Tips Flirten en Versieren

Hoe vind ik de liefde van mijn leven? Dit is de pagina voor dating tips, dating advies en andere tips voor bij het flirten en versieren!

flirten met een roos

Tips voor het flirten en versieren zijn er genoeg. Iedereen is weer anders, en voor elke situatie zijn er weer andere tips nodig, dus ik zal proberen om alles tot een samenhangend verhaal bijeen te brengen: het leest makkelijker, en het is ook goed voor jou om alles op een rijtje te hebben, want als er een ding is dat bij het flirten en het versieren belangrijk is, dan is het wel: If you can’t do the math, then get out of the equation!

Ofwel: als je niet kan rekenen, blijf dan weg van dit vraagstuk! Dus: Je bent single? Je wilt er nog een extra relatie met iemand wil hebben? Dit is dan de pagina waar je moet wezen!

De liefde: zo ging het er vroeger aan toe…

Voordat ik je met versiertips en adviezen voor flirten ga overladen, wil ik eerst beginnen met een korte voorgeschiedenis over de liefde en flirten, om vervolgens te gaan naar hoe het er nu aan toe gaat. Dus, we gaan terug in de tijd naar vroeger, ja, vroegâh! Vroegâh, in het verleden bestond het hele idee van het daten eigenlijk niet. Je werkte hard voor je status en je centen en trouwde met iemand uit de omgeving.

Verliefdheid hoefde er niet eens bij te kijken: het huwelijk was een contract dat de vrouw voor het huis en de kinderen zorgde, en dat de man brood op de plank bracht. Er werd vaak geredeneerd dat verliefdheid later wel kwam als ze elkaar echt goed leerden kennen. Bij sommige culturen denkt men nog steeds zo, en zijn de ouders verantwoordelijk om een geschikte partner uit te zoeken!

De liefde: tegenwoordig!

Tegenwoordig liggen de zaken veel anders:
De samenleving wordt individualistischer en verstedelijkt, waardoor mensen minder goed van elkaar op de hoogte blijven. In dorpen wist men in principe alles van elkaar! Tegenwoordig zijn vrouwen veel minder afhankelijk van de man geworden, omdat ze hem niet meer voor het geld nodig hebben… Zo heb je bijvoorbeeld dat de mannen sinds de Tweede Wereldoorlog meer vrouwelijke trekjes kreeg, en de vrouw meer mannelijke trekjes. Mannen gingen dus meer op hun uiterlijk en gedrag letten, en ze werden wat zorgzamer (zoals de metro man), terwijl de vrouw langzaamaan ook wat meer voor het zeggen wou hebben, ze zijn ook veel minder tuttig geworden. Er is dus ook op het gebied van relaties en man/vrouw interacties veel veranderd!

Single zijn is erg? Laat ze maar kletsen!

Wat ik op deze pagina voor elkaar wil krijgen is dat je alles goed op een rijtje hebt, zodat je weer verder op weg kan om aan een leuke relatie te komen.

singles in amsterdam

Maak je geen zorgen, Nederland telt miljoenen vrijgezellen, in Amsterdam is zelfs 40% van de mensen tussen de 25 en 40 vrijgezel! (bron: Wikipedia), de term “single” is min of meer “ingeburgerd” en gemeengoed geworden! Hele sites zoals singles.web-log.nl of singles.nl zijn opgericht, speciaal voor mensen die nog single of vrijgezel zijn! Je hoeft je dus niet te schamen om single te zijn! Ik weet het, verliefd zijn is veel leuker, zeker als het wederzijds is, maar ik was ook alleen voor een lange tijd, en je hoeft je helemaal niet te schamen.

Hoewel ik mij nooit eenzaam voelde (ik wist immers dat ik aan iets zat te bouwen dat uiteindelijk veel groter zal zijn dan dat ik mij ooit kan voorstellen), voelde ik mij vaak wel onzeker (ondanks alle aandacht) en had ik toch het gevel dat ik wat miste, want echt gelukkig was ik niet.

