Mooie Kleding

Wat is nou echt mooie kleding? Wat voor kleding moet iemand kopen om goed voor de dag te komen?

Om te beginnen: Dure merkkleding is niet altijd per se nodig om goed in de smaak te vallen! Eigenlijk is het maar een verlengstuk van wie jij bent. Je kunt het goed gebruiken, maar ook misbruiken, wat helaas veel te vaak gebeurt. Mijn advies luidt daarom eigenlijk: koop alleen dure kleding als je het kunt betalen. Deze dingen zijn handig, net als bij een Porsche: het is handig om het te hebben, maar het moet geen doel op zich zijn om een Porsche te kopen alleen om indruk te maken. Hoe zit het dan eigenlijk?

Mooie kleding maakt indruk
Mooi kleding maakt indruk, maar je hoeft echt niet in pak.

Nou, het belangrijke verschil zit hem in het innerlijk van wie jij als persoon bent. Dat is wat jou aantrekkelijk maakt. Iemand die succesvol wil zijn in het leven kleedt zich er immers naar, de bekende psycholoog Carl Rogers noemde dit congruentie: de manier om naar een gelukkig leven te streven.

Je kunt niet A zeggen en dan vervolgens B of C gaan doen. Mensen zien dan dat iets niet klopt. Zo heb je dat witte sokken bij nette mooie kleding niet passen. Iemand die zich netjes in overhemd kleedt en dan simpele sportsokjes draagt… Nee. Vraag is nu dus wat voor persoonlijkheid aantrekkelijk is… Ah!

Wat voor kleren draagt een aantrekkelijk persoon eigenlijk?

Zo komen wij aan bij iemand die succesvol wil zijn, iemand die het beste uit het leven wil halen. Dat is een. Op nummer twee staat: hij of zij durft. Durf dus om op te vallen! Opvallen in positieve zin en er trots op zijn. Niet gaan lopen schreeuwen dat je goede kleding draagt (nepmerken met grote letters zijn dus echt een no-no). Dus, hoe vertaalt dat zich in termen van kleding? Vraag is dan hoe mensen zich kleden die succes willen nastreven. Kleden ze zich hip? Netjes? Normaal?

In principe is er veel mogelijk. Als wij naar Bill Gates kijken, dan zien wij dat hij lange tijd niet moeilijk deed met kleding: boxershorts, spijkerbroek, truitje en gaan. Ook voormalig premier Koizumi van Japan liet zijn stropdas vaak maar in zijn bureaula achter. In principe is het dus niet nodig om altijd de beste kleding aan te trekken, het gaat hem meer om wie jij als persoon bent. Je kleding is het meer om te accentueren. Hier kun je dus veel kanten mee op. Vraag die je jezelf kunt stellen is: met wat voor soort mensen associeer jij je graag?

Als je bijvoorbeeld veel van netjes en minimalistisch houdt, en jij loopt rond in een bling-bling jas die lijkt op een slaapzak… Dat is dan geen gelukkige keuze. Kan misschien wel, maar de kans is groot dat je een gekke indruk achterlaat. Over-dressed (te netjes gekleed) zijn geeft ook een gekke combinatie: een succesvolle man met een vrouw die zich simpel kleedt: “Is dat niet zijn escort-dame?” Dus, kleed je wel een beetje in de stijl waar je je bij thuis voelt, maar over het algemeen hoeft dit niet zo moeilijk te zijn: like attracts like, of plat gezegd: soort zoekt soort.

Mannen in uniform

Weet je trouwens waarom mannen in uniform zo sexy zijn? Het straalt macht uit: het ultieme afrodisiacum voor vrouwen. Dat is de reden waarom mannen in pak zo interessant zijn, en dat is waarom piloten zo erg in trek zijn: ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor 300 (of meer) passagiers, en hebben de macht over een grote vliegtuig. In geval van nood weten ze ook altijd wat ze moeten doen. Ze vallen altijd op en lopen altijd met hun rug recht en altijd in uniform.

