhaal waarom stiefouders hun stiefkind vaak mishandelen.

The Red Queen geeft meer inzicht over waarom wij als mensen sex hebben en hij komt met een biologische verklaring waarom wij ons op seksueel gebied zo gedragen zoals wij ons gedragen en waarom wij niet aan losbandige relaties doen als bijvoorbeeld de bonobo apen. Een ander interessant aspect is om te weten waarom de mens zo intelligent is geworden. De mens is eigenlijk veel intelligenter geworden dan eigenlijk noodzakelijk is om te overleven…. Het zijn eigenlijk onze hersenen die onze pauw-veren zijn! Meer hierover in The Red Queen van Matt Ridley die o.a. te koop is bij Bruna.nl

En nu de echte sex boeken: voor “in bed” 😉

Voor de “beginners” wordt niet alleen door mij, maar ook door experts op het gebied van vrouwen versieren het boek Erotische passie van Kenneth Ray Stubbs aangeraden. Er zitten veel praktische tips in, maar net als het boek Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen gaat het niet altijd even diep in op bepaalde onderwerpen. Voordeel hiervan is natuurlijk wel dat je dingen veel makkelijker begrijpt voor het uitproberen, zodat je later de moeilijkere dingen als tantra of kamasutra kunt uitproberen. Het boek zelf zit boordevol leuke ideetjes en variaties dat je samen kunt uitproberen, en dan heb ik het niet alleen over de sex, dus het is zeker de moeite waard om uit te proberen!

Boeken over Sex: erotische standjes voor gevorderden!

Als je leukere idëen wilt hebben tijdens de sex, raad ik aan om Het multi-orgastische paar van Mantak Chia te lezen. Zelf heb ik De multi-orgastische man van dezelfde auteurs gelezen, en ik vond het erg interessant om met mijn lichaam te kunnen experimenteren op dat gebied. Je hebt ook een versie voor vrouwen, die weer op zijn beurt de multi-orgastische vrouw heet. Voor sommige oefeningen heb je wel veel zelf-discipline nodig, en voor mensen die al wat meer ervaren zijn, zowel op het gebied van sex als op het gebied van het leven, dus eigenlijk raad ik het meer aan voor mensen boven de 30, die energie willen besparen bij de sex, de routine sex een beetje zat zijn, en toch iets nieuws willen proberen.

kama sutra
Kama Sutra

Een ander goed boek voor sex standjes vind ik Kama Sutra van Anne Hooper. Iedereen kent de Kama Sutra, maar Anne schreef er een mooi boek over. Het boek is hardback en bevat veel leuke en kleurrijke plaatjes over de standjes, zelfs met een indicatie hoe moeilijk het is en welke sex standjes erg leuk zijn. Het boek heeft ervoor gezorgd dat mijn vriendin en ik veel variaties in sex standjes hebben kunnen uitproberen. Anne Hooper zelf heeft veel boeken op het gebied van sex geschreven, zoals Intieme liefdesmassage of Sex play (is ook Nederlands!)

Nederlandse boeken over sex

STOUT van Heleen van Royen & Marlies Dekkers is een boek voor in bed voor de dames onder ons: wat kun je allemaal doen om stout te zijn, wat zijn de stoute uitspattinkjes van de celebrities en hoe ver kun je gaan als stout meisje? Ik weet zeker dat dit boek meer inspiratie zal geven om je leven op seksueel gebied wat avontuurlijker te maken 😉

Een andere interessante site die ik was tegengekomen voor sex boeken was de Erotic Bookshop van Christine le Duc. Ze hebben daar een stuk of 10 boeken op het gebied van de erotiek, van paaldansen tot aan kama sutra op kantoor! Voorlopig kun je toch wel een beetje vooruit dit gebied nu denk ik! Toch? Ben je een echte lezer en ook geïnteresseerd in de boeken die ik onmisbaar vind voor de algemene ontwikkeling? Lees dan dit artikel. Veel van deze boeken hebben mij ook geholpen bij het versieren van vrouwen, en in de omgang met mensen in het algemeen. Seks is leuk, maar pas op met SOA! Zoals bijvoorbeeld Chlamydia. Je kunt je altijd laten testen, bv bij de Stadskliniek. Bekijk website.

Al deze boeken over sex kun je online bestellen bij Bruna.nl. Dus, al met al valt er veel te lezen en te leren van boeken over sex. Niet alleen sex standjes, maar ook bepaalde sextechnieken, zodat je de sex net weer een beetje leuker ervaart! Ken jij nog andere spannende boeken over sex die je wilt aanraden voor meer variatie in je sexleven? Of heb je opmerkingen over dit artikel of zo je eigen spannende boekentips voor in bed? Je kunt hier onder een reactie achterlaten.

Plaats een reactie