Sporten

Moet ik nu echt sporten voor een gezonde levensstijl?

Of de vraag wat voor sport je kunt doen om het beste uit het leven te krijgen. Eigenlijk trappen wij hier een open deur in: TUURLIJK moet je aan sport doen!

Waarom? Nou, het antwoord is erg simmpel: omdat het doen van sport veel van jouw aantrekkelijke eigenschappen tot expressie kan brengen. Maar je bent te lui om te sporten? OK, vergeet de mooie meisjes maar. Jij hebt niet genoeg passie in je leven om het beste eruit te halen. Weet je niet hoeveel moeite mooie meisjes moeten doen om er zo mooi uit te zien? Dit komt heus niet zomaar uit de lucht vallen! Lekker veel sporten draagt bij aan jouw uiterlijk.

Goed voor lichaam en hersenen (geest dus!)

Gelukkig is het niet zo erg, je haalt er heel wat voordeel uit: je spieren worden sterker en je hoeft niet zo veel zorgen meer te maken over wat je eet: je traint het er toch weer af, zeker als je het VAAK doet! Bovendien houden meisjes wel van een sexy en gespierd mannenlichaam. Natuurlijk betekent dit niet dat je alleen maar moet trainen om aan een mooi meisje te komen, maar dat wist je waarschijnlijk al. En als je gewoon sport hoe je niet op dieet.

sporten basketbal
Sporten is gezond

Wat trainen wel als voordeel meegeeft is dat het ook mentaal goede dingen met je doet: je hebt even wat tijd voor jezelf, en wist je dat het heel goed is tegen stress en depressies?

Dus zelfs als je erg gestresst bent, is het erg goed voor je! Je hersens gaan vanzelf stoffen maken die jou beter laten voelen. Denk maar aan een stressvolle dag vol irritante mensen. Is het niet leuk om dan eens lekker op een stootzak af te reageren? Of los te gaan op andere professionele fitness-apparatuur? Er zijn talloze mogelijkheden om gezond te lezen en genoeg te sporten..

Krachttraining

Naast cardio/duurtraining is het verstandig iets aan krachttraining te doen. Vooral hardlopers die veel kilometers maken kunnen op den duur hun spieren gaan verbanden. Met krachttraining zorg je juist voor spieropbouw. Ook wordt je lijf er sterker van wat weer de kans op blessures vermindert. Om spieren op te bouwen heb je eiwitten nodig.

Als je aan krachttraining doet maar verder totaal niet op je eiwit-inname let is de kans groot dat je nauwelijks zult ‘groeien’. Eiwit supplementen kunnen je helpen om op een eenvoudige manier snel genoeg eiwitten binnen te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn Whey Proteïne shakes. Je krijgt dan makkelijk vele hoogwaardige eiwitten binnen die je helpen bij de spieropbouw. Uiteraard gaat dit niet vanzelf; je zult flink moeten trainen.

Wist je trouwens dat je hersenen endorfinen kunnen aanmaken die 10 KEER STERKER zijn morfine? Morfine is de sterkste verdovingsmiddel die je in ziekenhuizen zal tegenkomen… Tijdens het sporten zullen je hersens dit allemaal gratis en voor niets aanmaken.

Sporten is goed voor je gezondheid en uithoudingsvermogen!

Dat zijn ook de redenen om fit te blijven: je doet het voor jezelf: om gezond te blijven, en om sterker te worden, je leert constant om grenzen te verleggen en om kracht op te bouwen.

Wat heb je ervoor nodig? Eigenlijk niets! Als het goed is heb je alles waarschijnlijk al ergens in de kast zitten: een paar loopschoenen, en eventueel een trainingspak, maar zelfs dat hoeft niet eens! Ik ga ook weleens op “bootcamp” in mijn legerbroek en t-shirt op sportschoenen in de regen te rennen. Als ik het niet warm genoeg heb, dan ren ik waarschijnlijk niet hard genoeg! Merk je ook dat je fitter wordt? Ja, de eerste keer is best zwaar, na 400 meter lig je er waarschijnlijk al uit! Geeft niet, gewoon oefenen, na een paar maanden doe je met gemak drie kilometer!

Sowieso is hardlopen erg goed voor verschillende aspecten van de gezondheid. Als je wat beter wordt met hardlopen en het leuk begint te vinden kun je echte doelen gaan stellen, bijvoorbeeld voor een halve marathon. Je kunt ook flink afvallen met sporten. Je kunt je prestaties meten met een hardloophorloge, je hartslag in de gaten houden, met GPS tracks hoe veel je hebt gelopen, enzovoort. En hardlopen kan overal en altijd. Het lijkt trouwens een goedkope sport te zijn, tenminste dat roept men vaak, maar in de praktijk valt dit tegen. Sporthorloges alleen al zijn duur. Hier kun je sporthorloges vergelijken.

Hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloophorloge kosten bij elkaar toch een stevige duit. Hardlopen is, als je het veel doet, niet echt een goedkope hobby! Spullen om te gaan rennen kun je online bestellen bij bijvoorbeeld hardloopshop.nl, of ga naar de lokale sportzaak.