In tegenstelling tot vroeger kunnen wij nu wel kiezen wie wij als partner willen. Het enige wat wij ervoor moeten doen is weten wat wij daarvoor moeten doen. Vrijheid/blijheid, maar je moet er wel wat voor doen! Beetje een VVD-gedachte, maar ik geloof erin dat je met goede wil de goede kant op kan gaan. Af en toe moet je ook geluk bij het flirten hebben, maar met miljoenen singles is pure pech bijna niet voor te stellen! Wie mij ongelijk geeft, meldt u dan a.u.b. bij mij, want ik geloof niet dat je door pure pech niet aan een partner kan komen. Goed, zullen we beginnen met je leven als single achter je te laten?

Jouw eerste stap richting avontuur: weten wat je wilt!

OK, voordat je begint met op zoek te gaan naar de liefde van je leven, moet je er eerst voor zorgen dat je WEET WAT JE WIL. Als je niet weet wat je wilt, dan kom je natuurlijk nergens, tenzij je als een kip zonder kop door het leven wilt. Nee toch? Mooi. Neem rustig de tijd om een kijkje te nemen wat er om jou heen rondloopt. En nee, ik ga het niet allemaal voor je voorkauwen, daar zijn andere mensen voor. Dus: Wie is jouw grote liefde eigenlijk? Wil je een intelligent meisje? Wil je een mooi meisje? Wil je een meisje waar je gewoon lol mee kunt hebben? Wil je er eentje voor de sex? Heeft zij speciefieke uiterlijke kenmerken nodig? Moet ze qua karakter iets hebben? Moet ze van een bepaalde nationaliteit zijn? Kies iemand uit die JIJ WILT. Kies niet omdat iemand anders het zegt, of omdat het zogenaamd “cool” is. Nee. JIJ moet de beslissing nemen. Het is JOUW leven. Dat is de kracht van “IK weet wat ik wil”.

Mensen veranderen. Wensen ook!

Natuurlijk kan dit van tijd tot tijd veranderen. Vroeger vond je misschien nog meisjes van zestien fantastisch, nu wil je misschien toch iemand die meer volwassen is bijvoorbeeld. Ook als je rondkijkt, zul je misschien merken dat de meisjes die jij in gedachten had eigenlijk vies tegenvallen, of er zijn andere meisjes die juist wel aardig zijn. Brad Blanton, de auteur van onder andere “Radical Honesty” (zie: aangeraden boeken voor persoonlijke en algemene ontwikkeling) schreef bijvoorbeeld dat de waarheid elk moment kan veranderen. Wat ooit waar was, hoeft niet altijd waar te zijn. Ik kan misschien om 8 uur ’s avonds boos op jou zijn, maar misschien kan ik na een goed gesprek van 45 minuten tot een compromis komen dat wij om 9 uur naar de kroeg kunnen gaan om een biertje samen te kunnen drinken.

Wat ik probeer te zeggen is dat je wensen altijd aan kunnen passen. Gebruik het natuurlijk wel in je voordeel, want ik zie vaak genoeg dat mensen tijdens het uitgaan vaak met smoesjes komen van “Nee, dat is mijn typ niet, want blablabla…”, terwijl ze eigenlijk bedoelen dat ze niet durven. Tsja, praatjes vullen geen gaatjes. Laat ik maar zo zeggen: je kunt andere mensen voor de gek houden, maar uiteindelijk heb je jezelf er alleen maar mee. Ik respecteer mensen meer als ze eerlijk uit durven komen voor hun tekortkomingen dan dan mensen die maar een beetje stoer proberen te doen. Waarom? Omdat we dan meteen weten waar we aan toe zijn, zonder pretenties. Het is natuurlijk wel te begrijpen. Eric Berne van “Games People Play” (zie aanbevolen boeken) noemt dit “spelletje” ook wel “Blemish”: het zoeken naar imperfecties van anderen, terwijl het eigenlijk van je eigen onzekerheid komt.

