Wonen: Inrichting & Design

De inrichting van je huis en het hebben van een relatie (dit is de relatieschool tenslotte) lijken misschien niet veel met elkaar te maken te hebben. Maar het gebedel is waar! Je (design) wooninrichting laat zien of je een goede smaak hebt, en wát voor smaak je hebt. Toch fijn als je date / aanstaande geliefde een goede indruk van je krijgt. Zorg derhalve dat je woning stijlvol ingericht is.

Meubels: Design Meubelen, of gewoon IKEA

Meubels vormen een belangrijk deel van het interieur van je huis. Wat moest een kraker ook alweer hebben om aan te tonen dat hij in een huis woont? Weet je het nog? Inderdaad: een tafel(tje), een stoel(tje) en een bed(je), wat in hun geval meestal een matras is.

Meestal was het opklapbaar of oprolbaar, zodat je het makkelijk kon meenemen, maar als ze die dingen bij zich hadden, dan konden zij aantonen dat ze het huis bewoonden en moest de eigenaar gaan procederen voordat ze er weer uitgaan. Dat kon dus echt heel veel maanden tot jaren duren! Ondertussen hoefden ze geen hypotheek voor een huis aan te vragen of huur te betalen… Ga nou niet elk willekeurig huis proberen te kraken, want tegenwoordig mag dat niet meer!

Bij deze een meer civilised way of living: hoe je je woning kunt inrichten qua meubels

Vroeger waren meubels alleen voor de rijke elite. Als je er niet bij hoorde, dan had je pech. Langzaam begon dit echter te veranderen, omdat de mentaliteit veranderde: iedereen heeft het recht om enigszins behoorlijk en comfortabel te wonen! Het idee dat de elite door een Opperwezen werd uitverkoren werd langzaam maar zeker opzij geschoven: het waren ook gewoon mensen! Tegenwoordig heeft iedereen meubels. Heb je wat meer te besteden, kies je waarschijnlijk voor wat duurdere design meubels en -accessoires.

Daarom had je sinds duizenden jaren in elke woning een overgang van buiten naar binnen. Je viel nooit meteen met de deur in huis zoals je bij Amerikaanse series ziet, maar er was altijd een soort van een overgang: een entree hal voordat je ook echt in de woonkamer aankwam. Je kon je jas zo aan de kapstok ophangen, je paraplu laten uitdrogen in de paraplubak (vooral met dit natte weer in Nederland) en eventueel een kleine sanitaire stop doen voordat je de huiskamer betrad.

Wil je helemaal de blitz maken, dan kun je leuke muurdecoratie kopen om het wat minder eentonig wit te maken. Heb je ook ergens een leuke spiegel hangen? Zo kunnen je bezoekers kijken of ze presenteerbaar naar binnen kunnen. Of dat jij presenteerbaar naar buiten kan!

Fatboy

Na deze overgang van buiten naar binnen, kom je in de woonkamer terecht. Wat doe je het eerste als je bezoek ontvangt? Inderdaad, je vraagt of ze willen gaan zitten! Nou, de “standaard” sofa ken je waarschijnlijk al. Bij meubels van Otto kun je er heel veel verschillende bestellen. Wil je toch iets anders proberen, als je het graag wat minder formeel wilt houden, dan hebben we de zogenaamde “fatboy” zitzak, ze zijn erg populair tegenwoordig! En in heel veel veschillende kleuren te krijgen! Of fijn zitten op hippe krukken. Denk bijvoorbeeld aan High en Low Woody KiK krukken. Deze industriële barkrukken in een combinatie van comfortabel mango hout en stoer zwart gecoat metaal misstaan zeker niet aan je keuken eiland. De krukken zijn ruimtelijk en gemakkelijk in gebruik. Daarnaast zijn het lichtgewichten, dus het verplaatsen van de kruk is zo gedaan. De High en Low Woody KiK zijn geschikt voor zowel thuis gebruik als in de horeca!

Ben je iets individualistischer ingesteld, dan heb je de fauteuils, of 1-persoons stoelen, maar dat zijn voor de wat formelere ontmoetingen.

