Masturbeer en verbeter je seksleven!

Masturberen is nog altijd een taboe. Dit terwijl steeds meer mensen toegeven dat ze regelmatig de hand aan zichzelf leggen. Niet alleen mannen zoals vaak wordt gedacht, maar zeker ook vrouwen. Die laatste groep maakt voornamelijk veel gebruik van seksspeeltjes. Of je nu kiest voor een wand vibrator, dildo, tepelklemmen of gewoon ouderwets zelf aan de slag gaat, solo-seks is hot! En dat is ook niets om je voor te schamen, want uit verschillende onderzoeken blijkt dat masturberen heel gezond is. Bovendien heeft masturberen nog een groot voordeel: hiermee verbeter je namelijk je seksleven! Hoe dat zit, lees je in dit artikel. 

Je leert je lichaam beter kennen 

Solo-seks heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat je je eigen lichaam beter leert kennen. Tijdens het masturberen neem je de tijd om te ontdekken wat je lekker vindt en wat juist niet. Van welke aanrakingen geniet je enorm? Hoe lang mag dit duren? Wat vind je minder prettig? En van welke aanrakingen kom je gegarandeerd klaar? Je hoeft met niemand rekening te houden, alleen met je eigen gedachtes, fantasieën en genot. Zodra je hebt ontdekt wat jij prettig vindt, kun je dit ook delen met je partner. Zo kunnen jullie samen nóg meer genieten en kom je misschien ook meer over hem of haar te weten. 

Libido verhogen 

Heb je in drukke tijden vaak weinig zin in seks met je partner? Of heb je over het algemeen al een heel laag libido? Dan kan soloseks hier enorm bij helpen. Door het krijgen van orgasmes, leert je lichaam weer dat seks ontzettend fijn kan zijn. Hoe vaker je een orgasme krijgt, hoe sneller je lichaam hier weer naar gaat verlangen. Een vibrator kopen doe je dan ook niet alleen voor jezelf, maar ook om het seksleven met je partner te verbeteren. 

Probeer tevens ook in drukke en/of stressvolle tijden de moeite te nemen om eens extra te masturberen. Ook als je hoofd hier eigenlijk niet naar staat. Je zal merken dat wanneer je eenmaal bezig bent het juist heel prettig voelt. Bovendien beschik je zo ook over een fijn copingsmechanisme om te dealen met minder fijne tijden en zal je ook op dat soort momenten meer zin hebben in seks met je partner. Libido-verhogers zijn ook te koop bij erotische webwinkels.

Hou het langer vol in bed 

Deze tip is met name voor mannen van belang. Zij zullen zich vast wel herkennen in de volgende situatie: na een tijd weinig spanning in de slaapkamer is het eindelijk zover. En wanneer je dan eindelijk enorm aan het genieten bent, merk je al gauw dat je het niet zo lang vol gaat houden. Dat is niet alleen minder leuk voor jou, maar ook voor je partner. Door jezelf even te helpen voordat je met je partner het bed in duikt, hou je het langer vol en beschik je over genoeg extra tijd om er eens flink voor te gaan. Wist je dat regelmatig een orgasme krijgen zelfs de erectie in shape kan houden? Genoeg redenen dus om letterlijk met regelmaat aan je trekken te komen.