Relatie Tips

Een goede relatie: hoe houd ik die leuk en spannend? Overzicht van Relatie Tips

Wat voor leuke liefde & relatie tips en advies kun je mij geven om de relatie nog leuk en spannend te houden? Het was liefde op het eerste gezicht. Alles ging goed, het klikte meteen. De eerste maanden waren als in een sprookje. Dat waren de mooie tijden. Romantisch, vol hartstocht en passie… Alles ging volgens het boekje: het sprookjesboek. En nu… Nu weet je alles al van elkaar, je hebt nauwelijks nog geheimen voor elkaar. Wat vroeger nog een beetje mysterieus en spannend was, is nu een stuk normaler geworden geworden. Eigenlijk lijkt het de normaalste zaak van de wereld… Totdat… Iemand het niet meer pikt en het uit gaat maken als er geen verandering in de relatie komt! Hier moet iets gebeuren!!!! Vandaar dit stuk over relatie tips

Uitmaken? Relatie Verbreken? Nee! Wacht!!!

OK, voordat jullie elkaar in de haren gaan vliegen (wat best pijlijk is, vooral als je lang haar hebt), wil ik eerst dat je even blijft zitten en jezelf wat vragen stelt voordat je je relatie dumpt of vreemd wilt gaan. Als je je ware liefde hebt gevonden, moet je er zuinig op zijn, want het zal niet altijd even makkelijk zijn om een ander te vinden! Zeker niet als je al hele bijzondere momenten met elkaar hebt gedeeld…

chocola
Frustraties leiden niet zelden tot een affaire
Ik vind het overigens niet erg als je wilt vreemdgaan, want er bestaan immers al serieuze relatiebureaus die speciaal zijn toegespitst op het bemiddelen van aanvullende relaties. Persoonlijk vind ik wel dat vreemdgaan eigenlijk niet hoort, tenzij je een goede reden hebt die ook niet te verhelpen is, zelfs al doe je je best voor je relatie.

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld als je een relatie hebt met iemand aan de andere kant van de wereld bijvoorbeeld. Even voor een weekendje overvliegen is dan bijvoorbeeld niet echt haalbaar… Of, ja, soms gebeurt het gewoon dat je een fantastisch persoon tegenkomt waar je eigenlijk niet eens van hebt durven dromen!

Wat zijn de grootste killers in relaties? Redenen waarom het uitgaat

Goed, laten we kijken wat de grootste killers zijn van relaties. Op nummer een hebben wij het probleem dat man en vrouw elkaar niet begrijpen. Het is heel normaal, want mannen en vrouwen zijn nou eenmaal anders. Gelukkig hoef je je er niet altijd bij neer te leggen, want ze hebben er het een en ander aan boeken met relatie advies geschreven hoe je elkaar beter kunt leren begrijpen.

De tweede reden om het uit te maken is de saaiheid. “Die man van mij is zo saaaaaaaaai…..” Wat je daaraan kunt doen is bijvoorbeeld leuke dingen doen, zoals je vriendje of vriendinnetje verwennen, je vriendinnetje mooi maken met sexy lingerie, samen er even lekker tussenuit knijpen, of leuke evenementen opzoeken. Zo doe je tenminste nog leuke dingen met elkaar in de relatie. Voor nog meer ideetjes raad ik je aan even lekker te Googelen op spannende uitjes.

Op nummer drie hebben wij ontrouw, wat vaak resultaat is van nummer twee: saaiheid, en op nummer een: de verkeerde match: je begrijpt elkaar gewoon niet. Een enkele keer gebeurt het dat de concurrent zo verleidelijk is dat je geen kant meer op kunt. Deze “sterke verhalen” doen heel vaak de ronde in bijvoorbeeld de “Seduction Community” , van dat iemand een meisje heeft kunnen afpakken, maar in werkelijkheid kom je hier niet zomaar mee weg, zeker niet in Nederland.

macht in een relatieEen ander fabeltje die jij van de “Community” komt te horen is dat de man te veel macht weggeeft of te veel als een watje gedraagt in de relatie. Het is waar dat dit de spanning uit de relatie zal halen, maar dat hoeft niet te zeggen dat je een power-freak moet zijn en altijd maar de dominante man moet spelen, wat velen wel doen, alleen maar om te laten zien dat ze anders zijn… Nou, hier in Nederland hoef je je niet te bewijzen, tenzij je vriendin een rotzus is die helemaal geflipt is, maar daar ga ik niet vanuit.

Als laatste, but not least hebben we dat het niet loopt. Hier zijn weinig relatie tips tegen bestand. Soms zijn jullie eigenlijk gewoon zo anders dat er jullie eigenlijk heel weinig gemeen hebben. Vaak herken je dat doordat je gewoon door elkaar heen praat of dat je elkaar gewoon niet begrijpt, zoals nummertje een. Als je bijvoorbeeld zit te praten, dat de ander dan bijvoorbeeld iets geks terugzegt of erg raar reageert kan bijvoorbeeld bijzonder irritant zijn. De enige interesses die jullie dan schijnen te hebben is het uiterlijke (fysieke) en de sex.