Goede sites om kleding te kopen

Een goede site waar je mee kunt beginnen is natuurlijk Yoox. Daar heb je modieuze mooie kleding in allerlei stijlen: zowel voor “blend in” als “stand out” is er wat te vinden. Wil je het echt groots aanpakken, dan raad ik je aan om bij de de echte pakken te kijken. Vergeleken met de haute couture boutiques van Gucci, Versace, et cetera vallen de prijzen best mee, zeker bij de website van Suitebleshop.nl. Voor ondergoed: Boxershorts heren. Een net overhemd maakt altijd snel indruk, en is een relatief goedkope manier om er verzorgd uit te zien. Strijken kan irritant zijn, maar met bijvoorbeeld Olymp strijkvrije overhemden is dit probleem verholpen. Een mooi jasje op je overhemd maakt het helemaal af; je ziet er dan al beter uit dan 80% van de mannen. Voor goedkope t-shirts, klik hier. En kijk hier voor opties indiangold als je hair extensions zoekt.

mannen in nette kleding

Ook bij Yoox zijn de prijzen van topmerken een stuk voordeliger, omdat ze de collecties uit voorgaande jaren van winkels opkopen. Dit zijn dus 100% authentieke designers merken als Versace, Roberto Cavalli, DKNY en Vivienne Westwood die je online kunt kopen. Alles wordt per koerier uit Italië opgestuurd, dus je krijgt hier zeker met kwaliteit te maken!

Nette hemden

Goede overhemden mogen natuurlijk ook niet ontbreken! Bij Cape Comfort kun je hele leuke shirts voor een redelijke prijs vinden die jij zelf helemaal kunt laten ontwerpen naar eigen smaak. Alleen in India zul je ze volgens mij goedkoper vinden! Ze verkopen er ook de ultieme sieraden voor mannen (naast het horloge): manchetknoopjes. Dat zijn immers de dingen die vrouwen (bijna) nooit zullen dragen. Tenzij ze het natuurlijk koud hebben en geen ander shirt hebben om aan te trekken, maar dat is weer een ander verhaal 😉

Natuurlijk is het niet altijd nodig om de hele tijd in topmerken rond te lopen. Zelf doe ik het alleen bij bijzondere gelegenheden zoals op bij eerste dates of bij feestjes waar het handig is om een beetje representatief over te komen. Voor het dagelijks leven kun je ook iets minder duur aantrekken. Een van mijn favorieten op het gebied van merkkleding is Mexx. Mij kun je daar vooral vinden voor de nette broeken (pantalons) of colberts. De stof is van goede kwaliteit en ik weet dat ik altijd positief zal opvallen.

Films kunnen vaak ook een goede bron van inspiratie voor mooie kleding zijn. Dat zijn immers de momenten waar iedereen van droomt. Check bijvoorbeeld deze Top 25 van meest fashionable films. Een site waar ze naar eigen zeggen kledingstukken van rocksterren verkopen is de site van Label54.

De stijl is vooral hip en een beetje Amsterdam stijl: veel mensen zul je er zo bij zien rondlopen. Het kan misschien een beetje een mengelmoes worden zo, maar je bent dan wel weer helemaal het mannetje!

Ook voor goede en hippe casual merkkleding kun je bij www.yoox.com terecht. Populaire kledingmerken als G-star, Diesel en Calvin Klein zul je daar kopen voor een goede prijs. Dress-For-Less heeft ook kleding in deze genre en is dichterbij huis (Nederland). Qua smaak is het het beste om iets uit te kiezen wat echt goed bij jou past. Ik heb het al gehad over congruentie, maar voor de rest moet je worden vrijgelaten: jij bent uniek, en niet de zoveelste kloon van Eminem, “Style” of Michael Jackson! Voor hippe mutsjes is een frisse beanie store een uitkomst. Met ene beanie ga je voor een urban look.

