Openingszin

Openingszin? Welnee: STAP OP HAAR AF!!!

Als je haar bijna tegen het lijf loopt, dus, je hebt haar in het vizier, dan wordt het tijd om de volgende stap te nemen: ga naar haar toe en zeg iets. Inderdaad, als man moet jij als man op een vrouw afstappen. Als een meisje jou echt leuk vindt, gebeurt het ook dat het meisje het doet, maar vaak heb ik als man daar het geduld niet voor. Soms is ze helemaal verliefd, geeft ze onwijs veel oogcontact, maar toch wacht ze op jou om de stap te zetten. Life is too short to waste time, so GET ON WITH IT! 🙂

goede openingszin
Wat is een goede openingszin?

Het maakt niet echt uit wat je zegt, zolang het maar een beetje netjes blijft.
Geen vunzige dingen (althans, NOG NIET, haha!), en ook niet te ingestudeerd: gewoon doen.
Sommigen, met name de “Community” (Seduction Community) vindt dat je veel zelfvertrouwen moet hebben en dominant zijn. Zij noemen dat zogenaamd “alpha” gedrag of “alpha male” (alpha mannetje). Ze hebben gelijk dat de leider van de groep inderdaad de mooiste vrouwen krijgt, dit is biologisch onderzocht, maar ook uit eigen ervaring weet ik dat ik als leider opeens veel meer aandacht van de dames krijg, MAAR, het probleem naar het streven naar dominantie is dat ze het essentiële doel voorbijstreven: actie ondernemen voor dingen die echt tellen. Immers: hoeveel zelfvertrouwen heb je nou echt nodig om op een meisje af te stappen?

Echt, je hoeft geen speciale openingszin te gebruiken. Het beste is om IETS TE GEBRUIKEN WAT WERKT. En dat kan sterk verschillen van persoon tot persoon en van tijd tot tijd. Sommige openers worden immers na verloop van tijd SAAI, en dat willen wij niet, het moet leuk blijven, toch? Mocht je toch wat meer over zogenaamde “routines” willen weten, dan raad ik je aan om te kijken bij de “Community”. Openers verschillen daar van twee minuten praten en dan zoenen (waar ik persoonlijk niet in geloof) tot aan hele lange verhalen oplepelen.

Toen ik vroeger nog workshops gaf, keek ik vooral naar de praktische aspecten. Ik doe niet echt aan een soort van “methode”. Er komt vanzelf wel iets in je op! In de film Ocean’s Twelve had je Terry Benedict die zei: “If it’s good, it’s good”. Uiteindelijk gaat het erom dat je een goede reactie op je openingszin krijgt, en zoals je weet: er leiden meer wegen naar Rome.

Dus, je hebt haar nu aangesproken met een gewone openingszin, er zijn nu drie mogelijkheden:

1) Ze is helemaal in trance/aan het giechelen. Dit is het ideale, want, dan staat ze meteen helemaal open voor iets leuks samen. Ze is dan erg enthousiast en alles gaat dan vanzelf: liefde op het eerste gezicht.
2) Soms gebeurt het dat je neutraal opent. Ze kijkt min of meer neutraal. Dan is het de bedoeling dat je een leuk gesprek met haar hebt. Als dingen lekker gaan, merk je dat je elkaar beter leert kennen, je hebt gesprekken die alleen hele goede vrienden hebben. En wie weet hoe dit verder kan gaan…
3) Ze kijkt negatief, dan viel je openingszin niet goed, en dan worden dingen erg moeilijk. Je moet dan erg drastische middelen gebruiken, maar ook hier geldt: niet geschoten is altijd mis.
Blijf net zo lang bij haar totdat het echt onmogelijk is. Ben je bang dat je dan een kwal wordt gevonden? Sorry hoor, maar JIJ wilt hier iets uit leren. JIJ wilt uiteindelijk weten hoe je het WEL goed moet doen. Helaas gaat het niet altijd vlekkeloos, daar kun jij niks aan doen. Dat zij zich toevallig op deze plek bevond is nou eenmaal “de risico van het vak”.

Ondanks dat dit erg makkelijk lijkt, besteed ik toch best veel aandacht aan de eerste indruk, want dat is wat jou maakt of breekt. Een eerste indruk is er eentje die staat en blijft, dit is wetenschappelijk bewezen (zie aangeraden literatuurlijst)!
OK, heb je al het een en ander uitgeprobeerd? Nee? Doe dat dan alsnog, want anders heb je niks aan de tekst die volgt.

Wel? OK, als het goed is, heb je al wat uitgeprobeerd, maar lig je nog niet te rollebollen, want anders lees je dit als het goed is dan niet meer… Dus, tijd om even stil te staan hoe jij op meisjes bent afgestapt. Wanneer was jij succesvol? Wanneer niet? Probeer ze allemaal weer voor de geest te halen. Het is heel belangrijk om een idee te hebben wat er gebeurt, wat er aan de hand is, en wat wel of niet werkt voor jou, want dit is waar veel mensen de mist in gaan! Heb je het allemaal helder voor je? Goed, meld je weer hier voor de volgende stap!

Waar moet ik het over hebben?

Het tweede deel is het gesprek. Praten met iemand is eigenlijk niet zo moeilijk, het is net als hoe je met een goede vriend praat. Per land/cultuur/richting verschilt het structuur wel een beetje, dus let er een beetje op.