Het is eigenlijk erg normaal dat je bang bent. Eigenlijk is het juist goed. Stel je voor dat je je liefde van je leven ontmoet, en het is doodgewoon… Daar is niks aan, toch? Bang zijn is eigenlijk heel normaal: Je loopt immers het risico om te worden afgewezen. De meeste meisjes durven dit risico niet eens te nemen! Klaar voor de volgende stap?
OK, de volgende stap is om te weten wat het meisje van jouw dromen van jou kan verwachten. Liefde komt immers van twee kanten. Jij mag wat van haar verwachten, maar daarvoor in de plaats mag zij ook wat terug verwachten. Dit kost veel tijd, en elk meisje is weer anders. Vaak gebeurt het dat je tijdens die zoektocht RUW WORDT VERSTOORD!

Liefde treft je altijd als een donderslag bij heldere hemel. Uiteindelijk vind je haar heus wel, op elk potje past wel een dekseltje, maar ik kan mij heel goed voorstellen als je het wachten een beetje zat bent. Wat ik wil zeggen is dat deze zoektocht niet je leven moet gaan beheersen. Sta open voor nieuwe dingen, maar verlies jezelf er niet in: geniet, maar drink met mate. Vaak kom je er overigens vanzelf wel achter welk soort meisjes jou leuk vinden. Ik wou altijd wel cool zijn, en merkte dat coole meisjes mij leuk vonden (oogcontact etc.). Je hoeft er dus niet echt stil bij te staan, maar enig bewustzijn kan altijd handig zijn 🙂

Waar kun je iemand ontmoeten om mee te flirten?

OK, nu je weet wat je wilt, en ook een beetje het idee hebt hoe jij bij haar past, kun je op avontuur uit. Waar wil je haar ontmoeten? Wil je flirten in de disco? In de kroeg? Bibliotheek (ook een goede ontmoetingsplek)? Via online dating? Via werk (meestal niet echt aan te raden)? Universiteit? Via je vereniging? Door vrienden?

flirten in de bibliotheek
Tip: flirten in de bibliotheek

Of je kunt alle opties openhouden, dat kan natuurlijk ook. Sta er niet te lang bij stil. Ga gewoon naar die plekken toe, misschien “moet” je er al naartoe gaan, dus dat is helemaal mooi. Als je er te lang bij stilstaat, word je te nerveus en ja, dat is niet altijd even handig. Beetje in de trend met wat ik eerder zei: sta open voor ontmoetingen, maar laat het niet je leven beheersen. Om je een beetje op weg te helpen heb ik wat voorbeelden: in de kroeg of in disco zul je over het algemeen vaak de singles vinden. Hoeft niet per se, maar de kans is wel groot. Flirten in de trein is ook een goede oefening.

Als je nog eens een goed uiterlijk hebt, komen er vanzelf wel wat gegadigden op je af. Nee, niet gaan lopen doodloeren! Verder heb je de bibliotheek voor de tieners van het middelbaar en natuurlijk de hogescholen en universiteiten voor de studenten.

In kleding-en-schonenwinkels kun je natuurlijk veel dames om mee te flirten vinden, en anders kun je nog altijd een gesprek aanknopen met de winkelmeisjes (kan echt hoor!). Geen rare openingszinnen, maar daar kom ik zo op terug. Open dagen van hogescholen en universiteiten waren vroeger mijn favoriet, omdat meisjes daar op mij afstapten (was erg leuk) en als je een plek met gegarandeerd mooie meisjes wilt vinden, kun je het beste langs een manicure gaan (je weet wel, zo’n salon om je nagels te vijlen). Is het noodzakelijk bij het flirten over een sterke openingszin (of meerdere ) te beschikken? Flirten is vooral non-verbaal. Lees meer over openingszinnen.

Plaats een reactie