Ok, dat waren de online winkels voor hippe, mooie kleding. En de stijlen?

Qua stijl kun je vaak erg veel kanten op, en net als bij je uiterlijk, raad ik aan om in films te kijken voor de nodige inspiratie, omdat het de films zijn die het leven net ietsje leuker maken!

Wat ik meestal doe is om simpel te beginnen. We beginnen met ondergoed waar je je goed bij voelt, want een goed begin is het halve werk! Heb je weleens ondergoed in een speciale lingeriezaak geprobeerd? Moet je eens doen! Welk typetje je kiest om door het leven te gaan, hangt een beetje af van hoe je je voelt. Combats/legerbroeken geven wat rebels, stralen ook iets qua kracht en discipline uit, en het zijn uniforms! Ik droeg ze vooral toen ik 16 was, dus ik doe er niet zo veel meer aan. Ik heb er wel een mooie vrouw mee versierd en ze vond mij ook gelijk leuk, dus het werkt prima 😉

Wanneer je kleding gaat kopen, is het ook altijd slim om nog even te zoeken naar een leuke kortingscode voor de des betreffende website. Deze kun je altijd vinden op kortingscode-zoeken.nl.

Mijn mooie kleren

Liefst draag ik er een T-shirt bij dat qua kleur goed past: meestal zwart, khaki of olijfgroen. Hoewel de associatie misschien niet meteen positief is, wordt de verrassing des te leuker als je iets leuks te vertellen hebt! Als je vooral aan bling-bling doet, kun je bij de designer kleding kijken van Yoox bijvoorbeeld. Als derde heb ik de nette typjes in pantalons. Elke persoon met een belangrijke functie draagt het: je straalt er macht, verantwoordelijkheid en ook beschaafdheid mee uit. In zekere zin is het ook een uniform. Ik loop er ook altijd in rond. Verder draag ik exclusieve sneakers.

Zwart is het meest gangbaar, het goedkoopst, en het combineert makkelijk. Zelfde geldt voor wit, maar is natuurlijk wat duurder, meer bijzonder, en ja, het wordt sneller vies en is moeilijker schoon te houden/krijgen. Je kunt ze ook in andere kleuren proberen, maar dan kun je problemen krijgen met combineren. Zwart of wit past bij alles en valt heel erg op.

Qua bovenkant valt er qua mooie kleding niet veel te combineren voor mannen. We hebben trui, en we hebben de shirt. Echt veel meer smaken zijn er niet, tenzij je veel dieper gaat graven. Wat natuurlijk wel een leuke uitdaging is 😉 Zelf val ik erg op jurken en leuke blouses bij vrouwen.

Ik neem natuurlijk de shirts, want truien passen niet echt bij pantalons. Omdat mijn pantalon (meestal) zwart is, maakt het niet echt uit wat voor kleur shirt ik kies: alle kleuren van de regenboog. Vaak zwart of wit, omdat wit vrij goedkoop is, en omdat het toch nog opvalt. Goed he? Wil je een duurdere variant, dan kun je voor wit/zwart kiezen: witte broek, zwart shirt. Valt ook op. Dus, het hoet geen ingewikkelde nachtmerrie te zijn om goede, opvallende kleding te kopen die toch nog iets krachtigs uitstralen. Ik heb het nauwelijks gehad over wat nou wel of niet in de smaak zou vallen, en dat klopt ook met wat ik bedoel: iemand versieren doe je niet door alleen leuke kleren aan te hebben! Er komt veel meer bij kijken. Nou, nu je kleding in ieder geval goed zit, kun je je richten op de andere dingen: je eigen, uiterlijk, je uitstraling en je levensstijl!

Heb jij nog tips voor voor mannen die graag mooie kleding dragen? Wat zijn jouw favoriete kledingmerken en webwinkels? Ik lees je reacties graag.