Vloerkleed

Heb je ook nog aan een leuk tapijt gedacht? Het leuke ervan is dat het niet alleen lekker zacht aanvoelt aan je blote voeten, maar ook legt het een beetje een accent op dat gebied… Natuurlijk hoeft het niet allemaal duur te zijn, er zijn zat leuke tapijtjes online te koop voor weinig geld, zoals bij Bonprix Woondecoratie kopen.

Natuurlijk is het minder fijn afgewerkt dan de tapijten van Otto, de online winkel voor interieur en accessoires, maar ondanks dat kan niemand zeggen dat jij geen gevoel voor smaak en oog voor praktische details hebt

Wat andere mensen ook doen is een tapijt met daarop een Salontafel, waar je gezellig wat op kunt kaarten, schaken, een beetje informeel een hapje eten of gewoon je glas op neerleggen. Veel mensen leggen hun tijdschriften hier ook op of vlak onder neer, zo hebben je gasten nog even iets te lezen als jij nog even bezig bent om snel iets te regelen (drinken, hapjes, etc.), en het vertelt ook een beetje over je interesses, zoals bijvoorbeeld architectuur, boten, mode, lifestyle , Psychologie, sport en ga zo maar verder.

Een ander aspect waar mensen vaak op letten is of je muren mooi versierd zijn. Niet met allemaal posters van schaarsgeklede modellen, maar iets meer kunstzinnigs! In principe kun je gewoon een pot verf pakken (let wel op je huurcontract als je een huis huurt, soms mag je niet schilderen!) en gaan! Aangezien niet iedereen een picasso is, heb je gelukkig ook nog mensen die mooie kunstwerk voor aan de muur ook voor anderen maken.

Zoek je toch iets waar je toch nog iets herkenbaars van jezelf wilt vinden, dan kan ik Kunstvoorjou.nl zeker aanraden. Kunstvoorjou.nl is een online kunst galerie die allerlei verschillende kunstwerken van echte kunstenaars verkoopt. In plaats van een fysieke galerie doen zij alles online, zodat ze niet de huur van een duur pand in het stadscentrum hoeven te betalen. De prijzen vallen reuze mee, en je hebt een leuk ideetje die ook weer een beetje bij jou past!

Natuurlijk heeft elk huis ook een eethoekje, maar voor een romantische relatie is het eigenlijk niet nodig. Je zal dan natuurlijk wel het diner bij kaarslicht missen, daarvoor moet je dan weer uit eten gaan, en als je regelmatig vrienden of kennissen over de vloer krijgt, wil je ze ook liever gewoon aan tafel hebben.

Ook als je een beetje in de toekomst vooruitkijkt, is het handig voor als je later een familie krijgt (wil je toch wel? nee, red.). Je kunt je kinderen wel bij de TV laten eten, maar ik denk dan dat je ze teveel vrijlaat. Als ouder moet je je kinderen ook wat discipline kunnen bijbrengen, en je leert ze meteen goede tafelmanieren aan!

Een site waar je leuke eethoekjes online kunt bestellen is bij de Meubels van Otto. Ze hebben daar verschillende materialen zoals hout, metalen en glas. De stijlen lopen sterk uiteen van klassiek tot hypermodern, dus een kijkje is zeker de moeite waard om er wat ideeën op te doen.

Elk huis heeft boeken nodig

Als laatste heb je nog de boekenkasten om je spullen in op te bergen. Niemand vindt het leuk om spullen overal op de grond te zien rondslingeren! Zorg er daarom voor dat de vloer er altijd opgeruimd bij zit! Bovendien heeft het ook als voordeel dat je veel open ruimte hebt, om bijvoorbeeld lekker te gaan dansen of te gaan rollebollen samen! Vooral architectonisch gezien zijn open ruimtes erg mooi en interessant!

Als we bij de slaapkamer aankomen, dan heb je minimaal een bed en een klerenkast nodig. Je kan nog een aparte opbergvak voor je schoenen maken, vooral handig voor de dames, maar vaak leg ik mijn schoenen gewoon in de klerenkast.

