Condooms

Wat zijn de goede condooms om uit te proberen? Condooms? Wat moet je ermee! Waarschijnlijk heb je de basisdingen al geleerd over condooms op school tijdens seksuele voorlichting.

verpakt condoom

Misschien heb je al enige tijdschriften gelezen hierover, maar hebben ze altijd afstand gehouden over hoe het nou eigenlijk echt aanvoelt of wat het precies is? Vaak krijg je ook van die standaard antwoorden op al jouw belangrijke vragen die al bijna te voorspellen zijn: “je moet het maar proberen” of “het is bij iedereen verschillend”… klinkt niet echt bemoedigend, ook al hebben ze gelijk…

Nou, op deze pagina wil ik je een beetje wegwijs maken op het gebied van de goede condooms die je kunt kopen. Voor je eerste keer, maar ook voor als je ook langer in een relatie zit en even wat anders wilt proberen.

De praktische details over condooms

Hier wil ik het vooral hebben over de wat meer praktische details, want je moet wel weten waar je aan toe bent. Dus… Het is je eerste keer? En je wilt het vragen? Maar je wilt het ook nog eens veilig doen? Nou, OK, zoals ik op de vrijen en & zo pagina zei: als jullie elkaar leuk genoeg vinden – laten we dat eerst voorop stellen – zullen jullie altijd wel een manier vinden om het te gaan doen! Eigenlijk hoef je je er helemaal geen zorgen over te maken! Echt niet!

Een kleine hint die ik kan geven is door het over veilig vrijen te hebben is door te vragen: heb jij “iets” bij je? Of: Zal ik even “iets” gaan pakken? Zo kun je op een beetje subtiele manier vragen om verder te gaan 😉 Zeg het natuurlijk wel op een moment dat het gepast is. Niet als je elkaar nooit hebt gezien bijvoorbeeld! Heb je interesse in de geschiedenis van het condoom in Europa? Check dit artikel.

Je eerste keer? Gebruik een condoom

Als je het voor de eerste keer doet, is het allemaal erg nieuw. Gelukkig worden wij hier in Nederland erg goed geholpen: veel seksuele voorlichting, sextips en gratis condooms zijn ook niet erg moeilijk te krijgen. Ze zijn altijd best lang houdbaar, dus altijd handig, toch? In principe maakt het niet echt uit met wat voor condoom je het voor het eerst doet, zolang het maar een goede condoom is. In principe wordt elk condoom goed getest, dus de kans dat er iets misgaat is erg klein. Zelfs de condooms die lekker goedkoop in China worden geproduceerd, worden allemaal elektronisch getest.

condooms
Een condoom gebruiken is nooit onverstandig

In het begin kun je misschien de standaard condooms kiezen, zodat je later alsnog kunt aanpassen aan elkaars behoeften als het moet. Aan de andere kant is de verleiding ook groot om het de eerste keer ook meteen goed te doen, dat kan ook. De kans dat je de verkeerde condooms koopt is immers niet zo heel groot. Het omdoen van een condoom kan wel een beetje wennen zijn, zeker als je hoort dat het als nadeel heeft dat je het vrijen even moet onderbreken, maar een condoom rolt er heel makkelijk af. Zorg er wel voor dat je hem DE GOEDE KANT afrolt, want anders kun je je condoom net zo goed weer weggooien, wat erg zonde is, want het voorvocht blijft dan plakken aan de buitenkant van het condoom, wat het meisje zwanger kan maken als ze de pil niet slikt bijvoorbeeld.

De rest gaat eigenlijk wel vanzelf. Echt, het is gewoon een kwestie van proberen, je vriendinnetje zal heus wel begrijpen dat het niet je dagelijkse “sjekkie rollen” is, dus met een beetje hulp van haar moet het allemaal goed komen.

En als je nou langer in de relatie zit? Wordt de seks dan saai? Welnee!

Als je al langer in een relatie zit, kan het na verloop van tijd wel een beetje afgezaagd worden om de hele tijd sex te hebben op dezelfde manier. Gelukkig zijn er net als bij de sex standjes ook naast de standaard condooms ook andere mogelijkheden. Dus, als je voorraad condooms die je in bulk hebt gekocht op is, kun je beginnen met wat afwisseling door condooms met een smaakje te proberen.

Condooms met een smaakje

Zelfs als je partner niet van pijpen (orale sex) houdt, heeft het als voordeel dat je kamer niet naar rubber ruikt na de sex. Dat rubbergeurtje ruikt immers niet zo naar romantiek… Mijn biologie docente zei vroeger altijd dat je met smaak condooms ook bij de orale sex nog wat van het plezier kon opvangen… Zijn niet mijn woorden!

