Een Blauwtje Lopen

Een blauwtje lopen, of afgewezen worden is niet leuk als het je overkomt: je wordt bot en genadeloos afgewimpeld, en het enige wat je nog kunt doen is met je staart tussen de benen afdruipen: roemloos ten onder gegaan… Zeker als je het meisje erg leuk vond, wordt het des te pijnlijker. Het ergste van alles is dat dit de weg openlaat voor de zogenaamde “lijkenpikkers”: mannen die dan de “redder in nood” zijn en er zo met gemak vandoor gaan het je meisje: “Gaat het? Die vent zou vast een biertje teveel op hebben, kom maar hoor…” Wat is het leven toch oneerlijk…Toch hoort een blauwtje lopen bij een beetje avontuurlijk leven en moet je er niet te veel mee zitten. Als je mooie vrouwen wilt versieren is het zelfs onvermijdelijk.

Een blauwtje lopen gebeurt vaker dan je denkt: het is onvermijdelijk!

Hoewel ik nogal romantisch ben en nog altijd geloof in “De Ware” (wie zij ook moge zijn), wordt het tijd om de waarheid onder ogen te zien: een blauwtje lopen gebeurt vaker dan dat je het kunt voorstellen.een blauwtje lopen schoenenHet overkomt de beste, omdat je immers niet alles in de hand kunt hebben. Er hoeft maar één ding fout te gaan, en je hele verhaal, je hele romantische voorstelling van hoe jij samen met haar gelukkig kan zijn ligt “in duigen”: je stapt er net de verkeerde moment op af, je struikelt van de zenuwen, ze kijkt net de verkeerde kant op, is net even met een vriend in gesprek…

Of nog erger: ze heeft geen zin, hoofdpijn, maar moet verplicht mee uit, terwijl ze eigenlijk niet eens op iemand uit is… Er zijn zoveel onbekende variabelen die gewoon niet te vermijden zijn. Wat je dan ook doet, je krijgt haar gewoon niet geïnteresseerd in jou en een blauwtje lopen is nooit te vermijden geweest.

Hoe kun je het beste met een blauwtje omgaan?

Een blauwtje lopen is nooit prettig, omdat het zorgt voor een awkward moment, een moment dat nogal gênant kan uitpakken voor beiden: niemand wil graag bij iemand zijn als men er niks (meer) te zoeken heeft. Het andere vervelende is dat het jouw dromen in duigen kan brengen: zij was degene die jij zocht… Je kunt dus twee dingen doen: of je trekt het je wat minder aan, wat het makkelijkst is, of je neemt je verlies als een echte man: uithuilen en opnieuw beginnen. Het is soms makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je vaak met de dame in kwestie te maken krijgt. Tijdens het uitgaan is de kans een stuk kleiner dat je haar ooit nog eens tegenkomt, maar tijdens je studie of op werk kan het lastig worden! Je zit waarschijnlijk dagelijks met elkaar opgescheept, en het vervelende is vaak ook dat je nooit zeker weet of het echt een blauwtje is, want de aanhouder wint…De keerzijde van de medaille.

Zoals je misschien al aanvoelt, zijn er meer wegen naar Rome, en is het erg lastig om dé perfecte manier te vinden om met een blauwtje om te gaan. Als je tijdens het uitgaan in de disco wordt afgewezen, is het misschien gênant, omdat iedereen het kan zien gebeuren, maar daarna zie je haar hoogst waarschijnlijk nooit meer. Dit in tegenstelling tot een vriendin die je onder vier ogen spreekt. De afwijzing is misschien discreet, en ze zal je zo zachtjes mogelijk afwijzen, maar je krijgt nog wel met haar te maken, of je het wilt of niet…Niks van aan trekken…

Een blauwtje lopen: No Big Deal

Wil je het makkelijk hebben, zorg er dan gewoon voor dat je er geen big deal van maakt: genoeg vrouwelijke visjes in de vijver en zoals David DeAngelo zou zeggen: don’t put all your eggs in one basket! Kijk ook naar andere dames, en laat ze zien dat liefde van twee kanten moet komen, want zij kan jou afwijzen, maar jij kan ook iemand anders vinden die jou ook echt verdient…of toch wel??

Je laat zo wel een hoop zinkende schepen achter je, en niet iedereen zal dit altijd waarderen.
De keuze is echter aan jou hoe je hiermee om wilt gaan, want misschien win je haar alsnog voor je, je weet het niet…Het gebeurt immers vaak genoeg dat je eerst nog vrienden bent, en dat het daarna toch nog wat kan worden! Hoe het ook zij: blijf in ieder geval niet te lang hangen, want stilstand is alleen maar achteruitgang!

Stap van die roze wolk af, hoe prettig het ook was om verliefd op haar te zijn (met al die vlindertjes in je buik) en zet je er overheen. Het kan tijd kosten, zeker als het niet de eerste keer was, maar begin weer opnieuw, met de nadruk op nieuw, want ook al is de deur daar gesloten, een andere deur heeft zich dan ondertussen geopend, maar dat merk misschien pas later…

Heb jij wel eens een blauwtje gelopen? En heeft dit grote invloed op het vrouwen versieren of ga je gewoon verder en doe je alsof er niets gebeurd is?