Een bureau of schrijftafel kan er ook evt. bij, maar sommige mensen hebben daar een aparte “studeerkamer” voor. Hangt er dus een beetje vanaf. Je kunt het natuurlijk ook in de woonkamer kwijt, wat eigenlijk een betere optie is. Werk en privé kun je het beste gescheiden houden, tenzij je natuurlijk de persoon bent met “hart voor de zaak”, maar zelfs dan heb je af en toe toch echt even een pauze nodig! Wat betreft bedden kun je veel kanten op.

Het beste is om een groot bed te hebben, maar als ie de hele tijd half leeg is, schiet het ook niet op, je kunt dan net zo goed een eenpersoonsbed kopen, en als er iemand bij je komt slapen, dat je wat matrassen uit de kast haalt. Wat veel mensen ook doen is een slaapbank kopen. Overdag kun je erop zitten, en ’s nachts kun je het uitklappen naar een een-of tweepersoonsbed. Natuurlijk moet je de nachtkastjes niet vergeten: je kunt je wekker(radio) erop zetten en je kunt je boekjes, bril of contactlenzen op neerleggen vlak voordat je gaat slapen. Binnenin het nachtkastje kun je natuurlijk de wat spannender dingen doen, maar dat wist je natuurlijk wel 😉

Inspiratie: Tijdschriften over Design Interieur

Zo, je huis is nu denk ik erg goed ingericht, je kunt mensen gerust bij jou uitnodigen zonder je zorgen te maken en jouw vlam zal ook een aangename tijd hebben! Wil je nog wat inspiratie opdoen voor jouw inrichting? Ook op dat gebied zijn er veel tijdschriften op de markt die jou hiermee kunnen helpen. Een voorbeeld is Eigen huis & Interieur, waar je veel inspiratie kunt opdoen op het gebied van design en interieur architectuur. Een ander goed tijdschrift met meer creatieve lower budget aanwijzingen hoe je je huis leuk kunt inrichten is 101 woonideeën. Anders heb je nog De Woonwaaier, een leuk klein boekje in de vorm van een waaier die leuke tips geeft om je huis qua interieur op te leuken, zoals welke kleuren je kunt combineren en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met verf, stof en behang bijvoorbeeld.

Goed, tot zover de korte inleiding over wat voor meubels je in je huis hoort te hebben. Natuurlijk is het niet essentieel voor een goede relatie, maar net als bij andere dingen helpt het een hoop als je huis van alle gemakken is voorzien: het wonen is comfortabeler en je bezoekers zullen zeer te spreken zijn over jouw huis!

Hebbedingetjes, Snufjes en Design Accessoires

Hebbedingetjes zijn kleine snufjes die je huis net weer even wat leuker maken: een opvallend plantje, een leuke gadget of een klein dingetje dat verdomd handig kan zijn! Dat hoeft niet altijd zo te zijn, sommige dingen zijn gewoon leuk om te hebben: een schattig rubber beestje, of een leuk design object of een kaboutertje die je verzameling compleet maakt! Het zijn allemaal redenen om kleine dingetjes voor de heb thuis te hebben.
Het hebben van zo’n leuk snufje heb je vaak niet echt per se nodig, maar het is wel leuk om te hebben, het doorbreekt toch een beetje het dagelijkse van wat je altijd om je heen ziet…. Heb je ook weleens gehad dat er gewoon iets wat dat je per se gewoon moest hebben? Heel normaal, verzamelen hoort gewoon bij het mens zijn. Verzamelen is een manier om je passie voor iets te uiten, en om anderen te laten zien wat voor moois je uit allerlei windstreken hebt weten te halen. Het laten zien van een verzameling is ook iets dat je niet met iedereen doet, je moet die ander bijvoorbeeld ook kunnen vertrouwen bijvoorbeeld. Bij kunstverzamelaars is het kunstwerk als het ware hun jachttrofee die zij vanwege hun vernuft naar binnen hebben weten te slepen! Niet iedereen kan zo’n kunstwerk in huis halen!
In principe kun je alles als leukigheidje thuis hebben, en het liefst is het erg afwijkend van dat als “normaal” wordt beschouwd. Zo kan een verzameling postzegels best wel afwijkend zijn, want je komt immers niet overal een oude Russische postzegel van de jaren ’60 tegen! Enige nadeel is… Je hebt er veel geduld voor nodig om alles netjes op te bergen, en niet iedereen vindt een paar velletjes papier met wat tekeningetjes erg interessant… Daarom bij deze een wat hippere hebbedingetjes die je gewoon in huis moet hebben!
Wat je huis natuurlijk opleukt is een dosis humor, met een beetje een leuk design. De funny gadgets van Nonplusultra kunnen jouw huis een stuk beter opleuken op die manier: een mannetje dat aan de strop hangt bij een trekkoord, of een cameralens als drinkbeker. Je krijgt er altijd wel een leuk gesprek mee!