Als je in Servië bent, moet je bijvoorbeeld heel direct tegen een meisje zijn. Een meisje dat zich daar niet mooi kleedt wordt daar als “sociaal achtergesteld” beschouwd. In Nederland noemen ze meisjes die veel tijd (en geld!) aan hun uiterlijk besteden “wanhopig”, “op zoek” of zelfs een “slet”. Zorg er dus voor dat je een beetje weet wat jouw “doelgroep” wil.

Luister naar hoe ze praten, hun structuur, hun gewoontes, etc. Niet alleen per land kunnen mensen verschillend zijn: ook per regio en zelfs per opleiding! Bij Psychologie zijn mensen erg open, ik heb helemaal geen moeite om een leuk gesprek aan te knopen! Bij Bedrijfskunde zijn ze weer helemaal anders! Soms kun je daar vrij onvriendelijke opmerkingen geven en er gewoon mee wegkomen…. Nou, wat betreft het houden van een leuk gesprek: hou het vooral luchtig, en het moet natuurlijk leuk blijven. Of in ieder geval gepassioneerd op een goede manier. Wat is immers het nut om bij iemand te zijn als het niet eens leuk is? Toon interesse, want niemand vindt het leuk om de hele tijd naar wat gelul van iemand te moeten luisteren.

Flirten mag best, je mag best laten blijken dat je iets leuk aan hem of haar vindt, maar leg het er niet dik bovenop, want dan kom je meer tegen slijmerig aan. Net als grappige opmerkingen: gebruik het als zout en peper: een beetje om het op smaak te brengen, maar je wilt niet dat het gaat overheersen!

Vroeger vertelde ik tijdens mijn workshops de achtergronden hoe je zoiets moet analyseren, en alles wat erachter zit. Creativiteit en positiviteit is erg belangrijk bij openingszinnen en gesprekjes, zo weet je altijd wat je moet zeggen. Er zijn immers nog zat mensen die denken dat ze niks te melden hebben (terwijl het eigenlijk niet zo is! Het grootste gedeelte van een gesprek is alleen small-talk!). Tsja, iemand die niks te melden heeft… Is eigenlijk de tijd niet waard, toch? Je hebt ook mensen die beweren dat je gewoon maar veel met jongens of meisjes (naar gelang jouw voorkeur) uit moet hangen, maar op die manier weet je (zeker als je net om de hoek komt kijken) eigenlijk niet hoe je ook daar het kaf van het koren moet scheiden. Wat doe je met meisjes die een hele rare fetish hebben bijvoorbeeld? Ook in hun rariteiten meegaan? Of trek je ook een grens?

Er valt veel over te zeggen, maar het belangrijkste is in ieder geval dat het gesprek emotioneel goed voelt, dat het “klikt” en dat zij ook op jouw niveau zit. De openingszin is weinig van belang. Persoonlijk vind ik het belangrijk om jezelf van je beste kant te laten zien. Dat wat bijzaak is, interesseert mij niet, en wat ik vaak ervaar: anderen ook niet! Dus, al met al samengevat: Praten is ESSENTIEEL, zonder gesprek kun je het sowieso schudden, tenzij je natuurlijk op De Wallen zit. Dan is “How much” voldoende.

Tot zo ver de openingszin. Nog wat tips voor bij het flirten?

Ja, heel veel, maar ik ga ze niet allemaal opnoemen. Lees in elk geval deze pagina als je dat nog niet gedaan had. Een van de belangrijkste is om een complimentje te geven die je ook echt meent. Is altijd erg leuk. Iets aan het uiterlijk (haar, oorbellen, jasje, etc.)

Let ook op de signalen van de ander: toont hij of zij interesse? Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een open lichaamshouding, of dat de ander echt interesse in jou toont (stelt vragen over jou) of zelfs met jou aan het flirten is!!! Ga hier niet te veel naar lopen vissen, je merkt vanzelf wel wanneer het gebeurt!

Wees jezelf

Een andere belangrijke is (jaja, heel cliché): wees jezelf. Waarom? Want als je het niet bent, maak je het jezelf alleen maar moeilijker! Verzin dus geen geforceerde openingszin die niet bij je past. Plus dat als je het niet goed doet, dat men daar achterkomt, en dan kun je het ook weer schudden! Er zijn natuurlijk wel wat kleine trucjes, maar daar moet je natuurlijk niet op gaan leunen: doe het op eigen kracht!

Doe wat de ander leuk vindt. Heel logisch, en gelukkig zijn er veel dingen die je in het algemeen wel kunt gebruiken: goed gevoel voor humor (niet teveel de lolbroek a.u.b.), beetje rollenspel, kan ook leuk zijn, etiquette, hoffelijkheid, (dames eerst!) is ook een goede, en ga zo maar door. De nadruk moet ook vooral liggen op spontaan en niet op de openingszin. Of spontaan lijken, maar echt is altijd makkelijker dan nep en veel leuker. Als je dat in je achterhoofd houdt, kom je al een heel eind!

Ken je toevallig een openingszin die voor jou altijd goed heeft gewerkt, dan ben ik daar natuurlijk heel benieuwd naar. Tips met betrekking tot openingszinnen in de comments!