Dit komt erg vaak voor, maar als er genoeg liefde is tussen jullie twee, dan is hier nog mee te leven. Mannen en vrouwen zijn immers gewoon anders. Sommige mensen vinden het belangrijk in een relatie om op gelijke niveau of tred te zitten, en anderen vinden dat minder belangrijk. Op de lange termijn is het wel belangrijk om een goede band te hebben en om hier en daar ook wat water bij de wijn te doen om een beetje aan elkaar aan te passen: een beetje nemen, maar ook een beetje geven. Zeker wanneer je getrouwd bent, is het belangrijk dat je dat beseft. Zomaar scheiden klinkt wellicht makkelijk, maar daar komt enorm veel bij kijken en de kosten van een scheiding vallen ook niet mee.

Wat is nou eigenlijk belangrijk in een relatie? Relatie Tips

Nou, wat belangrijk is in een relatie kan natuurlijk erg verschillen. De een vindt geld erg belangrijk, de ander uiterlijk, liefde (van elkaar houden en er voor elkaar zijn), macht of natuurlijk de sex. Het belangrijkst vind ik dat je om elkaar geeft, maar dat is niet het enige. Daarnaast vind ik ook dat het leuk moet zijn samen, dat je elkaar moet kunnen begrijpen, en zonder sex zal het uiteindelijk op den duur wel balen worden.

Eerlijkheid en openlijkheid is ook erg belangrijk in een relatie, zo weet je immers waar je aan toe bent, en is alles ook duidelijk. Het lucht ook erg op, als je iemand hebt waar je alles kwijtkunt. Voor de rest nog een flinke scheut liefde, vertrouwen, bewondering, integriteit, en nog een paar duizend andere goede eigenschappen! De bedoeling is ook dat je elkaar van je beste kant laat zien en samen door het leven gaat!

Hoe kun je elkaar beter leren begrijpen?

Mijn baas bij Swifttrade zei ooit dat je niet veel hoefde te snappen van het andere geslacht. Je had er helemaal geen wetenschappelijke studie voor nodig. Man heeft zijn dingen, vrouw heeft haar dingen, en op een of andere manier passen ze bij elkaar. Beetje net als het clichématige spreekwoord: “op elk potje past een dekseltje.”. Hij legde de nadruk op dat je gewoon jezelf moest zijn. Net als wat elk meisje zal vertellen. Omdat het zo’n cliché is geworden, snapt niemand nog wat de echte essentie ervan is, en vraagt men zich af: “wie ben ik dan?” Het is eigenlijk ook niet aan te leren. Je bent het, of je bent het niet. De anderen hebben het door als je het niet bent, dus kijk maar uit, je wordt erop afgerekend!

Gelukkig is het niet allemaal zo vaag en kun je best wel wat lezen over hoe het nou zit met man-vrouw relaties. Het is juist leuk voor de ander dat je ook probeert te begrijpen waarom iemand zoiets doet. Je zit immers voor een lange tijd op elkaars lip, dus als de ander iets irritants doet, begrijp je in ieder geval waarom het gebeurt. Een vriendin van mij vond het bijvoorbeeld erg dom van haar vriend om de hele tijd heen en weer te gaan om zijn spullen met de fiets heen en weer te sjouwen van zijn oude huis naar zijn nieuwe huis. Voor mannen is dit heel begrijpelijk: ze willen het gewoon zelf oplossen zodat ze er trots op kunnen zijn! Alleen als het echt niet gaat zullen ze een vriend bellen om ze te helpen!

Tsja, daar snappen vrouwen dus niks van, zij vinden het gewoon “dom”… Tsja… Soms moet je gewoon wat meer met je partner praten om hem of haar beter te leren begrijpen, dat helpt ook hoor!

Blijf niet aan elkaars lip hangen! Geef elkaar de ruimte

Waarschijnlijk weet je al dat je ook niet teveel aan elkaars lippen moet hangen, want zo raken jullie elkaar natuurlijk veel te snel aan elkaar gewend. Sommigen draaien deze waarheid helaas veel te ver door zodat ze zeggen dat je een leven moet hebben, en moet doen alsof je het altijd druk hebt, maar eigenlijk begrijpen ze de essentie verkeerd: je moet gewoon niet teveel gaan slijmen bij de ander. Je mag heus wel laten zien dat je interesse in iemand hebt. Doe gewoon je eigen ding, maar ga elkaar niet lopen mijden. Dit is een van de belangrijkste relatie tips.

Blijf ook altijd een beetje achterdochtig. Zeker nu er vaak over stoute vrouwen wordt gepraat! Er is zelfs een boek over geschreven met advies hoe stout je mag zijn, ook als je al een relatie hebt! Uit onderzoek blijkt dat achterdochtige stellen beter samen blijven als stelletjes die elkaar maar op elkaars beloop laten gaan. Waarom? Een stel dat achterdochtig is, zal er veel meer moeite voor doen om de relatie in stand te houden.