Een andere leuke zustersite van Nonplusultra is Gadgetfabriek.nl, waar je naast leuke snufjes voor thuis ook leuke hebbedingetjes voor op kantoor. Ben je op zoek naar een design smartphone of een laptop? Ook deze shop je aan de laagste prijs bij Coolblue! Zie Cheapr.be

Speciaal voor de dames is het juwelenboompje van Nonplusultra.nl (zie rechtsbovenin) een leuk hebbedingetje om te pronken met je sieraden. In dit geval in trendy design, en niet al te moeilijk om aan te komen, maar het doorbreekt wel de eentonigheid van je kamer!
Voor mensen die van meer serieus design houden, kunnen een kijkje nemen op de website van Designshops.eu, waar ze allerlei stijlvolle accessoires hebben op het gebied van wonen: design eendjes van glas, prachtig ontworpen kaarshouders of zelfs allerlei grappige kurkentrekkers!
In principe verkopen ze van alles voor in en om het huis: meubels, serviesgoed, potten en pannen, maar ook van alles op het gebied van decoratie om je huis echt op te leuken! Hoewel Designshops.eu bekende design merken als Alessi en Iittala heeeft, hoeft dat niet per se te betekenen dat het allemaal duur en onbetaalbaar is! Onder de 25 Euro zijn er nog zat leuke hebbedingetjes te vinden met een leuke humoristische design twist: een grappig peper-en-zout setje, een design theelichthouder, of een leuk brievenhoudertje! Ze zijn allemaal te vinden op Designshops.eu

Dus, al met al zijn er veel manieren om je huis net even dat extraatje te geven om het extra leuk of bijzonder te maken. Niet elke manier zal iedereen aanspreken, maar met de tips van hierboven kun je bijna niet missen voor een leuk gezellig avondje met vrienden of vriendinnen!

Het geheim van een perfecte huis: bloemen en planten!

Bloemen houden van mensen, is de bekende leus, maar geldt dat ook omgekeerd?
Eigenlijk wel. Heb je iemand weleens onverwacht een bloemetje gegeven? Moet je doen, je maakt die persoon er een hoop blijer mee!
Een stylist zou zeggen dat het ook afwisseling in je huis geeft: iets om de eentonigheid van de rechte muren te doorbreken, of om iets thuis te hebben dat leeft! Anderen zeggen ook dat het gewoon een stukje natuur is, en anderen vinden het gewoon mooi…
Ze zeggen ook wel dat bloemen en planten ook weer zuurstof maakt wat wij inademen. Is ook waar, alle beetjes helpen! Toch, de meeste mensen kopen het liefst een bloem of een plant omdat het vooral mooi is! Doe er dan ook een mooie pot bij, en je hebt het helemaal af! Het is vooral de pot die bepaalt wat voor sfeer er wordt uitgestraald: een lompe, witte bloempot, of juist een glanzende, oranje kubuspot? Het geeft jouw plant een totaal andere uistraling! Daarom dat vazen en potten soms voor veel geld over de toonbank gaan!

Bloemen hebben een levensduur van ca. 1 – 2 weken. Als je de stengel regelmatig (om de paar dagen) schuin afsnijdt met en wat voedsel geeft, halen ze de 2 weken makkelijk! De kwaliteit van de bloemen speelt ook een belangrijke rol.

Qua bloemen valt er veel uit te kiezen voor je wooninrichting. k zal de bekendste onder de aandacht brengen.

