Chat Sites

Chat sites, hoe zit het daarmee in Nederland? Chatten is het Engelse woord voor babbelen. Vroeger was het erg populair om aan een date te komen. Tegenwoordig gaat het wel steeds meer en meer naar de achtergrond. Voor een date gaat men niet naar een chatroom maar naar een datingsite.

Welke sites hebben een Chat-box om met vrouwen te chatten?

relatieplanet banner

Tegenwoordig leert men elkaar vooral kennen door social media. Facebook is daar natuurlijk het bekendste voorbeeld van. Het begon eerst als een site waar oude klasgenootjes elkaar konden opzoeken, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een gigantisch vervlochten netwerk waar iedereen en alles elkaar leuk kan vinden.

chatten website chatplaza
chatplaza, een grote chatsite

Mocht je het toch nog leuk vinden om iemand via de chat ten ontmoeten, dan heb je bijvoorbeeld Chatplaza (voorheen chatten.nl en nog eerder Ilse Chat). Het publiek is daar rond de 16-18. Ook kan je gratis chatten en nieuwe mensen ontmoeten op de online chatten website chattmetvreemden.nl

Een andere populaire chat site is de scholieren.com chat. Vroeger was TMF Chat een van de bekendste chat sites in Nederland, maar deze heeft in mei 2011 besloten om ermee te stoppen. Weet je nog een andere leuke site? Mail het mij! Als ik verder wat tips mag geven: ga eerst chatten als MEISJE! Neem een naam dat wat vrouwelijke trekjes heeft, zelfs “Eirene” (Griekse woord voor “vrede”) deed het erg goed qua aandacht. Dit heeft twee voordelen:

 • 1: je hoeft niks te doen, de mannen komen vanzelf wel op je af
 • 2: als man weet je wat je concurrentie dan te bieden heeft (heel weinig, helaas voor de dames).

Als jij als man origineler dan jouw concurrentie weet te openen (het gesprek beginnen), heb je al een goede eerste indruk, wat voorsprong betekent. Kijk wel uit, sommige meisjes kunnen gewoon jongens zijn, maar na verloop van tijd pik je ze er zo uit. En dan straf ik ze lekker af 😉

Eigen schuld, had de boel maar niet moeten bedonderen! Een gesprek met een meisje op het Internet gaat precies hetzelfde als in het echte leven: dus: leer elkaar wat beter kennen, heb een beetje lol met elkaar, en dan gaat alles vanzelf wel, trust me 😉

Ga nou niet te snel aansturen op een e-mail adres of een afspraak (wat al die andere mannen doen), maar laat alles lekker vanzelf gaan!!!

Nieuw: chatten in virtual reality!

Wist je dat al meer dan 2 miljoen mensen in de wereld een virtual reality bril ofwel vr bril hebben? En dat aantal groeit enorm snel. Want met een vr bril op krijg je een virtuele wereld voor je ogen geprojecteerd. Je waant je dus werkelijk in een andere wereld. Een wereld waarin je kan interacteren en dus ook met andere mensen kunt communiceren.

Wat zijn momenteel populaire chat sites in Nederland?

Ilse Chat, TMF chat zijn niet meer onder ons, maar online chatten is nog geen hobby die inmiddels overleden is. Wat zijn dan nu goede chatsites in ons land? Chatten.nl blijft dus een erg populaire chatsite, maar er zijn er meer. Op onderstaande chatsites hoef je je niet te registreren en heb je geen profiel nodig.

 • komchatten.nl
 • chatcafe.nl
 • solomio.nl
 • kletsen.com
 • chatmetvreemden.nl
 • 18chat.nl
 • chatlokaal.nl
 • chatcity.nl
 • chathotel.nl

Wat zijn jouw favoriete chat sites? Of is chatten online iets dat je alleen nog vroeger in een tussenuur deed? We lezen je ervaringen (zowel positief als negatief) met chatsites graag in de comments.