Het is ook om indringers buiten te houden: vrouw blijft veilig en beschermd. Als je ooit een “jealous boyfriend” tegenkomt, dan moet je hem vooral geen sukkel noemen, hij zorgt er gewoon voor dat zijn relatie stand blijft houden: het vriendinnetje weet dan dondersgoed dat zij niet moet gaan flikflooien: “what if he snaps?”…. Aan de andere kant: je moet het ook niet overdrijven natuurlijk!! Ik zeg het maar alvast, want ik wil ook weer niet dat mannen elkaar met knuppels te lijf gaan omdat vrouwlief eventjes een knipoogje gaf naar iemand!

Verwen elkaar!

Wat ik erg leuk vind om te doen is om leuke dingetjes voor mijn vriendinnetje te kopen om haar te verwennen. Niet zozeer om haar indruk te maken, maar meer om te laten zien dat ik aan haar heb zitten denken, dat ik iets wou kopen dat goed bij haar past, of omdat ik haar blij wil maken. Dat ik… iets wil kopen waar zij beter tot haar recht komt… En dat ik haar een beetje wil verwennen natuurlijk. Wie vindt het immers niet leuk om verwend te worden? Natuurlijk moet je hem of haar niet met cadeautjes overladen (“ja maar ik heb al drie jurkjes van je!”), maar meer vanuit het idee dat je iets bijzonders koopt om elkaar een beetje op een voetstuk te zetten. Of om iets te geven zodat je geliefde aan jou blijft denken. Ik heb zelf ook wat leuke ideetjes om elkaar te verwennen opgedaan, dus neem vooral even een kijkje zodat je wat inspiratie op kunt doen om de relatie een beetje leuk te houden.

een van de belangrijkste relatie tips: ga er samen op uit
een van de belangrijkste relatie tips: ga er samen op uit
Ook leuk is om uit eten te gaan. Misschien doe je dat al heel vaak met je maatjes, zodat het niet meer zo bijzonder lijkt, maar toch zijn er altijd de plekken waar je niet altijd komt: De restaurants die wat meer exclusiviteit uitstralen. Wat ook leuk is om te doen is om je partner van werk op te pikken van werk om samen lunch te hebben, deed ik ook erg vaak 😉
Doe het natuurlijk niet te vaak, want anders gaat het er flink inhakken qua kosten. En dan is de spanning er ook weer een beetje af, maar het heeft wel een voordeel: je hoeft niet af te wassen.

Wat je ook kunt doen is om te kijken wanneer er leuke evenementen zijn, of andere leuke programma’s zoals concerten, optredens, of andere leuke uitjes. Ik vind het altijd gezellig om naar een opera, en het is leuk om er een beetje mee te pronken. Neem je partner mee naar iets dat hij of zij leuk vindt en je bent weer helemaal het mannetje! Of vrouwtje.

Verras elkaar met (nieuwe) kleding!

Weet je wat ook leuk is om te geven? Sexy outfits. Pardon?! Ja, je hoort het goed: Sexy outfits. Nee! Echt! Ik ben serieus! Geen grapjes hier! Mannen durven het niet allemaal toe te geven, maar een dame in een sexy lingerie staat erg leuk! Het is erg opwindend voor mannen (toch?) en de kans zal veel kleiner zijn dat de man vreemdgaat. Say again?!

houd het spannend en doe leuke dingen
Houd het spannend en doe leuke dingen samen
Inderdaad, mannen die sexy lingerie voor hun partner kopen, hebben een kleinere kans dat ze vreemdgaan. Of wat dacht je van een paar sexy laarzen? Het is niet denigrerend bedoeld om de vrouw er als een hoer uit te laten zien, maar meer voor de afwisseling. En afwisseling creëren is de moeder der relatie tips! Mannen willen van nature een beetje afwisseling hebben in hun sexleven, dus als vrouw moet je eigenlijk blij zijn dat de man jou op die manier verwent! Enneh, wie wil er niet sexy uitzien??? Bovendien komt het idee van de stoute lingerie uitgebreid aan bod in het boek “stout”… Een boek voor vrouwen!!!
OK, nou weet ik dat jullie niet dom zijn, maar ik zeg het er toch even bij: houd de kinky lingerie of laarzen natuurlijk wel achter gesloten deuren, OK? Nou, veel plezier met deze relatie tips 😉

En wat doen we met Valentijnsdag?

De meningen hierover zijn erg verdeeld. Zelf ben ik iemand die niet te zuinig is met zijn geld en heus wel vindt dat je mag uitgeven aan je meisje om haar te verwennen. Sommige mensen vinden het extravagant, dom of zefs geldverspilling. Ik vind het gewoon leuk om te doen, om niet alleen haar, maar ook om mezelf blij te maken, zodat ik trots kan zijn op hoe goed ik voor mijn meisje heb kunnen zorgen. Voor alle ins en outs over Valentijnsdag, de beschermheilige van de geliefden, en alle leuke cadeautjes die je kunt kopen voor Valentijn, raad ik je aan om even op mijn Valentijn pagina te kijken.

Heb jij nog goede relatie tips die je met de lezers van derelatieschool.nl wilt delen?