Rozen kennen we natuurlijk allemaal. Bij voorkeur geef je deze alleen geliefden, voor Valentijn, of elke andere romantische aangelegenheid. Vaak zijn de doornen er al af gehaald, zodat je de steel alleen maar hoeft af te snijden en in een vaas met lauw water hoeft te zetten. Rozen kun je o.a. online bestellen bij Fleurop, de online winkel voor bloemen en planten! Wil je iets dat niet teveel verplichtingen geeft, dan kun je gerbera’s kopen. Ze zijn erg goedkoop, en in allerlei vrolijke kleuren verkrijgbaar: wit, geel, oranje, rood, paars… Ze lijken een beetje op margrietjes, of op de tekeningen van bloemen van de seventies. Althans, daar doet het een beetje aan denken.

Voor grotere bloemen kun je de lelies uitkiezen. Ze hebben wel een grote vaas nodig, en een grote ruimte kan ook handig zijn, omdat ze een sterke geur kunnen hebben als ze uitkomen. Meestal zijn ze in wit te koop. In knop zijn ze groen en elipsvormig, en als ze uitkomen, zijn ze enigszins stervormig. Mooi op een donkere achtergrond en voor iets uitbundigs.
Andere grote bloemen zijn de gladiolen. Relatief goedkoop, en iets meer bescheiden dan de lelies. Ze hebben een lichtgroene steel, en geven meestal oranje bloemen. Soms ook roze of geel.

Tulpen zijn vooral het goedkoopst in de tulpenseizoen, in mei bijvoorbeeld. Hele bossen gaan dan voor weinig geld van de hand. Oorspronkelijk kwamen ze uit Turkije, maar uiteindelijk is Nederland er nu het bekendst om geworden! Je kunt ze als bloemen kopen, maar je kunt ze zelf ook in de tuin poten! Vóór de winter in de grond, zodat ze nog een beetje vorst voelen en in mei komen ze dan helemaal mooi uit!

Kom je er niet uit en wil je wat uitproberen? Neem dan een kijkje bij de Luxe boeketten van Fleurop, waar je inspiratie kunt opdoen voor wat voor bloemen je kunt kopen!

Planten zitten altijd in een pot en gaan veel langer mee, soms zo lang dat ze de eigenaar overleven! Meestal hebben ze aan elke 1-2 weken water genoeg. Aan te raden is om twee potten te gebruiken: een binnenpot en een buitenpot, of sierpot voor de mooie sfeer. Handig voor als je elke twee jaar moet gaan verpotten naar een grotere pot. De plastic binnenpot kun je dan gewoon kapotknippen, om het in een nieuwe (binnen)pot te doen. Doe je het alleen in de sierpot, dan wordt het een hels karwei om de plant te herpotten zonder dat de wortels bloot komen te staan. Blote wortels betekent vaak einde oefening voor die plant…

In principe kun je van alles planten. Een paar zaadjes of pitjes en er komt wel wat uit! Hier ga ik enkele bekende planten behandelen die (online) te koop zijn:

Vetplant: makkelijkste plant. Heeft heel weinig water en licht nodig om te overleven, dus erg makkelijk. Elke maand een beetje water is genoeg!
Mandarijnenboom: erg mooie boom, wel lastig in onderhoud. Geeft wel een leuk mediterraans sfeertje aan je kamer!
Olijfboom: idem dito, is ook lastig in onderhoud, en geeft ook een leuk sfeertje aan je kamer. Meest gangbare is om hem in een grijze, kubusvormige pot te doen, maar dat hoeft niet! Spaans temperament is immers… Rood!
Baobab boom: Zeer mooie en exotische boom. Nog lastiger in onderhoud en kost jaren voordat je er iets in ziet groeien. Ook belangrijk om rekening te houden met de zogenoemde rustperiode dat de boom geen water nodigheeft!

Als laatste wou ik de palmboom nog meegeven: exotische boom, de elke twee weken wel wat water kan gebruiken. Groeit elk jaar ca. 10 centimeter in lengte. Breedte is wel wat lastiger. Sommige palmbomen kunnen de winter overleven, zodat je ze ook buiten kan zetten als ze te lang worden, maar niet allemaal!
Om planten en bomen online te bestellen, kun je een kijkje nemen op www.baldur-nederland.nl, waar ze een uitgebreide collectie (fruit)bomen en planten verkopen!

Hoe kan techniek mijn huis verrijken? Een greep uit de technische snufjes die het wonen aangenamer maken!

