5 Gouden tips voor een goede relatie

5 Gouden tips voor een goede relatie

Heb je een relatie en wil je die graag goed houden? Dan volgen hier 5 gouden tips voor een goede relatie met je partner.

1 Laat elkaar vrij

Het is goed om samen te zijn, maar minstens zo belangrijk is het om elkaar vrij te laten. Af en toe met anderen afspreken en met vrienden op stap, is wel zo gezond. Je geeft elkaar op die manier ruimte en zit niet de hele tijd bij elkaar op de lip. Daardoor zal je relatie uiteindelijk sterker worden.

2 Ruzie is goed

Veel stellen denken dat het in een goede relatie juist uitgesloten is om ruzie te maken, maar ruzie op zijn tijd is eigenlijk goed. Je geeft dan namelijk duidelijk je mening en weet weer even van elkaar waar je staat. De liefde zal het uiteindelijk echt wel overwinnen.

3 Complimenteer elkaar

Na een tijdje lijkt een relatie misschien heel gewoon. Besef je dan ook dat dit niet zo is. Complimenteer elkaar met eigenschappen of met karaktertrekjes. Op die manier laat je nog met regelmaat aan de ander zien dat je hem of haar waardeert. Dit voorkomt dat een relatie doodbloedt door te weinig interesse in elkaar.

4 Een relatie is werken

Geen enkele relatie gaat helemaal vanzelf. Een relatie is hard werken. Dat betekent dat je soms even een stap opzij moet doen voor je partner en de andere keer ruimte moet nemen of accepteren. Een relatie is hard werken. Door met elkaar te praten en open te zijn, kun je het voor elkaar wel eenvoudiger maken.

5 Wees niet jaloers

Jaloers als je partner naar iemand anders kijkt? Doe dat maar niet. Jaloezie is in veel relaties het eindstation. Het is helemaal niet verkeerd als je partner andere mensen bekijkt. Grote kans dat hij of zij zich dan keer op keer verzekert voelt met jou het lot uit de loterij te hebben getroffen.

Een relatie betekent steeds weer investeren. En als je nog geen relatie hebt is het vinden van een date soms al een opgave. Een nieuwe datingsite is 4Match.nl maar je vindt er ook talloze op deze pagina.