Uiterlijk: De Eerste Indruk

Hoe moet je er eigenlijk uitzien om aantrekkelijk te zijn en hoe belangrijk is de eerste indruk?

Een introductie naar de ins en outs van een goed uiterlijk

Uiterlijk… Hoe belangrijk is het? Je uiterlijk is een van de dingen die bijdraagt aan een goede eerste indruk. Waarschijnlijk weet je al dat deze eerste indruk erg belangrijk is, dus veel hoef ik daar niet meer over te vertellen, toch?

de eerste indruk
De eerste indruk is belangrijk

Inderdaad, uiterlijk is immers het eerste wat iemand bij jou komt te beleven als jij in zijn of wereld stapt, nog voordat je begint met flirten of versieren. Hoeveel aandacht moeten wij eigenlijk aan een goed uiterlijk besteden? Bij iedereen ligt dat verschillend, en ook per cultuur en sociale groeperingen hangt het er ook maar vanaf. Over het algemeen is een goed verzorgd uiterlijk het minimum waar je wel mee voor de dag kunt komen: geen overdaad aan roos in je haar (je weet wel, die witte schilfertjes), een neutrale (of lekkere geur), een beetje kleding die jouw persoonlijkheid een beetje accentueert en een schoon gezicht (denk ook aan je tanden!).

Was je je handen ook regelmatig? Behalve dat word je in principe erg vrijgelaten. Waar wil jij naartoe? Wil je richting trendy? Klassiek? Modernistisch? Praktisch? Hip-hop stijl? Succesvol? Sexy? Dress to impress! Je hebt namelijk maar een kans om een eerste indruk te maken.

Hoe krijg ik een goed en verzorgd uiterlijk en hoe zorg ik dat de eerste indruk goed is?

Over het algemeen kom je al heel ver met wat (warm) water, zeep, shampoo, beetje gel, tandenborstel, tandpasta, en tongschraper (om die vieze dingetjes van je tong af te halen voor een betere adem). Als je lang hebt, kan conditioner handig zijn om het een een beetje aaibaar te maken, anders is het zo plakkerig! Ook niet te vet natuurlijk, dat trekt makkelijk vuil aan, en maakt je ook weer plakkerig! De meeste van deze dingen zijn online te koop verzorgende producten van Drogisterij.net bijvoorbeeld.

Een andere leuke site waar ze leuke dingen (ook voor mannen!) hebben voor een goed uiterlijk, maar toch voor een zachte prijs is de website van Yves Rocher. Naast de basis kun je dus ook nog uitbreiden als extra accent. Een mooi gezicht is bijvoorbeeld voor mij erg belangrijk (dus zorg ik ook goed voor mijn gezicht). Goede gezichtscrèmes kunnen je goed helpen om een mooier gezicht te geven, vooral de crèmes die je gezicht een beetje een matte look geven.

Nadeel is wel soms dat het een laagje op je gezicht gaat vormen dat bij het zweten een beetje zo’n uitloop-gevoel geeft. Het beste is om een crème te nemen die vooral natuurlijk is, zonder chemicaliën die je huid uitdrogen of beschadigen. Een site waar ze goede producten verkopen is Ritualsshop, een site waar ze goede natuurlijke crèmes verkopen. Voor een beetje stijlvolle verzorgingsproducten heb je Rituals lichaamsverzorging.

parfum
Maak indruk door lekker te ruiken

Ik heb ze zelf ook uitgeprobeerd en ze ruiken erg lekker! Wat betreft geur of parfum is het goed om eentje te nemen die goed bij je past, en niet per se omdat het de nieuwste is. Ten eerste is het best kostbaar, en ten tweede laat je alleen maar zien dat je de rest volgt. Eigen mening? Welnee. Bij de parfumerie zullen ze alle geurtjes wel lekker vinden, dus uiteindelijk moet jij de beslissing nemen welk het wordt.