Technisch gezien… Kan er nog heel wat aan je huis worden verbeterd!
Hier zal ik het hebben over hoe jij op het gebied van hi-tech een beetje leuke invulling aan jouw woning kunt geven.

Als iemand in jouw huis komt, zal hij of zij altijd aankomen in de entreehal, dat is wat architecten ook de overgang van buiten naar binnen noemen. Veel hi-tech is er voorlopig nog niet te vinden, misschien dat een bewegingsmelder leuk kan zijn: naarmate jouw gast verder loopt floepen de lichtjes aan. Is erg leuk, zeker als je geen vinger op hoeft te tillen, en alles wordt licht, een beetje alsof je in de spotlights komt te staan!

Voor meer hierover kun je op de Interieur & Elektronika afdeling van van Interieur-Tips.nl kijken. Daar kun je ook zien wat er mogelijk is op het gebied van Elektronica, ook van alles op het gebied van huisbesturingstechniek, ook wel bekend als domotica, zoals lichten die automatisch aangaan of deuren die vanzelf openen als je de gang in loopt…

Loop je verder door, dan kom je waarschijnlijk in de woonkamer. Het eerste wat je in de woonkamer vaak zal opvallen is de TV set. Althans, in de meeste woonkamers, zodat je na een lange werkdag lekker voor de buis kunt hangen, vooral als het een mooie LCD televisie is.

Duizenden jaren geleden staarden mannen nog voor het kampvuur, tegenwoordig is dit veranderd naar de beeldbuis: even tot rust komen! Hoewel… Er zijn nog mannen die graag van een echte open haardvuur kunnen genieten! Maar goed, we hebben het nu over hi-tech, dus dan hebben wij het natuurlijk over de nieuwe plasma-televisies! In het verleden waren plasma-TV’s nog gigantisch duur: 25000 gulden was toen nog echt het minimum! Je had er ook nog versies van die meer dan 50000 gulden kostten!

Tegenwoordig zijn er leuke modellen voor een redelijke prijs te koop, en je kunt ze online bestellen bij BCC, waar ze vaak direct leverbaar zijn! Binnen één of twee werkdagen kun je zo’n TV dus al in huis hebben! Voordeel van BCC is ook dat ze de laagste prijsgarantie hebben, dus als je het elders goedkoper vindt, betalen zijn het verschil nog eens terug!
Ook Bij Neckermann kun je hele leuke exemplaren online bestellen! Oh ja, natuurlijk mag een goede DVD recorder daar niet bij ontbreken!

Wat kan nog meer qua techniek beter in je woonkamer? Wat dacht je van automatisch programmeren hoe warm het thuis kan worden en op welk tijdstip? Of met een afstandsbediening de lichtknopjes bedienen? Tijd voor “ubiquitous computing”, de computer die het huishouden een beetje voor je regelt en laat de techniek eens voor jou werken! Tijd dat de nieuwe innovatietechnologie die alleen beschikbaar was voor technische goeroes als Bill Gates ook voor jou beschikbaar is!

Jaren geleden sprak het aan-en-uitzetten van de verlichting door een afstandsbediening voor velen nog tot de verbeelding. Alleen als je heel veel geld had, of technische kennis had, kon je zoiets hebben! Toch is het nog iets dat veel mensen tegenwoordig nog niet in huis hebben! Het is lekker makkelijk, om gewoon vanuit je luie stoel je verlichting aan en uitzetten. Voor deze leuke technische snufjes hebben zij de leukste systemen ontworpen, zoals draadloze schakelsystemen. Ook voor andere apparaten, of voor je verlichting op langere afstand hebben ze leuke oplossingen, zodat je bijvoorbeeld ook je tuinverlichting met een druk op de knop kunt regelen! Natuurlijk zorgen ze er ook voor dat je ook gewoon “handmatig” het licht op de “ouderwetse” manier aan en uit kunt doen met een druk op de echte lichtknop! Wat je verlichting betreft: zorg voor een goedplan. Bijvoorbeeld een lichtplan van Lichtkunde. Best belangrijk om dit goed aan te pakken.

