Voorbereiden op online daten in 3 simpele stappen

Online dating past goed binnen de trend van het moment. Relaties die zijn ontstaan tijdens een vakantie of tijdens het uitgaan zijn sterk teruggelopen. Inmiddels kunnen we stellen dat meer dan de helft van de relaties die ontstaan, het ontstaan te danken hebben aan het internet. 

Dat is best een evolutie als je nagaat dat in enkele decennia geleden, in 2000 bijvoorbeeld, bijna geen enkele relatie tot stand kwam via het internet. Het is dus noodzakelijk om goed voorbereid te werk te gaan, maar hoe doe je dat nu eigenlijk? In deze 3 simpele stappen:

#1: Zorg dat je een leuk online profiel kunt opstellen

Online is één van de tips die het meest gegeven wordt: “Maak een leuk profiel en zet er wat leuke foto’s op.” In de basis begint dit natuurlijk bij het zorgen dat je die leuke foto’s hebt. Ga er dus lekker op uit de komende tijd en zorg dat je een vriend(in) bij je hebt en een goede camera. Maak, zowel letterlijk als figuurlijk, een goede profielfoto. 

Zorg dat je een foto hebt waar je hoofd duidelijk opstaat en waar je vrolijk op kijkt. Daarnaast is het altijd leuk om spontane foto’s te hebben, terwijl je iets doet of op een speciale plek bent bijvoorbeeld. Leg ook zeker een foto vast van je hobby of liever nog terwijl je je hobby uitoefent.

#2: Lees zoveel mogelijk tips over (online) dating

Veel mensen denken wel te weten wat ze aantrekkelijk maakt en waar de kansen liggen. Niets is minder waar, online dating is een heel andere wereld dan “old-school” dating. Tijdens het uitgaan of in het gewone leven loop je namelijk niet direct met een uithangbord met tekst om jezelf te promoten. 

Dating Tips kunnen je helpen in de voorbereiding en je een hoop leren over de gebruiken tijdens het online daten. Ook leer je hierdoor wat wel en niet bij je past en hoe je je het beste kunt uiten op je profiel.  

#3 Zoek een datingsite die bij je past

Waar moet je beginnen.. Er zijn immers al zoveel datingsites vandaag de dag. De een beweert nog meer leden te hebben dan de ander. Een andere datingsite zwaait je tegemoet met een hoog succespercentage. 

Het zal, zeker voor een beginnende dater, niet eenvoudig zijn om de juiste datingsite te kiezen. Dit kan een hoop tijd en geld kosten en tot een hoop frustratie leiden. Bespaar jezelf de moeite en kies een datingsite aan de hand van jouw wensen en eisen via de Datingsite Vergelijker van DateCentrale.