Geen zin in rennen? Dan kun je beter gaan zwemmen. Zwemmen is ook erg gezond. Bescherm je haar wel, en je ogen met een zwembrilletje tegen het chloor. Voetballen kan ook, en is erg populair. Kijk maar hoeveel jongetjes je bij jou in de buurt ziet rondrennen in de nieuwste voetbalshirts van Real Madrid, Barcelona et cetera. Shirts van Nederlandse clubs zie je zelden nog.

hardlopen

Na het hardlopen is je lichaam goed opgewarmd voor wat spieroefeningen, dus meestal plak ik die er gewoon acheraan! In principe hoef je geen ingewikkelde Fitness-apparatuur te gebruiken: een setje halters of dumbells geeft al een bijna onuitputtelijke voorraad aan mogelijkheden! Ongetwijfeld zullen er mensen bij jou in de buurt zijn die fitness doen. Vraag even wat zij aanraden qua oefeningen! Een dumbbell is zo aangeschaft.

Als jij dit al beheerst, ben je al erg goed bezig, in principe hoef je geen andere sport hiernaast te doen, tenzij jij zeker weet dat je lichaam het aankan, maar het duurt wel een tijdje voordat je echt vijf keer per week kunt hardlopen! Maak dus niet de fout om meteen te enthousiast te trainen: je lichaam is er nog niet op gebouwd, dus je zult of te snel uitgeput raken, of je kunt een blessure oplopen! Bouw dus langzaam op!!! Maak bijvoorbeeld gebruik van hardloopschema’s en zorg dat je jezelf niet overbelast. Als je pijntjes bij het hardlopen krijgt, schakel dan een tandje terug en loop wat minder. En stap over op core-training bijvoorbeeld.

Doe ook aan crosstraining, dat wil zeggen dat je je hardlooptraining afwisselt me teen andere sport. Fietsen is bijvoorbeeld heel goed als je veel hardloopt. Zelf fiets ik tussen de hardloopdagen door vaak een uurtje op mijn Giant racefiets. Hiermee stimuleer je weer ander spieren, geef je je benen wat rust en bouw je toch conditie op. Naast mijn Giant heb ik ook een hybride fiets om een lekker stukje te fietsen zo nu en dan. Maar dan op een wat rustiger tempo.

Overweeg je te gaan voetballen?

Voetballen is voor iedere leeftijd en ieder geslacht. Wanneer je 5 jaar of ouder bent mag je lid worden van een voetbalclub. Voetbal is een echte teamsport waarbij samenwerken van cruciaal belang is. Als voetbal team laat je zien dat je bij elkaar hoort, dit gebeurt door middel van een ‘voetbaltenue’, of te wel je draagt als team allemaal dezelfde kleding. Ook trainen je samen met je hele team, dit gebeurt meestal één of twee keer per week. Ga je niet zelf voetballen maar wil je wel een trainingspak of spelers shirt dragen van een bekende voetballer? Dan ben je op Voetbaldeals.com aan het juiste adres.

Sport als basis voor andere vaardigheden!

Een goede sport, of eerder krijgskunst die ik kan aanraden is Aikido. Het goede van Aikido is dat ze vooral leren dat het niet een kwestie van brute kracht is, maar van een goede geest, wat als resultaat heeft dat je alles met precisie uit kunt voeren. Dat is de kracht waar jij uit moet putten!

Let er natuurlijk wel op om alleen de goede eigenschappen eruit te halen, maar dat geldt met alles! Het is bijvoorbeeld mooi dat zij “aiki” laten zien: het laten inzien van de vijand dat het gebruik van geweld eigenlijk zinloos is, en vaak is het ook erg mooi om mee te maken, maar helaas gaat het in het echte leven er anders aan toe… De Japanse traditie spreekt mij ook erg veel aan, en dat vind je ook terug in mijn favoriete eten, en mijn ontwerpen die ik maakte voor bouwkunde.

Als je vooral een pro-actieve levensstijl wilt hebben, raad ik je vooral aan om “Unlimited Power” van Anthony Robbins te lezen. Anthony Robbins is goed om mensen pro-actief te houden en vreemd genoeg komen zijn voorspellingen nog altijd uit! Een hele goede CD-set van hem is Get The Edge.

Naast het feit dat je daar pro-actief leert worden, krijg je ook goede gewoontes aangeleerd. De enige manier hoe jij hiermee succesvol wordt is als jij er ook wat mee DOET. Doe als zijn oefeningen en ik garandeer je dat jij ook veel succes zal krijgen op alle gebieden in je leven. En dat is wat jou aantrekkelijk maakt voor mooie mensen en zal je mogelijk meer succes geven bij het versieren van vrouwen. Waar sporten al niet goed voor is. Deze boeken zijn o.a. te koop bij Bruna.

Dus, sporten is goed voor je, het maakt je vitaler, sterker, aantrekkelijker, en je haalt meer uit het leven. Wat wil je nog meer? Doen! Hier vind je een Overzicht van sportieve activiteiten. Welke sporten doe jij zoal om in shape te blijven?