De bekendste smaakjes zijn natuurlijk aardbei en banaan, maar je hebt ook ananas, chocola, sinaasappel, vanille, tuti-fruti en ga zo maar door… Ook condooms met een smaakje kun je eenvoudig en discreet online bestellen bij bijvoorbeeld deze website.

Latex-vrije condooms

Je kunt natuurlijk ook latex-vrije condooms kopen, die ook goed zijn voor mensen die allergisch zijn voor latex. Deze zijn van polyurethaan gemaakt, een beetje dezelfde materiaal als CD’s en DVD’s. Ze zijn dan wel een stuk duurder, knisperen meer, en zijn weer een slagje groter, wat misschien niet altijd even prettig is bij het vrijen. Wat je ook kunt doen is een condoom van lamsdarm kopen, maar omdat ze hele kleine poriën hebben, houden ze eventuele bacteriën wel tegen, maar de virussen kunnen dan nog wel binnendringen, omdat ze veel kleiner zijn! Zwangerschap kan op die manier wel worden voorkomen, maar niet alle SOA’s (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen)…

Een ander leuk alternatief voor sex zonder condoom, en een van mijn favorieten is een ultra-dunne condoom. Tijdens de sex voel je dan ook meer. Het schijnt dat de condoom van poly-urethaanook zachter en dunner is dan het standaard condoom.

En voor extra stimulatie…

Naast condooms met smaakjes zijn er ook de zogenaamde “stimulatie” condooms te koop. Deze zijn bedoeld om tijdens het vrijen een extra gevoel te geven. Dit kan door het glijmiddel, zoals de Durex Pleasuremax Tingle, die tijdens de sex een verfrissend gevoel geeft. Een leuke variant hierop is de Durex Pleasuremax Warming, die het tegengestelde effect geeft. Vraag is wel of het nodig is. Het wordt immers al best heet bij het vrijen…

Naast deze condooms heb je ook de condooms die zorgen voor fysieke stimulatie, zoals met ribbels of bobbeltjes. Als man weet ik natuurlijk niet hoe het voor een vrouw voelt, dus veel kan ik er niet echt over vertellen. Wel schijnt het zo te zijn dat het voor sommige vrouwen juist irriterend kan werken, terwijl anderen juist meer prikkeling leuk vinden… Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van condooms, naast de superdunne condooms voor extra gevoel zijn de vibrerende condooms, ze zorgen door de trillingen voor extra opwinding tijdens de sex.

Durex Play Condooms

Ik heb ze in twee soorten gevonden: de Durex Play Vibrations en de Vibrating Condom. De batterijen zijn wel vrij snel uitgewerkt, dus zorg er wel voor dat je genoeg batterijtjes op voorraad hebt! Als je het echt nog niet weet, kun je ook nog de Durex Sampler kopen. Dat is een set van 10 condooms waar ze allerlei verschillende goede Durex condooms in hebben zitten, zodat je een idee hebt wat elke condoom een beetje inhoudt, een soort van kennismaking eigenlijk.

Als je een goed beeld wilt hebben van wat er allemaal op de markt is, raad ik je aan om op Drogisterij.net Condooms te kijken, daar hebben ze echt van alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van goede condooms tegen een redelijke prijs! De meest sex-webshops hebben een uitgebreide sectie met drogisterij-producten zoals condooms, glijmiddel en sprays.

Blijf voorzichtig!

Kijk natuurlijk wel uit met het hebben van sex! Dames, vergeet niet om de pil op tijd te slikken en als het misgaat, is er misschien wel de morning after pil, maar zo’n pil is echt geen pretje! Deze pil zit vol met hormonen, is vrij duur en heeft veel bijwerkingen zoals misselijkheid en braken. Kijk dus echt uit!!! Natuurlijk is het nog altijd veel beter dan het hebben van een “ongewenste” zwangerschap of het laten uitvoeren van een abortus, dus: vrij veilig, of vrij niet!

Oh ja, als je het niet zeker weet, kun je bij e-rubbers aan zwangerschapstests komen. Al met al zijn de meeste condooms goed genoeg om je van narigheid te beschermen. Voor de afwisseling zijn er ook veel variaties te vinden: condooms met smaakjes, ribbeltjes, of condooms met extra gevoel. Ondanks alle elektronische tests op veiligheid, moet je toch altijd voorzichtig blijven met (ongewenste) zwangerschap en SOA’s, want een morning-afterpil is niet echt iets wat je elke dag wilt slikken!

Ik heb je toch niet teveel afgeschrokken he? Als je commentaar hebt, of als jij andere goede condooms weet te vinden, of leuke dingetjes om jouw geliefde mee te verwennen kent, laat dan een comment achter.