Heb ik een Goede Relatie?

Heb ik een goede relatie of niet? En hoe weet ik dat?

Dus, hoe weet je nou eigenlijk of je wel een goede relatie hebt? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je eigenlijk eens een keertje binnenin jezelf kijken en eerlijk zijn tegen jezelf. Wat voel jij nog voor je partner? Wil je nog dat het aan is? Of zoek je toch wat anders? Misschien moet je gewoon wat meer tijd in je relatie steken, om te laten zien dat jullie er voor elkaar zijn! Het is belangrijk dat je elkaar de aandacht moet geven, dat je ook laat zien dat je echt om elkaar geeft. Dat is ook de reden waarom mensen ook zeggen: het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit. Dat is ook de reden waarom mannen met veel vrouwen vaak maar een broodje-aap verhaal zijn. In werkelijkheid heb je gewoon de tijd niet om zoveel partners te hebben!

krijg je geen rozen? heb ik een goede relatieEen goede relatie kost tijd en je moet er moeite in kunnen steken om te laten zien dat jij het waard bent om ook het beste van je partner te mogen verwachten, dus laat je vooral niet gek maken door anderen, van hoeveel vrouwen of mannen ze al hebben verleid (ja, vrouwen lusten hier ook wat van!!!), of hoe spannend hun relaties wel niet zijn… Terwijl jij maar met dezelfde eentonigheid zit opgescheept. Althans, zo lijkt het… Om dingen nog erger te maken, lopen de singles ook nog eens aan je deur te bonken: relaties zijn eentonig en saai! Eigenlijk willen die vrijgezellen en alleenstaanden hun bestaansrecht alleen maar rechtvaardigen. Soms erg begrijpelijk, want ja, iemand die nog steeds niet aan een partner is gekomen… “Is daar wat mis mee???” En zo gaat het maar over en weer…

Zijn er leuke tips voor een goede relatie?

Natuurlijk moet je niet alleen naar de sex kijken, maar ook dat je op andere gebieden moeten jullie elkaar juist kunnen versterken, want jullie hebben samen tenslotte iets dat je nergens anders kunt vinden. Relaties hoeven niet per se een allerdaagse sleur of verplichting te zijn, ze kunnen ook juist iets zijn wat jou zekerheid geeft, wat je een veilig en vertrouwd gevoel geeft, om elkaar te versterken en dat je samen leuke avontuurtjes kunt meemaken samen. Doe iets leuks samen, zodat je de band tussen jullie twee juist versterkt en niet uit elkaar laat vallen! Vraag je je af of de sleur bij jouw relatie haar intrede heeft gedaan? Doe de Sleur test op het gezondheidsplein.

Hoe houd ik een goede relatie leuk en spannend?

Laten wij kijken bij de eerste ontmoeting. Hoe leerden jullie elkaar kennen? Hoe was het toen ook alweer…. Liefde op het eerste gezicht? Waren jullie gek op elkaar? Gingen jullie lekker op avontuur uit? Weet je het nog? Niks was nog relevant, alleen het samen zijn van jullie twee…

Wat deden jullie toen het nog maar net aan was? Wat deden jullie toen jullie dolverliefd op elkaar waren? Kwam er niet spontaan een idee op om samen iets geks te doen? Ik durf te wedden dat jullie ook samen romantisch op vakantie gingen. Kun je nog herinneren hoe verliefd jullie waren? Samen lekker op avontuur uit, om romantische dingen te doen…

Een Romantische Vakantie om je Relatie te “redden”

Het mooie van op vakantie gaan is dat je op die manier komt te weten wie je echte vrienden zijn en wie niet. Vaak merk je dat vrienden uit elkaar gaan of gebrouilleerd raken nadat ze op vakantie zijn geweest. Of ze vormen juist een nog hechtere team. Ook voor jouw relatie kan het leuk zijn om gewoon eventjes iets anders te doen samen zodat je even de dagelijkse routines kunt doorbreken en elkaar lekker een beetje kunt verwennen. Je hoeft natuurlijk niet meteen op wereldreis te gaan samen, maar even een weekendje weg om je geliefde te verrassen kan zeker geen kwaad! En je komt erachter of jullie echt voor elkaar zijn gemaakt of niet. Zijn jullie lekker romantisch op reis geweest of was het meer stressen? Voor meer over romantische vakanties en reizen kunnen jullie op deze pagina kijken.

Hoe maak je trouwens iets in het algemeen spannend? Inderdaad, door het onvoorspelbaar te maken! Zo kun je je relatie in stand houden. In plaats van de hele tijd dingen in je relatie te doen die al te voorspellen zijn, moet je… Inderdaad: elkaar juist in spanning laten! Hoe je de relatie bijvoorbeeld een beetje spannend kunt maken is door elke keer met een nieuwe leuke verrassing te komen. In plaats van elke keer braaf achter je vrouwtje aan huppelen kun je je bijvoorbeeld ook gewoon eventjes verstoppen… BAAAA! DIT IS EEN OVERVAL! Bijvoorbeeld. Of door onverwacht met iets leuks te komen (kietelen, cadeautje, sportauto…) Plaag elkaar een beetje, maar doe het niet te vaak, anders wordt het ook weer te voorspelbaar, maar gewoon af en toe…

Bruiloft?

Met deze tips kun je de relatie nieuw leven inblazen. Niet langer hoef je bezig te zijn met de vraag of jullie wel goed voor elkaar zijn, maar of er niet een volgende stap in de relatie in zicht komt. Wellicht ben je op een punt dat je gaat nadenken over kinderen of een bruiloft. Ben je al lang samen en is de relatie boeiend, spannend en fris, dan voelt een dergelijke volgende stap natuurlijk aan. Voor je het weet zit je met een ceremoniemeester aan tafel om de mooiste dag van jullie leven te plannen!

Relatie ten Einde

Hebben jullie het geprobeerd maar is het toch niet gelukt? Denk aan een mediator. Woon je in het zuiden van het land dan is dit een goede mediator in Maastricht.

Als jij de vraag “heb ik een goede relatie” momenteel eerlijk moet beantwoorden, waar sta jij dan? Heb je nog tips voor het instandhouden van een goed relatie?