Wat betreft huisbesturingstechniek is er heel veel mogelijk eigenlijk! Je kunt bijvoorbeeld je verwarming, bewatering, belichting, de rolluiken en zelfs je koffiezetautomaat automatisch laten besturen op een specifieke tijd, zonder dat je er omkijken naar hebt! De rolluiken gaan dan bijvoorbeeld om 6:45 uur in de ochtend open, je koffie wordt dan elke dag stipt om 6:45 gezet, samen met de verwarming die aangaat om het huis lekker warm te maken en gaan de lichten automatisch aan om 7 uur. Het paradepaardje op het gebied van huisbesturingstechniek van Conrad is een Automatiseringssysteem waarmee je echt alles in je huis kunt regelen: zowel met afstandsbediening als met de computer. De software die dat bestuurt wordt steeds gebruiksvriendelijker, dus ik weet zeker dat je er ook een beetje leuk mee kunt spelen!

Zelf Meubels klussen? Online bouwmarkten: Voor de doe-het-zelvers die niet in de rij willen staan!

Doe-het-zelven, of DHZ is tegenwoordig heel erg in. Niet alleen omdat het goedkoper is dan een klusjesman en omdat het geld bespaart, maar ook omdat je voor relatief weinig geld een eigen invulling aan je huis kunt geven! Zo laat je op je eigen manier zien dat dit echt jouw huis is. In plaats van duizenden Euro’s aan een klusjesman te betalen voor alleen wat schilderwerk, kun je zelf gewoon een dagje of twee aan de slag gaan. Zo heb je elk jaar weer een nieuw kleurtje in je huis!
Tegenwoordig hebben ze een ruim assortiment aan materialen voor het klussen in en om het huis: schilderen, behangen, maar ook zwaardere klussen stucen, pijpleidingen aanleggen, verbouwen en slopen! Ook professionele klussers, zoals schilders en stucadoors komen regelmatig langs de bouwmarkt, want de kwaliteit en kwantiteit is daar vaak voldoende om ermee uit de voeten te kunnen. Dus, voordelen genoeg!

Deze bouwmarkten liggen vaak wel op een wat meer afgelegen gebied, soms zelfs ergens op een industrieterrein, dus niet altijd even goed bereikbaar voor iedereen… Zeker niet als je enkele potten latexverf moet meesjouwen! De auto is een oplossing, of om het te laten brengen, maar voor de eerste moet je het wel kunnen en/of willen, en voor de laatste… Daar kleven ook wat haken en ogen aan. Daarom hebben wij de online bouwmarkt, waar je allerlei soorten gereedschappen en materialen voor het doe-het-zelven kunt bestellen: verf, tegels, tuingereedschappen… Het is allemaal online te bestellen!
Je hebt er geen omkijken naar, en voor je het weet, is het al geleverd!

Omdat het vrij lastig is om een goede online bouwmarkt te hebben, houden veel online winkels zich vooral bezig met gespecialiseerde niche-markten. Zo is er een online winkel gespecialiseerd in verf, of een voor je sanitair, ijzerwaren of tuinmeubels. Hierbij een lijstje met online winkels die doe-het zelf artikelen aanbieden:

Sanitair winkel, voor alles wat met sanitair te maken heeft: douches, kranen, wastafels, toiletten, en de bijbehorende meubels!

Bestel-verf.nl, de online winkel voor top-kwaliteit verf van bekende merken als Sigma en Sikkens en alles wat ermee te maken heeft: muurverf, grondverf, lakverf, vernis, maar ook alle benodigdheden als kwasten en rollers!

Goedkoopgereedschap.nl is een online winkel dat… Gereedschap verkoopt! Moet je iets boren of solderen? Schroeven of zagen? Je kunt daar allerlei soorten gereedschap online vinden in elke soort: van handgereedschap tot professionele boorhamers voor het echte sloopwerk!

RVS-Products.nl heeft van alles op het gebied van RVS of roestvrij staal: deurbeslag, brievenbussen, prullenbakken, kantoorartikelen en ventilatieroosters. Niet echt een bouwmarkt of een doe-het-zelver, maar er komt wel het e.e.a. aan doe-het-zelf werk bij kijken, dus vandaar dat deze ook in deze lijst is gezet. In off-line bouwmarkten zijn deze artikelen immers ook vaak te koop.