Mijn favoriet (en die van mijn vriendinnetje) is Égoiste Platinum van Chanel. Het is een mannelijke geur, maar niet te zwaar. Ook niet te licht dat het te jong en speels overkomt. Anderen vinden het speelse juist leuk, dus het hangt een beetje af van je smaak. Favoriete geur voor vrouwen vind ik Christian Dior (J’adore of Pure poison). Ik heb nog geen tijd gehad om de rest uit te proberen. 3 luchtjes per dag is meer dan genoeg! Spuit vooral niet niet te veel op want dat maakt geen goede eerste indruk.

Een goede site waar je geurtjes voor een goede prijs kunt vinden is bij de parfums van Drogisterij.net. Wat betreft make-up heb ik niet zo veel verstand, maar de make-up van Yves Rocher ziet er goed uit en is ook nog vriendelijk voor je huid. Zijn je nagels goed verzorgd (niet te lang bij mannen)? Zijn je lippen ook goed verzorgd? Lippenstift valt bij de dames erg goed op, ook, bij de eerste indruk, dus gebruik een leuk glanzend kleurtje! Kijk natuurlijk wel uit bij het zoenen dat je zijn lippen niet te “vrouwelijk” maakt!

Hoe kan ik mijn uiterlijk in de strijd gooien bij het flirten en versieren?

Zoals ik al zei is je uiterlijk de eerste indruk die je geeft. Een opvallend uiterlijk laat je er zeker uitpringen! Wat je kunt doen is om naar andere goede voorbeelden te kijken. Hoe doen andere interessante mensen het (zoals in films of in tijdschrijften)? Heb je zelf leuke ideetjes? Zoals ik al eerder zei, is lang voor mannen een goed voorbeeld. Kleurlenzen kunnen ook erg goed opvallen en zullen bij “ongewone” combinaties zeker de aandacht trekken! Als man zijnde hoef je verder niet veel meer te doen. Je kunt misschien voor extreme vormen kiezen, maar dan moet je natuurlijk wel zeker weten dat je je in die “wereld” wilt begeven! Voor vrouwen zijn er veel meer mogelijkheden.

Basis geldt nog altijd wel: ZORG ERVOOR DAT JE ER FATSOENLIJK UITZIET bij de eerste indruk, en daarna! Qua make-up zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos! In principe hoef je er niet mee rond te lopen, maar het kan je vrouwelijke trekjes wel extra naar voren brengen. In principe hebben mannen er niet veel op tegen als je VEEL make-up gebruikt (je vriendinnen misschien wel), maar zorg er wel voor dat je het met je uitstraling weet te combineren. Een vrouw met veel make-up die zich niet als dame weet te gedragen wordt vaak als “ordinair” gezien (is niet erg, maar weet dan ook wat voor mannen je op je af krijgt!). Geldt ook voor oudere vrouwen!

Een echte dame daarentegen zal meer worden gezien als “nouveau riche” met een hoge status of zelfs als model! Zeker als je het goed met kleding weet te combineren! Geldt ook voor mannen trouwens!

Ja maar nu weet ik van alles over uiterlijk maar nog niks over stijl!

Inderdaad. Dat moet jij uitkiezen. Wat wil jij? Welke soort mensen wil jij aantrekken? Een party-girl zal iets hips bijvoorbeeld leuk vinden, terwijl klassieke uitstraling een beetje moeilijker wordt. Kom op! Experimenteer een beetje! Het leven is te kort om te lang hierbij stil te staan! Weet je het echt nog niet? Nou, dan zijn er nog genoeg films waar je je inspiratie uit kunt opdoen. Ga niet te veel na-apen, want dan sta je ook voor schut. Zeker niet als je persoonlijkheid niet 100% bij die figuur past! Dus: voor een goed uiterlijk moet je vooral veel uitproberen en vooral kijken waar jij je het beste bij voelt!

Wat doen jullie om de eerste indruk die je op een man of vrouw wilt maken zo goed mogelijk te laten zijn? Spenderen jullie veel tijd aan je uiterlijk?